Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvláštní druh vos, co to je?

Od: kvetak* odpovědí: 8 změna:

Tedy alespoň předpokládám, že je to vosa. Nejzvláštnější jsou na nich velmi dlouhé nohy (na fotkách z mobilu to tak nevyniká), které jim za letu velmi nápadně visí dolů, vypadá to, jako by ta vosa něco nesla. I let mají oproti normálním vosám takový těžkopádnější. Velikost je naprosto stejná s běžnou vosou. Ví někdo? Díky.

Zvláštní druh vos, co to je?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

luha*
hodnocení

3x

Zadeje si název Vosík. Neškodné, neútočné. Nemají hnízda, ale jen rovné plásty z papíru nejčastěji na půdách.

au1
hodnocení

2x
Meli jsme je 2 roky zpatky na chate za Tisnovem, velice agresivni vosy. Poznam ne dle tech visicich nohou pri letu. Likvidovali jsme 3 hnizda, docela masakr. Hledali jsme co je to zac, nejvic podobne je to nejake vose africke. Bez zaruky :)

hodnocení

2x

Vosík skvrnitý?

cs.wikipedia.org/...

Vosíka lze bezpečně poznat za letu podle dlouhých svěšených nohou.:

nabla.cz/...

lspeedy
hodnocení

1x

Podle internetu to skutečně vypadá na Vosíky skvrnité.Nic méně,zcela nesouhlasí jejich popis na internetu.Prý neškodné a jejich bodnutí nic nedělá.Dnes jsem dostal 6 žihadel od těhle "vos" a z každého bodnutí tekla krev.Bodance vypadaly spíše jak díry od hřebíku.Ta bolest byla neskutečná a ruka do pár minut natekla,měla fialovou barvu a začala se třást.Už jsem pár bodanců dostal od různých druhů ale tohle jsem ještě nezažil.Prášek na alergii a jakýsi čpavkovitý gel na bodnutí a pak bylo mnohem lépe.Pronásledovaly mě zhruba 12m ve velmi silném dešti.Tak asi velmi teritoriální :)

kvetak*
hodnocení

To je přesně on, děkuji!

bu
hodnocení

0x

Pravděpodobně vosík,více ví strýček google *palec*

My máme u baraku sršní hnízdo,je to peklo.*ee*

pozornane
hodnocení

0x
Přesně tohle u nás letos pobodalo několik dětí. Vosíci si postavili hnízdo přímo pod skluzavkou na hřišti, takže pokud se cítí ohroženi, "svoje" území si také agresivně chrání!

jiriflegr
hodnocení

0x
Je to Vosík Obecný od vosy se hodně liší a k vidění je skoro všude má malé hnízda a počet jedinců v hnízdě často nepřesáhne 100

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma druhy vos

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]