Nejste přihlášen/a.
bydlíme na vesnici a naše roční kočka se mnou a psem odmala chodí na vycházky, v létě v zimě nesmí chybět... přitom je velice plachá vůči cizím a jak se něco v okolí objeví, schová se a vyleze, až to přejde... chodíme obvykle mimo vesnici, kolem rybníka a do lesa, do polí a když potkáme "cizí element" - člověka,psa,auto, musím se pro ni vrátit přesně na to místo, kde se schovala, čeká tam klidně několik hodin, než si ji "vyzvednu" - je to normální? proč nejde domů? mají kočky tak špatný orientační smysl, nebo je ta naše "divná"? zatím jsem neměla nervy nechat ji tam dýl jak pár hodin, vždycky je mi jí líto, tak pro ni dojdu...
Kočky mají velmi slušný orientační smysl..
Ta Vaše je prostě "divná", asi bojácná..a tak prostě čeká až ji "zachráníte". Ne že by nevěděla kde bydlíte, ale asi se bojí vylézt z úkrytu.
loni jsme je i s bráchou odchytili jako toulavá a hodně plachá koťata,tak jim ta plachost zůstala - s námi se mazlí, ale všeho "cizího" se bojí... mívám o ni strach, protože jakmile vidí, že jdu někam pryč, jde se mnou, kam až to jde, tam se schová a čeká, až půjdu zpátky - připadá mi to pro kočku hodně neobvyklé chování... jinak si tady spokojeně pobíhá po zahradě a do pole, není to žádný závislák - jenom nesmím jít pryč...
Je divná, ale jenom trošku Prostě přemýšlí jinak. Určitě ví, jak se jde domů, ale prostě čeká na vás. Každá kočka je jiná. Kdysi jsme vyšli z baráku se psem a za námi pět koček. Když jsme došli k silnici, čtyři dál nešly, jedna pokračovala až do první zatáčky. Při návratu (po hodině) se k nám opět připojila ta jedna v zatáčce a na konci příjezdovky čekala také jedna - tři si šly po svých. Být vámi, tak ji vždy vyzvednu - tak trochu tím upevňujete vztahy - hezký rituál
i když vás to může někdy obtěžovat. Mona
Jo jo, byl na nás pěkný pohled a to se ještě potvory dohadovaly o nejlepší místo (co nejblíž u našich nohou). Stačilo jednu pohladit a hned dostala facku od další nebližší kočky a ta hned nastoupila na TOP post. Teď lituju, že jsem nedělali fotky. Ale každopádně - když přijela návštěva a pak nás takhle viděli...no cirkus největší
jé, děkuju - to jste mě pobavila, s vašimi 5 kočkama... vidím, že nejsme až takoví "exoti"
- chodí s náma totiž i její bráška, ten se odváží jen před vesnici, kde pak čeká klidně 2 hodiny, než půjdeme nazpátek - ale aspoň jsem si jistá, kde je a že trefí, to kočička "výletnice" s náma jde jakkoli daleko...
ale ne. Vaše kočka není divná jen používá svou kočičí trpělivost. Možná jste si nevšimla jakou dobu dovedou kočky sedět přede dveřmi a čekat, až je někdo pustí do domku. Nebo si sednou k myší díře a udělají zase to samé. Sedí a hledí do myší díry a čekají celé hodiny, než myš vyleze.
Vaše kočka si vás vychovává. Sedne si a čeká, kdy se obsluha objeví.
doplněno 16.08.15 15:16:Nechte ji vyhladovět a pak na ni zkuste zdálky zavolat. Kočky mají stokrát lepší sluch my a spolehlivě vás uslyší.
Si myslím že uvidíte, jak vaše micina vystaruje a poletí za vámi.
Vyprávěl mi kolega z práce. Odstěhovali se mu z domu nájemnící. Měli kocoura a tak si ho vzali ssebou do nového bydliště, skoro přes celé město. cca 3-4km. Asi po týdnu jim utekl, a zmizel. Trvalo měsíc, když se najednou objevil vyhublý, plný klíšťat, na původní adrese. Nažral se, lehnul si, a s radostí šel vítat majitele, který si pro něho přijel autem.
My jsme měli kocoura zavřenýho doma po přestěhování, třičtvrtě roku, než jsme se ho odvážili pustit ven.
A ještě jedna příhoda s kocourem z mládí. Měli jsme kocoura a kočku. Jeli jsme na tři neděle pod stan. Tak dostala sousedka instrukce ohledně krmení, a my odjeli. Když jsme se vrátili, přišla kočka hned druhý den, ale po kocourovi nebylo tři týdny ani vidu ani slechu. Potom přišel, vykrmenej, čistej, spokojenej, naprosto samozřejmě k miskám a na své místo. Kde a u koho byl, jsme se nikdy nedozvěděli. Ale podle toho, jak byl vykrmenej, tak si sehnal náhradní rodinu, když jsme na ty tři týdny odjeli. Ale nedalo mu to a přišel se podívat.
Takže myslím, že kočky mají velice dobrý orientační smysl. A té vaší se jen nechce. Asi ji někdo něco v mládí udělal. Jinak kočka má akční radius až 1km od doma. Možná i delší., ale přibližně tak daleko jsem jednou našeho kocoura potkal.
děkuji za hezké příběhy
tak jsem naší číču neúmyslně "otestovala" - jeli jsme ráno autem do města, tak jsem nejdřív šla se psem kus po silnici, aby se "vyto" a muž nás dojel autem a naložil... šla s náma i kočka, je to známý úsek a fakt kousek, cca 500 m od domu po silnici - tam jsme nasedli do auta, odjeli, odpoledne se vrátili a kočka nezvěstná - jdu na to místo a ona tam chudinka čeká, nadšeně mě vítá a jde se mnou domů... ...achjo - je to asi naučené chování, které jsem v ní sama nevědomky vypěstovala, protože s náma chodí "od kotěte" a vždycky se s náma i vrací - tak si asi myslí, že to tak má být... budu s tím zkrátka muset počítat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.