Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotě se bojí - jak odnaučit?

Od: rexique* odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer,

dnes jsem dostal koťátko, jsou mu asi 4 měsíce, ale hodně se bojí :/ .. chápu že je to asi novým prostředím, nevými lidmi a tak .. ale co mám dělat, aby se to co nejdříve odnaučilo a aby si mě "oblíbilo" a zvyklo si na mě? :) je to moje první kotě, tak proto se ptám ;)

Předem děkuju za jakékoliv rady ;)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

1x
Nepronásledovat, nehonit, zkusit ho nalákat na hru na mávátko, něco na provázku, házet mu myšku. Koupit šantu nebo kozlík, to už nalákalo nejednu kočičku.

junek
hodnocení

1x

naše kotě bylo také hooodně plaché...ale bylo hodně zvědavé...

´´chytilo´´ se na provázek omotaný kouskem papíru... táhnout po zemí...kotě prostě neodolalo...a šahalo pacičkou po něm...

nebylo to hned...netlačili jsme na něj..

72mona3*
hodnocení

1x

Pokaždé, když jsme měli nové koťě, první den dva strávilo s námi v bytě, přestože bylo venkovní. Téměř vždy, nejspíš ze stresu, hodně spinkalo - v klidném pokoji, ale tak, aby vnímalo naše hlasy. A téměř vždy, když se vyspalo, mělo hlad a to byl nejlepčí čas na pozitivní kontakt. Seděla jsem tam někdy i hodiny, aby vědělo, že jsem tam, ale nepředstavuji žádné nebezpečí. Opravdu je nejlepší mít nějakou hračku - třeba třásničku na špejli nebo obyčejnou mašličku na provázku. Koťata jsou abnormálně hravá a hra zahání i stres. Takže tak. Chce to trpělivost a ono to půjde. Mona

doplněno 14.08.15 18:22:

@nutt - s tím jídlem bych to viděla jinak. Kočce je jedno, jak se dostane ke žrádlu a na "páníka" si nezvykne jen proto, že od něj bude dostávat dlabanec. Ale pomůže, když tam během krmení nový šťastný majitel bude. Tak to vidím já.

pee*
hodnocení

0x

Dobrý večer, prostě se o koťátko starejte jak nejlépe umíte :) Určitě si Vás oblíbí , dřív nebo později ale oblíbí :)

hodnocení

0x

Tvoje kočička nebyla zvyklá na lidské ruce. Musíš si ji "vymazlit" tak, jak ti píše pb®. To je jediná cesta, jen se musíš obrnit trpělivostí a laskavostí.

nutt*
hodnocení

0x
Zdravím,
je to kočka když uvidí že od Vás má pravidelně papání tak si Vás zaručeně oblíbí :) Jinak první dny nechat v klidu nebo bude ještě ve větším stresu, postupně si sní hrajte, mazlete po týdnu už za Vámi bude běhat sama :)
.
Hezký den NutT

simkka*
hodnocení

0x

Zkus si jí více všímat rukama né hrát ale dávat pamlsky a hladit rukou při prudkých pohybech by se mohla leknout A jestli ste ji už za něco kárali (Potrestali) tak je ještě horší dělat prudké pohyby rukama mohla by si automaticky myslet že ji káráte a leknout se :) Držím palce :) A žádné prudké pohyby :)

lucie*
hodnocení

0x

Nám tohle dělala jenom kočička(kocour ne)už má teď rok a pořád je někdy plachá.Měla od malička plný komfort a i tak byla věčně poplašená,vylekaná.Chce to doslova koťeti podlízat,pomalé pohyby,žádný hluk...a hoooodně si hrát,ať získá důvěru.Teď i hodně češem,to miluje a tím se vlastně mazlíme.Jak jsou teď horka,tak miluje když jí otírám vlhkou houbičkou na nádobí,takže prohlubujem vztah...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]