Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pozná někdo pavouka

Od: robert25 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, vyfotografoval jsem velmi pěkného pavouka, ale neznám jeho název. Poradí mi někdo?

Pozná někdo pavouka

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lordweb24*
hodnocení

0x
Tipuji:
Křižák pruhovaný (Argiope bruennichi) je původem tropickýpavouk, který však vlivem globálkního oteplování zdomácněl také v Čr. Má charakteristické vybarvení kombinující žluté a černé pruhy protkané tenkým bílým lemem. Žije ve vysoké trávě, kde se vyskytuje dostatek kobylek, které tvoří hlavní zdroj jeho potravy. Není jedovatý, proto jeho kousnutí není pro člověka nebezpečné.
Samice dorůstá ve středoevropských poměrech délky 15 mm, samec je zřetelně menší, jen 4-6 mm. Patří mezi druhy, u nichž samice po spáření samce sežere.
Jj,je to křižák pruhovaný.
Fešák ;)
robert25
hodnocení

Křižáka pruhovaného bezpečně poznám. Zadeček tohohle druha byl však ploštější. Křižák pruhovaný má kulatější zadeček a ostřejší zbarvení.

72mona3*

A co takhle křižák laločnatý? Ten mi přijde mnohem podobnější. Mona

doplněno 10.08.15 14:12:

Ovšem v ČR prý nežije.

doplněno 10.08.15 22:36:

*ua*

Pozná někdo pavouka #2
alisvitae*

Taky si myslím!

robert115
hodnocení

ano to je on, fotografie je z chorvatska, děkuji pěkně :)

hodnocení

0x

Dibrý den, robert25. Přiznejte se, není náhodou foto pořízeno během dovolené mimo naši republiku? např. v Chorvatsku? Tam se totiž křižák laločnatý vyskytuje. A je to určitě on.

robert15
hodnocení

Ano bylo to v Chorvatsku, jenom jsem si myslel, že to nemusím podotýkat:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]