Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kazové slepičí vejce - co je to?

Od: kk* odpovědí: 8 změna:

Jedna slepice mi pravidelně snáší vajíčka s kazy na skořápce. Vejce je uvnitř v pořádku, ale skořápka je narušená jednou nebo dvěma propadlinami . Má s tím někdo zkušenost? Čím je to způsobené?

Kazové slepičí vejce - co je to?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

1x

Ahoj. Čím to může být nevím, ale možná má pipka nějakou potíž s tvorbou vápníku pro skořápky.

Tuhle jsem slyšel od sousedky, že jí jednou v práci nějaká kolegyně říkala o takovýmhle názvu. Kohoutí mrdky. Neví někdo co to mohlo, může být?

kk*
hodnocení

Zajímavý název, o tom jsem nikdy neslyšela *nevi* Každopádně záhada s kazovými vejci stále nevyřešena. *smich*

floro*

Kohoutí mrdky, se směji až se za břicho popadám, je vajíčko = kohoutí mrd...

uska*
hodnocení

1x

Už ta pigmentace vejce není v pořádku i bez kazu. Jeli slepice více jak dvouletá - zabít. Stává se to u vynesených slepic, dnešní hybridní slepice jsou vyšlechtěny na snášku na dvě období. Nepomůže ani větší příjem vápníku, slepice jej již neumí zpracovat v těle.

kk*
hodnocení

To jste mi teda radost neudělala, protože mám i slípky starší dvou let. *plac*

trtr

Zdravím, dáváte drcené skořápky a sem tam také drcené kosti? Směsku se šrotem snad radit nemusím (pojivo brambory) či směs z domácnosti (zbytky polévky a starý chleba či knedlíky), prostě pestrou stravu. Slepici bych ale hned neodepisoval a zkusil, zda jí něco nechybí.

kk*
hodnocení

Vše, co jste vypsal/a jím pravidelně dávám, proto nechápu, čeho má nedostatek. Navíc jim dávám i jako doplněk stravy takový vitamínový přípravek...

Zjistěte, která to je a udělejte polévku. Nic jiného s tím nezmůžete. Stravu mají všechny stejnou a tahle jedna má zrovna něčeho nedostatek. To asi ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]