Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za hmyz

Od: pajulinazet odpovědí: 12 změna:

Dobrý večer, Moc prosím o radu. Již cca týden né denně jsme narazily na hmyz cca 1cm velký. Vždy to byl 1ks a vždy mi utekl(je rychlý) Dneska v noci jsem přišla do kuchyně a mezi linkou po dalždicích v kuchyni mi lezl 1 velký a asi 4malé. Vše jsem urychleně pozabíjela.. Toho velkého jsem nafotila. Je pochroumaný dost dlouho mi zdrhal. Tak doufám, že to není nic vážného. Protože poslední sousedy jsme měli dost nechutný a asi 6x za poslední rok nás vytopili, tak třeba to s tím souvysí.. Děkuji za odpověd

Co je to za hmyz
Co je to za hmyz #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Taky nejsem entomolog, ale já bych spíš řekla,že je to šváb. V každém případě by to chtělo objednat si deratizéra.

pajulinazet
hodnocení

Juju dostal řádně za uši bléé to bude noc nesnáším hmyz a kort když mi to leze po lince. Ráno to hned budu řešit.. Díky za odpovědi

Šváb obecný a rus domácí jsou si natolik příbuzní, že pro laika nemá smysl si lámat hlavu, který je který. Nicméně tohle mi spíš připadá jako rus domácí.

hodnocení

2x

No, nejsem entomolog, ale dle mého je to rus domácí.

Zkuste srovnat s fotografiemi z odkazu.

doplněno 05.08.15 23:11:

@hrdaalena: no, ten vzorek dostal pěkně za uši, rus a šváb jsou příbuzní a dost podobní. Pro rusa svědčí velikost, švábi by měli být větší. Mimochodem švába jsem in natura neviděl, rusů bylo v pekárně hafo (myslím ty šestinohé).

pajulinazet
hodnocení

Fůůj je mi zle no vypadá to tak.. Zítra hned naběhnu na domovnici at se to řeší blééé

radko*
hodnocení

0x

A nemohl vám vletět do bytu třeba oknem? V noci kolem světla venku na domě jich vídám pravidelně několik a z domácnosti to určitě není. Žijí běžně v přírodě. Láká je stejně jako jiný hmyz světlo. podívejte se na net o jaký druh rusa se jedná. Třeba sem biolib.cz/...

pajulinazet
hodnocení

Mám to potvrzené.. Bydlím ve věžáku a zrovna jsem tu měla sousedku co je v jiné stoupačce než já a též včéra doma řádila.. Zítra čekáme deratizéra.. No je to děs :(

Nojo a teď ten hlavní problém. Hmyz se po objektu šíří nekontrolovaně, je třeba provést komplení dezinsekci v celém objektu naráz. Lokální zásahy jsou neúčinné a v dlouhodobém měřítku jsou to vyhozené peníze. Dejte vědět, co to přesně bylo za potvory, ti co je hubí se v tom obvykle dost vyznají...

doplněno 12.08.15 10:33:

pajulinazet: Díky za zprávu, hlavní je vydržet a kdyžtak po čase opakovat (možná změnit účinnou látku, pokud to jde, ty potvory se při opakování stávají imunními). Přeji dobré pořízení. Nám se s potkany zadařilo, máme čisto.

pajulinazet
hodnocení

Celková deratizase je objednaná na 20tého zítra dorazí do 3bytů prý toho mají moc.. no tak snad to pomůže.. Písnu jak jsme dopadli.. Mějte lepší dny než já..

hodnocení

0x

je to zcela určitě šváb, zaleze to za linku a rychle se to množí, nám to jednou zamořilo panelák a museli nás deratizovat. Pro začátek okamžitě kupte v drogerii takové pásky a dejkte je někam za linku nebo pod vodovod.

isteron
hodnocení

0x

Rus je celkom šikovný , rýchlo behá. Keď ho zbadáte, treba rýchlo reagovať, lebo utečie.

isteron
hodnocení

0x

Rus je celkom šikovný , rýchlo behá. Keď ho zbadáte, treba rýchlo reagovať, lebo utečie. Reaguje aj na rozsvietenie svetla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]