Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Larvy v potravě pro osmáky?

Od: jitka* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, jak skladujete potravu pro osmáky? Mně do toho vždycky nalezou larvy a pak z toholítají můry. Proto to skoro končí takže to jídlo musím vyhodit. Nevím jestli je to kvalitou, ale kupuju celkem drahé směsi a vždy je uzavírám. Asi musím dělat něco špatně, prosím o radu. Děkuji Jitka

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, zkuste tu směs ihned po nákupu přesypat do sklenice s uzávěrem (a tu dobře uzavírat). Potom nebude mít mol potravinový šanci. Ovšem, občas lze koupit už krmivo (granule) molem napadené a poznáte to až později. Zdravím!

P.S. Ten mol umí prožrat i původní obal, tak si sáček prohlédněte již v prodejně (nesmí tam být dírky).

hodnocení

1x

Zkuste nakoupené krmivo, před otevřením, dát na moc do mražáku. Mráz pod -15ºC zlikviduje všecko živé. A pak přesypejte do uzaviratelné dozy, sklenice.

doplněno 04.08.15 14:16:

Jednu dobu jsem si z obchodu často přinášela se sypkými potravinami černé moly. Všeho živého jsem se zbavovala pobytem v mražáku a pak izolovala v uzavíratelných láhvích od mléka. Mám to odzkoušené, funguje to. Nemusela jsem několikrát do roka vyházet celou spižírnu.

hodnocení

0x

Dobrý den,

vždy jsem měla směs v uzavíratelném kbelíčku. Jen jednou se mi stalo, že mi doma začali lézt černí broučči a já zjistila, že se líhnou právě v tom kbelíčku. Stačilo strčit směs na chvíli do mikrovlnky a bylo po broučcích. Přece to nevyhodím.

Kupovala jsem vždy sáček směsi pro křečky a do té přidala několik druhů vojtěškových válečků a přisypala třeba ještě lněné semínko, niger, lesknici a tak různě, co mi přišlo pod ruku.. Pak jsem se to snažila třeba cca do půl roku zkrmit a teprve potom dokoupila nové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]