Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čo je to za pavúka?

Od: doctor odpovědí: 2 změna:
V noci som ho našiel v kúpelni na uteráku, keď som sa priblížil, rýchlo sa ukryl. Moju matku pred pár rokmi uhryzol pavúk menom Pradiarka Pestrá a tak máme všeobecný strach z pavúkov (istá smrť, pokiaľ si nie som istý čo je zač). Veľký mohol byť tak 1-2 cm, telo sfarbenè do ružova. Mám obavy, že je to práve Pradiarka. Prosím o pomoc pri identifikácii.
Čo je to za pavúka?
Čo je to za pavúka? #2

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

0x

Podla zbytku mrtvolky už toho moc nepoznáme. Já měla kdysi v pokoji rezavého pavouka s šedým zadečkem - typického lovce, reagoval na každý můj pohyb. Letěl - doslova - z okna. Hledala jsem podle obrázků a identifikovala ho jako šestiočku ryšavou (Harpactea rubicunda). Prý žijí venku...ne v domácnostech. *nevi* Mona

doplněno 02.08.15 12:24:

Prý může kousnout, jen když ji zmáčknete třeba v ruce.

Čo je to za pavúka? #3
doctor
hodnocení

Ďakujem za rýchlu odpoveď. Viem, že živý exemplár by bol omnoho lepší, no žijeme v krutom svete. Hunt or be hunted, nechcel som nič riskovať, v prípade, že je to tá jedovatá mrcha... Každopádne, dúfam, že Harpactea je neškodná :)

doplněno 02.08.15 12:55:

Googlil som čo sa dalo, keď ono to vyzerá skoro rovnako v očiach laika :/ Len dúfam, že je to Šestiočka a nie Pradiarka, lebo v tom prípade to tu zapálim. Pokiaľ to nie je jedovaté, nech si to žije kde chce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]