Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

9 včel mě pobodalo do krku

Od: jirka1* odpovědí: 11 změna:

Dnes jsem dělal ve včelíně a potřeboval jsem se podívat do ůlu a 9 včel mě pobodalo do krku žihadla jsem si vytáhl ale krk strašně otekl dal jsem si na něj studenou útěrku ale pořád je strašně oteklí nic mě není ale pro jistotu mám vyhledat lekáře? nebo ten otok normálně zmizí.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iv®
hodnocení

2x
Tak pokud dokazete psat na internetu i po deviti zihadlech, tak bych namocila hadr do roztoku octu a odpocivala...reakce vaznejsiho razu by jiz propukla...zvladl jste cestu domu, ted uz to bude jen klesat...myslim ten otok.

repkin*
hodnocení

1x
Včelař by měl vědět co má dělat, event. mít na to něco doma...
doplněno 31.07.15 17:19: Jv spoluzak na stredni skole mel uly na zahrade za domem, tak to nutne nemusi mit tak daleko domu.

pohanka*
hodnocení

1x

Pokud použiju zdravý rozum tak tomu nevěřím. To nás někdo zkouší. Žihadla a jenom právě do krku? Nikde jinde?

Stačil jste to hned spočítat? Jdete ke včelám bez klobouku? Bez ochrany?

Takovej kaskadér asi nikdo nebude.

Včelař se chrání.

Krk a hlava je po zásahu velmi citlivé místo a okamžitě natečou. Jazyk je smrt.

Nemáte zkušenosti, protože hned sedáte na poraďte a sháníte radu?

Když nemám zkušenosti, ale ze školy si pamatuji o nebezpečí bodnutí do krku /hlavy/ vytáčím okamžitě 155. To by byla adekvátní reakce. Sorry, ale fakt nevěřím.

doplněno 31.07.15 18:21:

Minulý týden mě bodly dvě vosy do kotníku, kotník nateklý jak prase, a to se říká, že vosa tak nebolí, a ani nenatejká, protože žihadlo může vytáhnout, nemá na něm zpětné háčky. Včela když píchne, vytrhne si žihadlo i s váčkem ze zadečku a umírá.

Já tomu naopak naprosto rozumím:

Měl kuklu i oblek, ale blbě nasazenou, takže mu u krku včely dostaly pdod ní. Proto má žíhadla jen u krku. Žihadla vytáhl před zrcadlem, proto je má spočítané. Že neví, jak nebezpečné je to do krku, no ne každý si pamatuje ze školy všechno. Nemůžete všechny porovnávat podle sebe.

K dotazu - pokud od poštípání uteklo víc než hodina a pořád ještě nejste mrtvý, tak je to asi v pohodě. Nebezpečné bodnutí do krku by bylo zevnitř, zvenku se otok realizuje v kůži a dýchací cesty by neměl moc ovlivnit.

tttttttttttt

K dotazu - pokud od poštípání uteklo víc než hodina a pořád ještě nejste mrtvý...

uteklo, rovné tři týdny...

To vím, myslel jsem to obecně. :)

stirecek*
Mrtvý asi je, uz se neukázal...

hodnocení

0x

Lékaře a hned. A buďte rád, že můžete dýchat.

hodnocení

0x

Hmmm,zvláštní...Jak víte v tom fofru,že jich bylo devět?...No nic...Kvapem na pohotovost !

doplněno 31.07.15 18:21:

Špatný vtip...

jirka1*
hodnocení

děkuji za odpovědi už běžím na pohotovost

stirecek*
hodnocení

0x
Pokud jste se neudusil cestou ke klávesnicí, tak uz nikoho hledat nemusíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]