Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Adoptovat nebo ne?

Od: nikis* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, nevím si už rady a moc mě to trapí. Potřebuji pomoct. Manžel má psa, křížence vlčáka s dobrmanem. Je hodný, zvyklí být na zahradě a chodit dvakrát deně na procházky. Já mäm dva psy. tybetské španěly. Psa a fenu. Byli zvyklí být vevnitř, ale kvůli manželovo alergii musí být venku. Nevadí jim to, problém je ten, že teď je velký pes zavřený v kotci a pouze se venčí a ti dva malí běhají na zahradě. Nejprve běhali všichni tři spolu, ale když byla mezi nimi fena, tak to nebylo dobré... Je mi velkého líto, sice nejeví známky toho, že by mu to vadilo, ale je to nefér. Já ho moc nezvládám venčit, hodně tahá a manžel s ním v poslední době jde ven jen dvakrát na půl hodinky, což mi přijde málo. Je mu to také líto, ale má toho moc a nestíhá už jako dřív kvůli práci...Uvažuje, že pro něj bude hledat adoptivního páníčka... Pejskovi už je pět let a mám strach, aby někde nestrádal. Z jedné strany souhlasím, že by se mohl mít někde lépe, ale nechce se mi ho dávat pryč. Když už, tak bych ho chtěla navštěvovat a to prý není dobré? A kdo by si dospělého velkého křížence vzal... Nevím co dělat. Chci to nejlepší, ale nevím si rady. S malými psy člověk snadno vyběhne ven. Ale co ten velký, když já tolik síly nemám...chci aby se měl také dobře. Prosím poraďte mi. Děkuji moc.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x

Nebylo by řešením zahradu předělit? Jestli ne, asi opravdu hledejte nový domov. Je to těžké, ale když nemáte na pejska čas, bylo by to řešení. A co kastrace? Vím, že se na to pánové většinou tváří odmítavě, ale potom by pejsani mohli být bez problémů spolu a nemuseli byste se ho vzdávat. Mona

pohanka*
hodnocení

2x

Souhlas s ,,monou,,.

Těm Vašim malým psíkům udělejte menší výběh, dobře oplocený, a velkému, který je tam původně doma /jestli jsem to pochopila správně/ nechte původní prostor. Vy se svými můžete jít ven kdykoliv na procházku, takže strádat nebudou.

Pokud fena nebude hárat, tak se společně mohou proběhnout pod dohledem na zahradě, nebo spolu jenom dva psi, a fenu nechávat zavřenou, pokud ji velký pes stále zlobí.

Nebo je řešení fenu vykastrovat. Takhle to mají sousedi a funguje to. Mají velkého knírače a malou holku směsku. Jestli nechcetete tedy mít ještě štěňátka.

Hledala bych řešení, a ne aby se manžel vzdával psa.

Pokud chodí dvakrát denně na půl hodiny a ve volných dnech trochu i více a měl by k dispozici zahradu a ne jenom ten kotec, tak by byl jistě spokojený.

tarantel*
hodnocení

1x

Já jsem nepochopila, když fena hárá 2x do roka, proč je pes STÁLE zavřený*zed*

doplněno 31.07.15 11:10:

Ono pokud se ten pes dostane z kotce 2x za den, tak bude táhnout jak zběsilý, to je celkem logické... jestli nemá vůbec možnost se proběhnout, jen kotec nebo vodítko, tak je to vážně tragické.

hodnocení

1x
Kromě toho, co tu již bylo psáno.. Pokud Vy máte na pejsky více času, co zkusit toho většího vzít na cvičák a naučit ho chodit správně tak, aby netahal. Pak nebude s venčením problém. Není tak starý, aby se to nenaučil.
Také si myslím, že by problém s fenkou ve smečce měl být jen v době hárání, ale pokud se nesnesou i tak, tak opravdu ještě zkusit předělit zahradu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]