Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ochočování andulky

Od: simkka* odpovědí: 4 změna:

Ahoj jsem simkka Mám samečka andulky nevím kolik mu je let ale mám ho už 2 roky byl zakoupen ve zverimexu měla sem i druhou andulku samičku Koupila sem si ji s nemocí Jménem svrab,, bylo mi ji líto byla hodná a nechala se pohladit ale po 1,5 roce na to podlehla :( Zůstal mi jenom sameček a ten po ní vše opakoval jen tak se nechal pohladit ale teď šílí jenom když jdu kolem klece prosím pomoc sem schopná stát u klece hodinu :( Prosím jak ho mám ochočit? :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

2x

Tak všeobecně se říká, že se ve zverimexu prodávají andulky a všechny papoušky už starší, které nepřišly do styku s člověkem a jsou téměř neochočitelné. I se stává když k dospělému ochočenému přidáte další mládě, tak se vůči člověku někdy uzavře a začne se věnovat jen svému druhu.. Myslím, že teď už s tím nic neuděláe, doporučila bych mu sehnat společníka a těšit se, že on bude rád, že má kamaráda.

Příště kupovat mládě vypiplané od ověřeného chovatele, které si zvykne, že jen vy jste jeho rodina... ale stejně je nejhezčí pozorovat papoušky jak se chovají mezi sebou... :)

simkka*
hodnocení

Moc děkuji :)

fidonet*
hodnocení

2x

starší sameček se ochočuje tím hůř čím déleměl špatnou výchovu. Já prodávám 6 týdenní andulky, které Vám běhají za rukaka jako šílené a skačou Vám po obličeji a mazlí se jako blázen. C udělají noví majitelé nevím, ale přijdou na zavolání a sedí Vám na rameni i hlavě kdykoli chcete, někdy i když nechcete. Je to možné díky ručnímu krmení.

Pokud andulky jsou krmeny rodiči, kteří jsou ochočení, je výsledek velmi obdobný. Pokud jsou krmeni rodiči ve venkovní voliéře v hejnu, nejsou ani od majitele přítulní.

Výhoda proč koupit u majitele je, že víte jaký má rodokmen. Tedy zda mají aspon zdravé rodiče a sourozence. Kupovali jsme od majitele a vždy do roka umřely, měli nějakou genetickou závadu. Divné bylo, že umírali od více majitelů, ale po pár letech jsme zjistili, že Ti majitelé jsou rodina a kříží si je na kšeft.

Nyní máme andulky asi 5 rok a žijí.

Ochočení: Ochočit a mluvit jsou dvě různé věci. Více andulek Vámmluvit nebude, ale zase je krasne když Vám lítají po bytě najednou na zavolání.

Ve zverimexu jen staré? Není pravda. Když poznáte mladého od starého, vidíte, že to bývá mix, většinou majitelé zverimexů vykupují mladé po opuštění hnízda za 30 Kč.

Někdy ale opravdu co vydíte v obchodě je k pláči.

Takže na otazku jak ochočit dvouletého sanečka - bohužel, jen velmi špatně a je to na dlouho. Kupte si nového, mějte ho v jiné místnosti, a časem dát k sobě. Ale nedoporučuji to. Radit starého se zbavit je nelidské, máte ho rádaa. Je na Vás zda plachého věnujete kamarádce nebo někomu do chovu ( pokud je zdravý a krásný) a pořídíte si nové mlaďátko.

stirecek*
hodnocení

2x

Ochočit se určitě dá, ale trvá to dlouho. Musíš na něj potichu mluvit a podávat mu zrníčka z ruky, třeba slunečnici. Tu mu ale do misky nedávej, jinak by se nenaučil chodit za dobrotama. Nebo kousek jablka či jiného ovoce, to by měl mít dvakrát denně čerstvé. On si časem zvykne, nesmí se ale plašit a křičet na něj. Někdo s ním nezacházel asi nejlíp a ted se bojí lidí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak ochočit andulku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]