Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komáři atd

Od: michal5748 odpovědí: 7 změna:

Ahoj, chtěl bych vědět, proč když do nás vpíchne sosák komár, nebo takovej větší - říká se mu myslím hovado, to necítíme. Vždycky cítím jen jak to vytáhne.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, protože jsou šikovní - tím sosákem vpustí do rány nějakou látku, která tam působí jako analgetikum, tak to bodnutí necítíme - ucítíme ho až následně a to je už pozdě. Někdy útočníka stačíme potrestat, ale mnohdy již nakrmený odletí. Zdravím!

doplněno 23.07.15 19:40:

magdon - v tomto případě bych nemluvil o jedu. To je asi přehnané. Je to "lokální umrtvení".

doplněno 23.07.15 19:57:

No, ona ta látka snižuje i srážlivost krve, tak to zjistíme později - až ta rána "přijde k sobě".

Ale, např. ovád vydrží přisátý dlouho, cítíme ho a můžeme ho ztrestat. Komár je obratnější.

michal5748
hodnocení

Aha, a proč to cítím když to vytáhne? To už ta látka vyprchá?

hodnocení

0x

To je pěkná konina *smich*. Necítíte ani když to do Vás píchne, ani když to vytáhne. Cítíte látku, kterou Vám vpustí do těla. Než začne jed působit, chvilku to trvá. Proto Vás to začne svědit, až když Vaše tělo opouští.

doplněno 23.07.15 19:38:

Mimochodem, to "hovado" se jmenuje Ovád a mimo toho sosání nemá s komárem nic společného.

michal5748
hodnocení

Cože? Když to vytáhne tak to přece štípne, alespoň já to cítím...

momo*
hodnocení

0x

Dobrý den. Udělejte si pokus jako já když jsem zkoušel "MAKRO" na foťáku. Poznáte přesně kdy to štípne. M.

Komáři atd

hodnocení

0x

Hezké video krmení komáří samičky:

A to hovado se jmenuje bzikavka dešťová.

hodnocení

0x

Nevím jak vy, ale já vpich komára nebo ováda cítím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]