Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Králík venku v králíkárně

Od: hadejavyhraj odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, rozhodla jsem si pořídit králíčka, nejlépe dva, aby jednomu nebylo smutno, z důvodu malého místa v pokoji, bych ho měla venku v králíkárně. Jenže nevím, jak to bude v zimě, Co jsem našla, tak zakrslý králíci mohou být i v zimě venku v králíkárně, ale musí být dobře zateplená a další ty věci aby neumrzl... Otázka ale je, jestli to nějak "nepoškodí" na králíčkově chování, když bude v králíkárně, ale budu ho brát i do domu, kde si s ním budu hrát, pak zase ven kdy bude lítat po výběhu na zahradě... Myslíte, že z takového králíčka nebo králíčků budou mazlové, nebo naopak nebudou a budou spíše plaší a bát se člověka? Nebo to je jen, jak se k tomu postavím já a jak si na mě navyknou? Děkuji za odpověď a potřebné rady ... :)

doplněno 22.07.15 19:26:

Popřípadě, doporučili byste mi nějakou levnější králíkárnu, ale kvalitní na celoroční používání? Dkuji za tipy :)

doplněno 22.07.15 20:03:

U té králíkárny by bylo nejlepší, kdyby hned v jedné "místnosti" bylo dost místa pro oba, aby nebyl jeden nahoře a jeden dole, ale aby uměli skočit zpět do klece a do zatmavené části, mohli odpočívat, nebo se přes to pletivo dívat ... :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

borax*
hodnocení

0x

Jasně, pokud je budeš denně brát ven, budou ochočení, i když budou celý rok venku. Ale králíky pořiď už teď a hned je dej ven, s postupem roku a ochlazováním si nachystají kožich na zimu. Jestli bys je šoupla do králíkárny na podzim, nestihnou se připravit a můžou uhynout.

hadejavyhraj
hodnocení

Děkuji za odpověď, to jistě, momentálně ne, nejspíše až příští rok, chci aby byly venku od jara, za měsíc bude podzim, a tak bych raději hned nělkdy v dubnu květnu... děkuji za odpověď :) ještě pohledám jak vše udělat aby se měli celoročně venku co nejlépe, že budou venku denně to jistě, nejlépe minimálně 4 hodiny, prý to je takové minimum.

uska*
hodnocení

0x

když bude v králíkárně, ale budu ho brát i do domu,

Rozmysli si, zda králíka budeš chovat venku nebo v domě. Ale nestřídej mu prostředí. Bude-li žít v králíkárně, tak choď za ním častěji, ber ho ven, ale ne domů. Zda bude králík mazel nezáeží jen na tobě, ale také na králíkovi, ale většinou jsou to mazlové.

doplněno 22.07.15 20:04:

Venkovní králík domů nepatří. Zvláště v zimě i ta hodinka doma může být pro králíka velmi nepříjemná. Doma máte + 20 st a venku třeba - 10 st. To je rozdíl 30 stupňů.

hadejavyhraj
hodnocení

Nevím, zda jsme se pochopili, ale abych upřesnila, i kdyby ste to tak myslela... budou žít venku, ale brala bych ho třeba i na hodinku do domu, aby třeba věděl, ale pokud to není vhodné, nebudu ho dávat i dovnitř, ale nikde jsem o tom neviděla ani neslyšela nic, takže díky za upozornění :)

hadejavyhraj
hodnocení

dobře, děkuji, ale do verandy, nebo kolárny, (kde nejsou kola) kde je chladno, a není rozdíl mezi venkem a vnitřkem, tam bych s nimi na chvíli být mohla, ale budu to respektovata budeme s nimi venku :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]