Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotě a fena

Od: sarka* odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

před dvěmi týdny jsem si domů přinesla měsíc staré kotě. Doma máme také fenku která nikdy neměla štěňata a ani žádné nečeká. Každý den přistihnu kotě jak je přisáté na fence, cucá jí cecík,,vesele si u toho vrní a fenka se nechá a ani se nehne jako by jí to dělalo dobře :). Jenže včera jsem zjistila, že kotě mělo hubu od krve, protože fence zřejmě ten ,,cecík rozkousalo. Tak nevím, jestli je možné aby fenka měla mléko nebo jestli se nechá prostě jen tak cucat, protože se cítí jako náhradní máma :) Každopádně se mě to zdá divné co na to říkáte?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vlcice
hodnocení

1x

Jestli je fenka přibližně 2 měsíce po hárání, opravdu mléko mít může. Říká se tomu falešná březost. V té době se ráda ujme jakéhokoliv mláděte. Zjistíte to tak, že jí cecík zmáčknete. Když mámu kočku začnou koťata kousat, odstavuje je. Já bych feně cecík ošetřila dezinfekcí a navlékla nějakou košilku, aby se kotě k zraněnému cecíku nedostalo.

72mona3*
hodnocení

0x

Není zas až tak divné, že se to oběma líbí. Pokud je fenka něžná dušička, kontakt s kotětem ji uklidňuje. Divné ovšem je, že by toto "mazlení" šlo až do krve. To už normální není. Fenka by mohla mít zdravotní problémy- když nepočítám poranění, klidně může do cecíku dostat zánět. Sledovat stav (oddělit je asi nelze) a pokud by byla poraněná, poptat se u veterináře, jak to řešit. Mona

hodnocení

0x

Na patře, ve vedlejším bytě je stejný problém. Paní zachránila maličké kotě, kocourka. Doma má fr.buldočku a maličkou čivavku. Kocourek má stále snahu se napít. Oblíbil si buldočku, která ho miluje a práh bolestivosti snad ani nemá. Předvčerem mi sousedka Barušku předvedla. Opuchlý, až do krve červený téměř koutek horního, měkkého, převislého pysku. Lekla jsem se, že ji něco píchlo, ale kocourek ji takhle šíleně ocucal. A ona, ikdyž je mladá, má potřebu pomoci mu, že drží, až do krve. Je to obdivuhodné a také velmi dojemné. Kocourek, Nebojsa, má všechno, aby mohl dobře prospívat. Tam problém není. Problém je v tom, že potřebuje fyzický kontakt s mámou. *houpy* Ale stejně, je obdivuhodný. Maličký zrzeček, vybíhá s oběma fenkami na chodbu, aby se přivítal se mnou a s Dorkou. Ocásek, jako proutek, nahoru, bez švihání, bez pohnutí, tedy naprosto beze strachu, bez rozčílení, bez negace. Je nádherný, kapku dojemný. ;) Pár minut to u nás na patře vypadá jako v blázinci. Tři psíci, kocourek, dvě malé děti. Přivítáme se, pohladíme, děti ukáží novou hračku, nový účes. Všechna taková setkání miluji, moje okoralé srdce pookřeje.

sarka*
hodnocení

Děkuji mnohokrát za odpovědi :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]