Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psa krecka morce nebo kralika?

Od: verva odpovědí: 23 změna:
dobry.den. deti (4 a 7) touzi po psovi kavalirkovi coz nejde casove kdyz nastoupim do prace a do panelaku bojim se ze by stekal-sousedi. tak vymyslim alternativu ktera by zatim asi prosla. priklanim se ke kreckovi. je mi jasne ze klec cistit budu ja a jelikoz mam ekzem na rukach a oderky, prasklinky tak na krecka. se ani nemusi sahat coz mi vyhovuje. ale je pravda ze cely den spi? aby ty prolejzacky v tech super klecich vubec vyuzil ve dne a deti jej videli. morce uz bude narocnejsi na peci si myslim tak byva nemocne pry. a kralicek se bojim aby nas nekousal. taky se bojim tech nemoci daji se nejake od hlodavcu chytit? slysela jsem o plisnich. co byste nam.radili si poridit. ja se priklanim k tomu kreckovi ze to je jen na to koukani. a je dobre vubec kupovat zviratko kdyz jsou deti casto nemocne ale ne alergicke. jsou castonachlazene rymy apod. vim ze alergeny jdou do vzduchu tak aby to nejak nezhorsovali

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Já si myslím, že děti chtějí všecičko, co uvidí a za několik minut chtějí něco jiného. A moudří rodiče si to nechají projít hlavou a nakonec stejně nekoupí. Zvířátko chcete hlavně vy a také, abyste ho dopřála dětem. Ale takhle malé děti zvířátko ani nemusí a ani neví, co to obnáší. Nepořizujte vůbec nic. Jsou to příliš malé děti na to aby pečovaly důsledně a všechna péče o hygienu a krmení a veterináře, to všechno padne na vás. Děti budou mít úplně jiné zájmy. Čas, který budete zvířeti věnovat, věnujte raději dětem nebo si udělejte pohodu vy. To si myslím já, velký zastánce zvířat a také zvířátek k dětem. Ještě počkejte, jsou to ještě hodně malé děti. *hej*

verva
hodnocení

hmm asi mate pravdu.diky
doplněno 15.07.15 17:15: akorat je problem ze syn uz od.ted pise jeziskovi o pejska a strka dopisky za okno a tak to bude az do zimy a veri ze mu ho jezisek donese.protoze vzdycky vsechno donesl. tak jsem.si rikala ze neco mensiho by pomohlo prekonat zklamani...snad jen ze ho to momentalni silenstvi prejde a zacne chtit vic treba koleckovy brusle:)
angee*

Zdravím. Měla jsem doma křečka (jak džungarského, tak syrského). Oba dva byli fajn, až na to, že jsem je neuměla perfektně ochočit. Zajímavé, že na mě vždycky natrefili ti nejtvrdohlavější křečci. No, to je jedno. Měla jsem je spíše na pozorování, než na mazlení.

Osmák je dobrá volba. *palec*

Ale myslím si, že pejsek je ještě lepší. Děti se naučí o něj pečovat a alespoň si s ním pomazlí.

Ale jak píše babkazov... Jsou to ještě malé děti, moc rozumu nemají, neví, jak o zvíře pořádně pečovat... a určitě to všechno padne na Vás. Zkuste počkat nějakou dobu a pak jim teprve zvířátko pořiďte.

vervaa
osmak se mi nelibi krecka preziju. pejska bych moc rada i ja ale budu v praci dlouho tak az budpu deti sami.chodit ze skoly a.budou doma.s nim.aby chudak necekal sam doma tteba od rana do peti nez vsichni dojdeme.z prace a druziny. s tim pockam

lidus*
hodnocení

2x

Pes je nejlepší volba, pes v paneláku se má 100x lépe než pes uvázaný u boudy na dvoře. Pouze zvažte, zda máte dostatek času na venčení, zda v době dovolené má kdo hlídat (brát psa k moři pokládám za nelidské týrání člověka i psa), starat se budete vy, chodit a platit veterinu rovněž. Křeček cedlý den spal, večer a v noci řádil na kolotoči a budil nás, potkan začal kousat když dospěl, morčata trocha smradu v bytě a stále se množily, králík patří do králíkárny, andulky dělají nepořádek.

Pes je prostě pes a je to přítel. Nikdy bych si nemyslela, že to řeknu ale "hlídám" dceři kocoura Ragdool, úžasné zvíře, smrad v bytě žádný, nemusí se venčit a na chalupu jezdí s námi a chytá myši. Je to zvláštní ale v bytě chrápe v posteli a na chalupě se promění v šelmu.

verva
hodnocení

psa ma kdo hlidat -tchyne miluje pejsky a ma domecek a zahradu. v pripade alergie apod. by si ho si myslim i nechala. no a babiccin bilej chlupac synovi nestaci chce sveho a hlavne kavalira coz jako rasu schvaluju:)
borax*

Vy si musíte uvědomit, že každé zvíře, které koupíte tak malým dětem, kupujete vpodstatě sobě. V tomto věku se nepostarají sami. Bude to na Vás: čištění klece, vzpomenout si místo dětí na žrádlo, vodu. Křěček je OK, je to zábava když prolézá průlezkama, dá se ochočit, ale jak píšete nejvíce aktivní je navečer a v noci (kde bude klec? rachotí a mnohdy se nedá spát) můžete narazit na nerváka co kouše. Žije asi 2,5 roku, krmení koupíte v pytlíku. Králík potřebuje prostornou klec a pouštět proběhnout (okusuje kabely a nábytek, je třeba ho hlídat), pokud ho budete překrmovat bude žít tak 5let, když bude ve formě i 12. A denně k žrádlu seno. Morče mi vychází nejlíp, nekouše, je kontaktní, píská když na něj zavoláte, aktivní je ve dne, děti ho můžou vzít ven na trávník napást, strava jak králík. Když dáte jako podestýlku peletky a budete mít samičku tak nepáchne o nic víc než ostatní hlodavci. Dožívá se kolem 7 let.

Ani u jednoho bych se nemocí nebála.

Pes už je jiný level. Náklady na pořízení, žrádlo a vetrináře, řešení dovolené, jak dlouho bude sám doma, venčit ho ráno a večer budete vy, zvykání na samotu, učení čistotě. Žije asi 15 let. Takže otázka je: chcete psa celá rodina a hlavně vy rodiče opravdu moc?

Neznám moc dětí, které by nepsali v určitém věku Ježíškovi o psa. Já sama jsem ho psala každý rok, nakonec jsem si ho pořídila až v dospělosti. Ježíšek pejsky nenosí, pejsci se kupují a hotovo.

Borax, skvělá, naprosto vyčerpávající odpověď. *palec* *palec* *palec*

verva
hodnocení

Jj presne tak. vim ze se o nej budu starat ja nevadi mi to. kralika jsme.zavrhli. ted.vahame zda krecka jednoho nebo 2 dzungarske nebo to morce. ty krecci by je bavily na koukani to vim ale morcatko je zas hezci. v noci zavrem do obyvaku vim ze muzou kousat mrize.a.rachotit v kolotoci. je s nimi ale min prace. krecky sezenu snadno ale to morce se bojim ze zverimexu brat. kdovi jestli.se nemuze se dostat do styku s potkanama byvaji pry nemocne nebo maj parazity a zadneho chovatele v meste neznam.na internetu taky nic.moc neni. takze to bud risknem nebo budou krecci. ale to morce se mi libi ze zas se aspon projevuje fakt nevim
angee*

Morče si kupte od nějakého zkušeného chovatele. :) Na internetu je hodně nabídek, nebo potom na Facebooku je mnoho skupin zaměřených na morčata a hlodavce. Pokud máte facebook, zkuste se poptat tam.

mustang
hodnocení

1x
Nic nekupovat!

tarantel*
hodnocení

1x

Morče je fajn, ale je třeba mít na paměti, že je to skupinový tvor. Nikdy by se nemělo chovat jednotlivě, ale minimálně po dvou. Samozřejmě praxe je často bohužel dost jiná a lidé si neuvědomují, že je to v podstatě týrání a v některých vyspělejších zemích je chov jednotlivců dokonce zakázán zákonem. Ovšem v Čechách stále ještě morče plní v domácnostech roli živého plyšáka a nikoli tvora, jehož ZÁKLADNÍ potřebou je kontakt s jedincem svého druhu.

borax*

Je to tak, ideální dvě samičky sestry. Samci se spolu často rvou.

Pro zadavatele: tady se podívejte, jsou sice drahší, ale určitě budou vpořádku. klubmorcat.cz/...

hodnocení

0x
Ja razim heslo do panelaku ani akvarijni rybyčky
Jinak pes ani omylem
Kralík ani omylem
Morče ani omylem
Křeček dejme tomu

kutululu
hodnocení

0x

Já jako dítě měla pořád rýmu, zánět středního ucha a hlavně trpím na atopický ekzém a mívala jsem křečka. Konkrétně křečka medvědího dlouhosrstého. On sám měl taky chudák na zadečku nějakou plíseň a já mu jí musela mazat, ale nikdy jsem od něj nic nechytla a na zdraví mě nijak neohrožoval. Ano, křeček je noční zvíře, ale já ho budila i přes den a hrála si s ním. Pokud křečka, tak já bych volila nějakého toho většího než džungaráka. Doporučit bych mohla i osmáka degu. Je to společenské zvíře a dá se naučit, že slyší na jméno. U něj se ale doporučuje většinou chovat spíše v páru. A pokud se bojíte plísní, tak osmáci se sami koupou v písku stejně jako andulky. Jsou čistotní. Králíček je z toho ale asi nejlepší. Je velice společenský, čistotný a dá se dobře vychovat. Akorát že jsou králíčci, kteří se neradi chovají a hladí, a k tak malým dětem bych ho asi nedoporučovala, to byste musela mít štěstí. Záleží pouze na Vás, zda chcete zvířátko v kleci jen pozorovat a nebo aby si s ním Vaše děti aktivně hrály.

tarantel*
hodnocení

0x

Proč by lidé v bytech nemohli mít žádné zvíře? Jinak ano, celý den křeček většinou spí a vylézá za soumraku. Budit křečka, který spí, to si člověk koleduje o kousanec. Z nemocí můžete chytit od hlodavce třeba svrab, chce to zvíře pečlivě vybírat a vybrat si zdravého jedince. Králíček k takhle malým dětem není dobrá volba, ani to morče ne. Co se týče nemocnosti Vašich dětí, zvíře by to nijak zhoršit nemělo, ale kupujte raději nějakou bezprašnou podestýlku.

doplněno 15.07.15 18:14:

A co kdyby ste místo pejska pořídili kočku? Nemusí se venčit a doma vydrží než se vrátíte z práce, k takhle starým dětem už je to vhodný mazlíček... Ovšem jsem proti zvířatům jako Vánočním dárkům, ono jich hodně po svátcích končí na ulici a v útulcích coby nepromyšlený Vánoční dárek..

doplněno 15.07.15 19:36:

Jenže ten pes, lidus, se taky musí vychovat, vycvičit, potřebuje každodenní několikahodinovou pozornost a musí ho chtít především dospělí, protože děti si s ním maximálně tak pohrají a víc se starat nebudou. Pes co je sám v bytě od rána do 17ti hodin, než přijdou páníčci z práce, je chudák. V tom má zadavatelka pravdu, že na psa bude lépe si počkat až budou děti větší.

verva
hodnocení

no kocku asi nee. vanicni darek to vzniklo proto, ze jsem rekla synovi NE a on si mysli ze ho takhle dostane. ale opravdu az za par let abych ho nevencila jen ja a manzel a nebyl tak dlouho sam protoze nevim presne kdy se budu vracet z prace mozna klapne zkrac.uvazek takze uvidime.krecek to kdyztak jisti na ty cca dva roky by je snad zabavil. te mladsi je to jedno je do vsech zviratu blazen ted zrovna nejvic ve zverimexu obdivuje bile mysky:)
tarantel*

Tak ty bílé myšky jsou taky docela pěkné zvířátko a nekoušou tak jako křečci, bývají aktivní i ve dne. To bych také zvážila:) Ale musí být aspoň dvě, samičky. Dají se i pěkně ochočit.

linda*

Dvě být mají, ale samičky. Samečci pouze jednotlivě. :)

hodnocení

0x

U králíčka je nejhorší, že potřebuje mít ideálně volný výběh z klece - otevřenou klec, ze které může kdykoliv ven - a je to hlodavec. Takže absolutně vše rozkouše. Závěsy, záclony, zašupovací dveře, koberce, lino, kabely - prostě na co dosáhne a ohlídat to je téměř nemožné. Nepřijde mi to jako vhodné zvíře k malým dětem. Morče také ne.

Křeček, protože je noční tvor, dokáže svému okolí v noci svou hlučností, pořádně znepříjemňovat spaní. Někteří křečci, dokáží člověka pokousat, když jsou rozmrzelí z toho, že je někdo probudil. Přikláním se k tomu osmákovi degu. Pořídit velkou klec - hlavně do výšky a udělat patra. Pořídit minimálně osmáky dva a rozhodně ne ze zverimexu. Ideálně vyhledat pokud množno zkušeného chovatele - např. na facebooku jsou osmáčí skupiny - pokud nechcete teď "trendy" jinak než obyčejně zbarvené, chovatel je rád dá zdarma do dobrých rukou. Pak je třeba již jen nastudovat, čím se živí. Rozhodně nekrmit piškoty, sušené banány - moc sladké, a hrozila by cukrovka. Kvůli tomu i střídmě ovoce, hlavní složka potravy je seno, o které si i brousí stoličky, aby nepřerůstaly. Nedávat syrové brambory - jsou pro ně jedovaté. Obilné mixy z petshopů, kde je na obrázku osmák degu, jsou většinou pro osmáky též nevhodné a ideální je, si potravu namixovat sám. A oproti křečkům je výhoda, že se takový osmák může dožít klidně i 7-8 let.

Pejska bych dětem pořídila, až se budou moci podílet na venčení a péči vůbec.

linda*
hodnocení

0x

Jak můžete vědět, že králík bude kousat a křeček ne? Králík mě nikdy nekousl, za to křečci mě kousali skoro furt, hlavně ti syrští. Křeček je samotář a není vhodný k tak malým dětem, přes den spí a až v noci je aktivní, kdy už děti budou pravděpodobně spát. Křeček je spíš vhodnější k pozorování, než k mazlení. Každý zvíře může mít někdy nějakou nemoc, ale od toho jsou veterináři. Já jsem měla hodně zvířat a žádné neonemocnělo a všechny jsem koupila ve zvěráku. Pro tak malé děti nevím, jaké zvíře je vhodné... Pokud chcete mazlíka, tak si kupte králíka. :)

mravenec10*
hodnocení

0x

Možná mě ukamenujete někteří, ale co pořídit potkana (laboratorního), už slyším jéžiš co je to za blbce. Potkan je čistotné zvířátko dá se naučit mnoha kouskům, nekouše, rád sedí bo leží se svým pánečkem, náročnost jako křeček, ale o to živejší. :) my jich měli postupně 5 a takovej kamoš do bytu super. :)

teriii*
hodnocení

0x

Dobrý den nejlepší by byla činčila ..

nejsou hyperaktivní ..

ale musí se s nimi trávit čas :(

jinak mám králíka a ten je v pořátku hodný pozornost tolik nepotřebuje ...ale někdy ano ..

pes - v paneláku.. nevím potřeboval by pozornost

křeček nic nedělají nevím máme také..ale..nic moc..

Mám osmáka degu pozornost potřebuje ale né tolik jako pes ..je hodný zvykají si dobře na lidi ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]