Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
mám doma dvě dvouměsíční štěňátka jorkšíra. Prosím pokud máte zkušenost s výchovou jorkšírů, poradte od jakého věku začít s výcvikem a především od jaké doby se Vaše štěňáno naučilo chodit na jedno místo? Zatím je učíme s manželem chodit doma na jedno místo. Jedno štěňáno chodí téměř pokaždé na jemu určené místo, jen málokdy se to nepovede když je třeba rozespalý apod. Ale to druhé s ním máme problém. Pokud ho nepostavíme na určené místi vyčůrá se kde se mu zachce. Od té doby co jsme si je přivezli domů po dvou hodinách jsme je dávali na učené místo. Ted je tam dáváme hlavně ráno když se vzbudí večer před spaním a nebo během toho jednoho který odmítá pochopit Ráda bych věděla jestli z toho nemám zatím dělat vědu. Jestli mám počkat. Či jestli máme začít s větším drilem...
Díky moc
Moc Vás nepotěším,ale chyba na začátku byla,že se vzala štěnátka 2 a o to ted budete mít složitější.Jednoduché by bylo vzít jedno a pak třeba za půl roju druhé.Ono se lépe učí a odkoukává,když už jedno něco umí,ale ted hold zatnot zuby.Jak už jsem Vám tu psala jedno bude poslušnější a druhé bude zlobit,ale je to tím že jsou 2.Ted z toho nedělějte vědu a hold musíte se o to více snažit a neposlušné štěně né více trestat ,ale více se mu věnovat.
Tak to jste šikulky a držím palečky a určitě to bude lepší a jak píšete ,tak je super ,že jste si vzala obě.
zatim z toho vedu nedelame. kdyz jsme v praci a kluci jsou doma curaji kde maji. maximalne se minou o par centimetru. spis kdyz nejsme doma cura ten jeden kde to na nej prijde dve stenatka jsme si vzali jelikoz to byli bratrickove ale hlavne to mensi ("sikovnejsi") stenatko ma nemocnou pacicku. narostli mu jen dva drapky nema chloupky a navic ma srostle celkove polstarky. problemy mu to nedela. ale proste bylo mu nas lito a chteli jsme aby nebylo nekde samotne. venujeme se jim vice nez dost ale zase nemuzu rict ze bychom je rozmazloveli. pokud udelaji neco spatne zvysime hlas ale urcite netrestame. na to jsou malickati a hlavne mladoucci
nedokazu si predstavit ze mame jenom jednoho. hodne si spolu vyhraji. uz od prvniho dne nebyl problem kdyz byli sami. vim ze to bude slozitejsi vycvik atd ale jsme na to dva. ja a manzel. s mym prvnim psem jsem mela zkusenost ze z toho duvodu ze byl sam od stenete pote co jsme si poridili druheho psa (asi po pul roce) byl s nim velky problem. zarlil a byl sobecky. pochybuju ze to same bude z techto dvou. hlavne casem budeme mit miminko. a nesnesla bych aby pesan zarlil na mimco. takto predpokladam ze to nebude dlouho trvat aby si na sebe zvykli. uvidime casem. zatim maji velkou pochvalu a nejakou tu laskominu pokud se jim neco povede. dost veci uz je v pohode (prohlizeni ousek, ocicek, ksiry, oblecek). tak tomu dame cas
Dobrý den, četl jsem několik příspěvků a rad od Vás jak naučit štěňátko na (wc) jsem celkem úspěšný,ale když přijedou děti 20 a 18 let tak je vše špatně. Fenečka je rozhozená jek jí stále chovají a rozmezlují a berou do postele.Stává se,že jde na záchodek kde se jí zrovna zachce dokonce i na velkou a to mne trápí,neboť chodila k francouskému oknu k terase na papír i na hadr má 8 týdnů,myslíte,že se to srovná? Děkuji TalířJ.
Z vlastni zkusenosti rikam je to normalni... bohuzel... my take kdyz mame navstevu tak ne vzdy jdou kluci na to spravne misto. Jde o to jak casto deti za vami jezdi. Pokud je to nejaky delsi termin muze byt stenano rozhozene. Ale nejvetsi zkusenosti ma dle meho Martina Mym stenanum je 11 tydnu. Hygienu zvladaji pokud neprijde navsteva. Mimochodem dekuji Martine za uklidneni
uz dva dny neni nikde louzicka ani hovinka krome mista jim urceneho...
Když vidím,kolik je tu dotazů na čistotu u Yorkšírů,ani se nedivím mé vnučce,že se jich zbavila,i když ten její párek byli velice krásní pejskové.A velice milí.Ale naučit je konat potřebu jinde,než v obýváku na koberec bylo nad její síly.Pokud použila sílu,setkávala se se schválnostmi.Po hodinové procházce venku přišli domů a hned loužička v chodbě a hromádka v kuchyni.
Je to rasa tak přešlechtěná,až k hrůze.
JABRAKA
To co pisete neni chyba psu ale vasi vnucky... Moje stenatka jorksiru maji 11 tydnu a za posledni tri dny se povedla jen jedna louzicka mimo urcene misto. Je to den ode dne lepsi. Jde o to byt trpelivy a velice chvalit kdyz se to povede. Dnes v noci dokonce i jeden seskocil z postele a sel se vycurat na plinku a my spali. Potom jsem ho nasla jak knuci pod posteli protoze nahoru se dostat zpet nemohl. Jorksir neni preslechteny. S hygienou ma problem kazde stene ale casem se vse srovna. U nekoho drive u nekoho pozdeji. Mozna jorksirkum dela hygiena vetsi problem. Ale neznam stene ktere na 8 tydnech zvladalo poveli pojd sem, nesmis a cekej! To ani muj labrador tak rychle nepochopil...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.