Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zklidněný kocour, hodně spí

Od: luciegross odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

ráda bych se zeptala, zda-li má již někdo zkušenost s tím, když se respektive živý kocour najednou hodně zklidní, celý den převážně prospí. Jí normálně, vyprazdňuje se normálně. Na srsti se mu začali objevovat malinké smítka (spíše to vypadá jako malé lupy). Máme i druhou kočičku, společně si často hráli a nyní si první zmíněný kocourek nemá chuť hrát. Začalo to tím, že si začal nervózně olizovat různé části těla, vždy popoběhl, olízal se, popoběhl, olízal se, také hodně střihal ouškama (jakoby ho něco svědilo) a byl hodně nervózní. Blechy nemá. Žijí s námi pouze v bytě. Už nás ani nevítá když přijdeme domů. Je přibližně rok a půl starý. Šla jsem s ním k veterináři, který mi sdělil, že to vypadá na alergickou reakci (trochu růžové bříško) a píchl mu injekci. I nadále většinu dne prospí, je klidný, nemazlí se. Na další kontrolu jdeme v úterý. Prosím, zkuste poradit. Děkuji Lucie

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

1x

Dobrý den, máme tři kočky a každá se chová naprosto jinak, všechny kočky se neustále oblizují, ale pokud nemá jiné problémy, má to prostě povahou. Nás má jedna kočka vysloveně jen na mazlení, vyleze si po obleční až na krk, druhá na jdílo, třetí je tak o podál a kouká... všechna byla normálně vychovaná koťáka..:)

Ta smítka, lupy, můžou znamenat, že málo "matstíte" jídlo..

doplněno 13.07.15 01:46:

Režim koček, co jsem za léta vypozorovala :)

Velký vyčerpávající noční spánek, ranní žvanec, zasloužený odpočinek od velkého spánku,další dobrůtka, odpočinek od menšího spánku, půl hodina oblizování a pak noční velký spánek :)

doplněno 13.07.15 01:55:

Ještě doplním, že to oblizování může být prý alergie na čerstvě posekanou trávu, pokud kocourka pouštíte ven..

luciegross
hodnocení

No ale k tomu chování došlo až teď, dřív si normálně hráli a i nás vítal, teď nic. Mám strach aby si třeba nepřišel zanedbaný když máme i tu druhou kočičku, ale to už je zase několik měsíců co jsme si jí přivezli. Nehledě na to, že kdykoliv jsem vařila nebo otevřela ledničku tak už byl hned v ní, teď ... nic, jen spí. Jsem asi trochu i histerická :D ale když to jsou moji členové rodiny. :)

luciegross
hodnocení

0x

Dobrý den, děkuji za odpověd. No už se to trochu zklidnilo, je spíš nervozní. I chápu, že bylo teplo, tak jestli i to dopomůže tomu, že se nějakým způsobem trochu potí a svědí ho srst. Ven je nepouštíme. Máme je pouze v bytě. :) Už je to fajn, tak snad už to tak vydrží. Vzhledem k tomu, že je tohle super stránka, web, tak kdyby něco, určitě napíšu. Děkuji.

wanesa*
hodnocení

0x

A kolik mu je let?Já mám taky kocoura (5 let) a kočku (6) let a chovají se stejně jako dřív i když je teplo.Přes den tak nelítají ale večer a v noci se honí a řádí,hlavně kocour-honí můry...To chování kocourka něco naznačuje.Něco není v pořádku.Kdyby měl "jen" alergii,tak by takhle nespal...Moje kočka má silnou alergii a řádí jako raketa...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]