Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co chce můj pes od těch ježků?!

Od: mrrobot* odpovědí: 15 změna:

Zdravím lidi! :))

Hele, mám otázku, ohledně mého psa..

Je to kříženece, v takovém tom.. "zlatém věku" (ani moc mladý, ani moc starý) :D

No, skoro každý večer na zahradě začně štěkat a kňučet a často ho najdu jak se dobývá na nějakého ježka! :|

Tak bych se chtěl zeptat, chce si s ním hrát, nebo ho sežrat?

Případně, jak ho odradit od toho, aby otravoval ty ježky?

Nebo jak odradit ty ježky od naší zahrádky?

Děkuji předem za odpovědi! :))

Mr. Robot

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jez*
hodnocení

4x

Co chce to nevím. Já mám dva psí kámoše a celkem cca čtyři ježky na zahradě. Oba už vědí, že večer jdu nalít do misky vodu pro ježky a na přilepšenou jim dám pár granulek-ježkům, no a když přijdou ježci, tak je jenom očichají a překočí pár blech. Hafani mají scalibor, tak blešky neřešm.

Jenom Vás chci požádat, aby Vás nenapadlo s dobrým úmyslem odvézt ježka někde pryč , dál do přírody . Může to být samice a může mít někde mladé, takže by to bylo na škodu.

72mona3*

Ježci bývají psům podezřelí, protože funí a jsou hluční. Popřípadě je nesnáší, protože jim lezou do krmení. A nebo je to prostě jen další žrádlo k lovení. A já jen dodám, že ježci také baští slimáky *ua*tak si je hýčkejme. Mona

mrrobot*
hodnocení

No, slimáků mám dost!

Jenže než se ten ježek má šanci na ně dostat k mým potravinodárným kytičkám, ten hafan už po něm jde! :D

mrrobot*
hodnocení

Za tohle vám děkuji! Opravdu jsem přemýšlel že bych je začal dávat na pole, mám ho skoro u baráku.. a takto jsem nad tím nepřemýšlel.. takže děkuji :))

jez*

To je fajn, mám radost. Já to taky nevědela, mě to řekl chovatel v zachranné stanici zvířat.Jen náhodou jsem se ho ptala, jestli mám ježka, když ho najdu na zahradě odnést někam, dále do přírody do pole. A on, no hlavně to ne, nevíte zda je to samice a může mít někde malé. Jinak k němu vozím na zimu ježky co mají evidentně pod váhu.

mrrobot*
hodnocení

Znovu děkuji :))

A mohl bych když tak poprosit nějaký kontakt na toho chovatele, mohl by se asi hodit.. :D

jez*

Je na olomoucku, bez jeho svolení zatím raději sem přímo kontakt nedám. Když tak se zaregistruji a pošlu ve vzkazech. Chcete ten konatkt? Nicméně , ale o psech Vám neporadí.Stará se o handicap zvířata z lesa, je to velký nadšenec do přírody.

mrrobot*
hodnocení

Aha, tak to bych ho asi nevyužil.. :) Ale stejně, děkuji moc :))

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den, asi je chce sežrat. Jednomu z mých psů jsem musela ježka rvat z tlamy. Oba to přežili, ježek ale podstatně lépe. Odpochodoval svizne pryč po svých, zatímco můj hafan byl celý dopichany. *zed*. Dodnes nechapu psa, co se mu na té pichlavé kouli líbilo...

emilka12*
hodnocení

0x

To samé dělá moje fenka na andulky.Knučí, lítá,je na nervy.Když andulku držím tak ji olizuje .Když je andulka na zemi tak ji hledá a já jsem ještě nepřišla na to jestli by ji sežrala nebo si s ní chce hrát :)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, proč to dělá, tak to ví jen ten pejsek. Ale, neměl by to dělat - ježek je zvíře hrozně zablešené a pejsek se bude potom hodně drbat (možná i Vy). Zdravím!

P.S. Jo, tak to on chce ty blechy.

tarantel*
hodnocení

0x

Pravděpodobně je chce zahnat ze svého teritoria, nebo ulovit - ale neví zatím jak na to. Můj pes bohužel jednoho ježka už zabil a to aniž by se popíchal. Řeším to náhubkem.

joudic*
hodnocení

0x

pravdepodobne chce blechy *vtip* jezci jsou jich tak plni, ze to je jak koukat do mraveniste :) nicmene beze srandy jezek dupe, susti, funi, ideal pro hafika jak vzbudit zajem... jenze psi zvedavost neni ukojena, najde pichlavou kouli :) ktera porad vydava ty zvuky

mrrobot*
hodnocení

Na tom něco bude, to jakmile ho zavřu, tak u těch dveří i chrápe, jak doufá že ho na toho ježka ještě pustím! :D

hodnocení

0x

Můj pes má zase jiný problém. Když potkáme ježka, moje pes vždycky ohluchne a oslepne. :-D A dobře je, protože se jako štěně hodně popíchala a zapamatovala si to. Totéž je kočka. Kdysi ji vzala drápem přes čenich a už nadosmrti ví, že když kočka sedí, musí se jí vyhnout. Když jde, může ji prohnat. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]