Nejste přihlášen/a.
Každý den nám lezou na zahradu kočky od souseda,kálejí do záhonků hrabou a dělají škodu.Soused z toho má určitě radost a já nevím co stím.Porad´te prosím. Děkuji
Dobrý den, tato otázka zde byla již několikrát, ale myslím, že nikdo nemá žádný spolehlivý recept. Přibližným řešením je vlastní pes, který bude kočky prohánět, tak se ani nevys... Ovšem, i pejsek bude kálet a možná i hrabat. Nedělejte z toho vědu.
Vždyť je to hnojivo - mám cizí kočky na zahradě také, no a co? Zdravím!
doplněno 09.07.15 18:36:Nemám pocit, že by kočky něco ničily - je to příroda, je to život a trávník si poradí sám. Ovšem, já nemám zahradu jako z Lega - mám tam přírodu.
Kočkám v tom nezabráníte, ale já bych ty hov... nabírala na lopatku a házela sousedům přes plot. To oni si mají zvířata zabezpečit...
doplněno 10.07.15 12:34:A jsme zase u otázky, zda nechám volně potulovat, případně množit (že, mona) kočku v době husté automobilové dopravy a pitomců se vzduchovkou či plynovkou. Kočka jako mazlík VS kočka na lovení myší - spotřební zboží. Na zabezpečení kočky existuje více možností ale myslím, že tady nemá cenu se o tom bavit. Budou nejspíše přetrvávat názory, že kočka jako svobodný tvor má právo se někde přiotrávit, zranit, skončit pod koly, páč je to její přirozenost se toulat - mimochodem je to i přirozenost psí, ale tam to lidé do značné míry omezili. Venčit psa na cizí zahradě by dnes nejspíše nikoho nenapadlo.
doplněno 10.07.15 14:03:Však ať si každý se svými kočkami dělá, co uzná za vhodné Nevím, proč jste se do mě zase tak pustili jen proto, že mám názor, že zvíře by mělo být zabezpečené (i pro jeho vlastní bezpečí v dnešní době) a s tímto názorem nejsem mezi milovníky koček zdaleka sama. Ovšem že jsou i názory opačné - i na to množení, ono to spolu úzce souvisí. No až Vám někomu někdo picne kočku vzduchovkou, že mu se*e do záhonku, možná změníte pohled na věc a možná taky ne
. Každého věc, jak se zařídí, když jak píše mona to není zákonem zakázáno, ten volný pohyb.
Prosím, @tarantel, jak si zabezpečíte kočku? Žádný plot ji neudrží.
Ale s těmi ho*ny bych to viděla podobně. Jen ještě dokázat, že všechny jsou od jejich mazlíků. U nás jsme praktikovali aktivní teror oněch hnojičů, ale to nebylo dlouhodobě reálné. Tak si spíš zkuste vyhledat nějaké odpuzovače koček. Mona
doplněno 10.07.15 12:56:Milá @tarantel, je radost s vámi diskutovat o kočičích ho*nech. Neřešte moje názory z jiného dotazu a zkuste založit otázku, jestli lidé pouští své kočky ven a jestli je to správné. Ráda si přisadím. Pokud bude v zákoně zakázán volný pohyb koček, tak prosím. Není. Ani pro kočky kastrované a z útulku, ani pro uznávaná plemena.
tarantel,věřím,že si děláš legraci,že kočky(tedy vevkovní) si lze zabezpečit,aby se nedostaly na cizí pozemek.Je mi jasné,že tondu to štvě,když narazí na hovínko,co takový krtičák,nebo díry od myší.A pokud je nemá,třeba je to právě proto,že tam cítí kočky.Dívejte se na to pozitivně.My máme skoro každý den zase trus od kuny a ne jeden.
Co by člověk měl říkat na nezodpovědní pejskaři.Jdou vyvenčit své mazlíčky k jinému domu,nebo do ulice a klidně to tam nechají.Můžu vylepovat letáky,aby to uklízeli, ale buďto jsou to negramoti,nebo je jim to jedno,nebo se jim to ekluje.Ale co doma,když jim pejsek udělá kupičku doma.Musím,ale napsat,že se to hodně zlepšilo,teda co se týče našich pejskařů,myslím tím lidí z naší ulice.Neuklízejí většinou cizí.to by bylo na dlouhé téma.Jinak zdravím a pěkný den.
Nesnáším kočky na zahradě, zvláště když na záhonu narazím rukou na zahrabané hov...Soused má tři kocoury, každý den ráno podělaná rohožka před dveřmi, no děs. Od doby, co máme psa, je klid, kočku už jsem na zahradě neviděl, přestěhovaly své výtvory do záhonů souseda druhého. Také byl donucen pořídit si psa a má klid. Nakonec je mi těch koček líto, že se pomalu nemají kde vyvenčit.
Jinak zadavateli bych doporučila zakoupit toto elektricke-ohradniky.cz/... variantu na plot. Je to sice investice, ale ty různé plašiče a odpuzovače koček moc nefungují. Toto je sice původně míněno pro majitele koček, aby se nedostaly ZE zahrady, ale opačně by to účel také splnit mohlo. Ovšem je tu pořád ta otázka, proč by měl investovat ten, kdo kočky na své zahradě nechce ne ten, jemuž se toulají po okolí...
doplněno 10.07.15 16:16:Jinak doufám, že se přidá víc travičů a plynovkářů do této diskuze, aby si volnomyšlenkáři uvědomili, že svět není sluníčkový. Ono by bylo krásné, kdyby veškerou zvěř měl každý rád a nikdo by mouše neublížil, všichni by byli jedna velká rodina včetně jejich zvířectva a tak dále, a všechny kočičky by se staly maminkami a měly roztomilá koťátka, která všechna naleznou báječný domov. Ale realita je často úplně jiná. To, že se jedná o trestný čin nikoho nezastaví, protože kde není žalobce, není ani soudce a dokažte to někomu. A to úplně opomíjím dost podstatný faktor, kterým je automobilová doprava. Malé dítě by ste přes silnici taky nenechali courat jen tak bez dozoru.
doplněno 10.07.15 20:34:No já to rozpitvávám proto, že jak to množení tak potulující se kočky lidem převážně lezou na nervy. To nejsou jen hovínka v záhoncích ale i od kocourů očurané baráky, poškrábaná auta, zničený zahradní nábytek, bazén... Spousta lidí je tak naštvaná, a bohužel po právu, a odnesou to ty kočky... Na diskuzích pejskařů čtu jak jejich psi takové kočky zakusují a oni neví co s tím mají dělat, protože jim je koček samozřejmě líto... a tak dál a tak dál. Ne, není to JEN MOJE VĚC, jestli pustím kočku na dvorek. Je to bohužel i věc širokého okolí.
Kdyby jste vše nerozpitvávala, byla bych se neozývala. Mícháte vše dohromady: množení, kastraci...volný pohyb. A nelze srovnávat kočky, psy nebo lidi. Kdyby kdyby kdyby... Nežijeme v ideálním světě, takový je nereálný.Myslím, že všichni víme, jaký je. A všichni se můžeme rozhodnout, jestli riskneme pustit kočku na dvorek. Dítě přes tu silnici nakonec pošlete taky. Protože kdybych se pořád jen bála, co udělá někdo jiný, budu jen sedět doma a sledovat lidi přes zatažená okna. Mona
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.