Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Naše přibližbně rok stará kočku, přibližně 2 měsíce po kastraci, včera večer nechtěla jít domů. Běžně přes den byla venku a na večer jsem jí otevřel dveře, zavolal na ní, a během chvíle přiběhla, tentokrát zůstala sedět na zahradě a dovnitř nechtěla, ale venku jídlo měla, pelech taky, tak jsem jí tam nechal. Jenže dneska ráno ležela pořád na stejným místě(dovnitř pořád nechtěla) tak jsem pro ní došel a dal jí dovnitř. Dal jsem jí masovou kapsičku, bežně běhá sem a tam, mňouká, skáče a nemůže se dočkat až jí jí dám. Teď jen došla k misce, ze začátku to vypadalo tak že ani jíst nebude, nakonec si dala, ale jen málo. Teď zase jen leží v pokoji. Agresivní není.
Prosím o rady, tipy, zkušenosti. Napadlo mně že by to mohlo být tím, že by zrovna procházela obdobím kdy se chce pářit, ale jelikož je po kastraci, tak má takový chování, ale je to jen moje domněnka.
Děkuji za odpovědi.
Dobrý den,
a jak vypadá ta rána po kastraci? Nebolí jí něco, když se nechce hýbat? Nemá tvrdé bříško? Co na záchod, chodí? Stolice tuhá? Teplota?
Pokud se Vám nezdá, raději bych ji ukázala veterináři...
doplněno 09.07.15 17:47: Já to vidím podobně jako @pb spíš než úpal. Ale určitě to vypadá (dle toho co popisujete), že jí něco bolí.Ta už je teď zerostlá chlupama. Když jsem s ní byl na vyndání stehů tak veterinář říkal že to má naproto v pořádku. Bříško má měkké, ale když jsem jí ho prohmatával, tak otvírala pusu jakože bude mňoukat, je možný že jí bolí bříško. Na záchodě jsem jí od včerejšího večera neviděl, jinak včera dopoledně měla stolici tuhou. Teplotu jsem nezkoušel.
Je možný že by mohla mít úpal?
Proč si kupujete kočku, když ji vykastrujete? Takový lidi fakt nechápu. Jak by bylo vám, kdyby vám to někdo udělal? Chudáci zvířata..
Té kočce něco je. S kastrací bych to nespojovala, dva měsíce po kastraci je už úplně zahojená. Něco se jí stalo, když chodí volně ven. Je přiotrávená, nebo jí vzalo auto a vnitřně krvácí, případně je nějak pochroumaná. Tohle laik nemá šanci poznat, neposlechne ji, neprohmatá a už vůbec nezrentgenuje nebo neudělá rozbor krve. Ale každý majitel by na první pohled měl vidět, že jeho zvířeti něco je, protože ho má nakoukané a ví, jak se normálně chová. Je to jen na Vás. Buď vyhledáte veterináře, nebo budete čekat. Možná to kočka rozdýchá, možná ne. Se svým svědomým se pak každý musí poprat sám.
Hodně také záleží na tom, jak leží. Jestli uvolněně chrní, nebo je schoulená na nožkách, ocas připláclý ke straně. To by jí opravdu něco mohlo bolet. Ale pravdou je, že když teď byla ta vedra, mají kočky menší chuť k jídlu a víc odpočívají. Ale aby se chování změnilo ze dne na den, to asi ne. Na přehřátí bych to neviděla. A s tou kastrací...těžko říci. Každá kočka to prožívá jinak, ale pochybuji, že depresivně. Pokud máte pocit, že něco není v pořádku (citlivá na prohmat bříška), tak radši na nic nečekejte a navštivte veterinu. Lepší jít s banalitou, než prošvihnout něco zásadního. Mona
Ráno na zahradě ležela schoulená na nožkách, když jsem jí dal doma tak povětšinu času ležela uvolněná na boku, ale občas ležela na nožkách no. Teď před chvílí jsem si lehl vedle ní, začal jí hladit a ona začala vibrovat. Myslím si, že při nějakých bolestech, horečce, nebo něčem vážným by asi jen tak nezavibrovala.
Děkuji vám za odpověď.
Kočky vrní i když je něco bolí, na to bych jako na ukazatel nespoléhala. Počkejte ještě dneska a když nebude žrát, jela bych asi raději k veterináři. Držím palce.
Ano, kočka vrní i při bolesti. Někdy prý i samoúčelně, pomáhá jí to od bolesti - ale to jsem nikdy nezažila.
Vy svou kočku znáte nejlépe, tak zkuste rozpoznat, jestli "jen" leží a je jakoby línější, nebo jestli je apatická, bez sil. Takový ten spokojený kočičí úsměv, přimhouření očí atp. - vypadá kočka, tváří se spokojeně? Nebo vypadá napjatě, ve stresu?
Normální chování kočky po kastraci. Naše seděla 3 dny za gaučem a byla na nás agresivní. Po 3 dnech vylezla, úplně jiná kočka, chovala se zase normálně. Je to pro ní velký šok. Nechte ji v klidu. Je to normální.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.