Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čim očistit kočce oko

Od: lucie* odpovědí: 2 změna:

Nášemu kocourovi pořád teče nahnědlá tekutina z oka.Není nemocný,u veterináře byl několikrát a nakonec zjistil,že má malé víčko.Jeho matka kočka měla to samé s oběma očima.Máte s tím někdo zkušenost čím to zmírnit?vím,že třeba jorkšíři mají taky často špinavé oči,tak jestli jim to majitelé čístí jen suchým kapesníkem nebo mají triky co pomáhá,aby to nebylo tak často.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já si myslím, ale jen myslím, že nejlepší na takové otírání očí je Ophtal. Používám ho pro jorkinku. Líbí se mi na něm to, že je slabý, nepůsobí léčivě, jen mírně dezinfikuje, protože v ospalkách v koutcích očí se množí kvasinky a bakterie. A pak také to, že ho prodávají v jedné krabičce v několika skleničkách. Že načatá sklenička nestojí otevřená kdoví jak dlouho. Když jsou oči hodně podrážděné a hrozí zánět spojivek, používam Optalmoseptonex. Ten má ale přesná pravidla k používání. Jednou mě mladý lékárník poučil, že nemám používat borovou vodu. Ta že je příliš koncentrovaná, silná a mohla by ublížit. :) Ta růžová, nahnědlá, červená tekutina, to jsou slzy. Kočky i psi mají slzy takto barevné. A pak mají pod koutky ošklivé zahnědnutí.

lucie*
hodnocení

díky,mrknu na to.No právě... kocour je bílý jen pár černých fleků a na tom bílém kožichu jsou ty slzy hodně vidět a vypadá zbídačeně i když tomu tak není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]