Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
prosím, můžete mi někdo poradit?
Zhruba před dvěma měsíci si na mém balkóně, v panelovém domě, vytvořila čmeláčí královna hnízdo pro své potomky.
Čmeláčci se rozrůstají, žijí ve dvou dekách na dřevěné bedýnce. Problém je, že v těchto tropických dnech tam přežívají velmi obtížně, usilovně ochlazují hnízdo a mám strach, že tím horkem zemřou. Balkón je v přízemí, jižní strana. Přikryla jsem ho dekou a reflexní fólií a čmeláky ochlazuji větráním ze dvou ventilátorů.
Vůbec nevím, co si s nimi počít. Moc děkuji za jakoukoliv radu.
Také bych do blízkosti hnízda dala misku s malým množstvím vody (aby se čmeláci napili, ale neutopili), případně i misku se slabým roztokem cukru.
V odkazu níže najdete nejen zajímavé informace o čmelácích, ale i telefonní číslo. Třeba bude někdo v těchto svátečních dnech na příjmu a k péči o čmeláky v parnu přidá další rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.