Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
jistě, mě všichni znáte pod jiným jménem, jenže já zapomněla heslo ... Jedná se opět o mého králíka.
Doposud, mi žádná "rada" nepomohla, tak bych byla ráda, kdybyste mi poradili tak, aby to fungovalo ...
Minulý rok 3.5. 2014 jsem si koupila králíka, ten žil do říjnu tuším .. venku. Pak až do teď bydlí v mém pokoji v kleci, ale ještě předtím měl velkou bednu, přes kterou jen videl, nebylo to jako klec že by přes celou bednu viděl ... jen nahoře a u očí ... Jenže, když žil ještě venku, tak jsem zjistila, že když si ho vytáhnu ven a hladím, tak se po ruce ožene, přitom mu nikdy nebylo ubližováno, no dobře, brala jsem to, jako že se asi lekl ... Jenže když jsem ho chtěla porbat u krku, tak předníma tlapkama začal útočit a kousat mě do ruky ... Mnozí mi radili, ať ho dám pryč, zabiju, nebo že jestli je to kluk, tak to má přitozené, jenže když jsem králíka samce měla minule, nic podobného nedělal... Pak šel tedy do domu. Pořád to děll, měla jsem za to, že to přestane dělat, až dostane tu klec, přes kterou uvidí dobře. No, pak měl tedy tu klec, ale nepřestaloo to. Když jsem se sem obrátila o radu znovu, i s fotem, tak zde přišli odpovědi že klec je to na křečka ... Ano, je to 60, ale králík není velký a má tam prostoru dost, navíc má klec věčně otevřenou, a když chce jít ven, může jít, ale já nemůžu za to, že ven nejde ... No a teď jsme zjistili, že von to není samec jak nám řekla zvěrolékařka minule, ale že je to samice. Domeček nemá, klec má 60 tku ... Ani minulý krílíček to neměl, a byl spokojený a nevadilo mu to, proč by to mělo vadit tomuto, proč by tenhle měl být zlý a tam ten který měl sice 90 ku klec, ale i samotný králík byl větší ... Děkuji za radu .. a odpověď, prosím bez dalších kritických odpovědí o tom, že když nemá domeček a velkou klec tak se nemám divit, nebo že mám mít plyšáka ... kdyby to bylo tím, tak by můj minulý králíček, zlatíčko, nebyl úplně jiný ... Možná podotknout, že minulý králík byl beran zakrslý a tohle je obyčejný zakrslý králík.
PS. v knihách se o ničem podobném nic nepíše
doplněno 30.06.15 11:04:v té "bedně" byl taky v mém pokoji
Nechci kritizovat, ale tohle mi nedá, že si nechala králíčka několik měsíců v bedně, kde neměl žádné světlo, jak píšeš, tak jen u očí. Za to bych Tě teda taky kousala jako divá! Ale teď k otázce, tím, že byl v té bedně a kouše to určitě není, spíše možná tím, že je pořád jen v bedně a nebo kleci a nemá žádný fyzický kontakt s človekem, a tak si nemohl zvyknout. Nezdá se to, ale králík je společenské zvíře a potřebuje se něčím zabavit. Je to také samozřejmě o povaze. Já měla samičku se kterou jsem se mohla mazlit, držet v náručí, pokládat na záda, hladit na bříšku a nikdy mě nekousla. Moje známá má samce, kterého do ruky vzít vůbec nemůže, protože by jí pokousal, ale přitom pak přihopká sám a začne jí olizovat. To že útočí tlapkami také může být tím, že ruku strkáš přímo před něj, a tak se brání. Zkus si ho více všímat a nenechávat ho v té malé kleci. Musí mít pohyb, takže ho alespoň vypouštěj po pokoji, i když se mu nebude chtít.
Tak já se pokusím znovu a naposled
Každé zvíře má jinou povahu. Co nevadilo jednomu, může druhému vadit hodně. Předchozí králík toho možná tolik nevyžadoval a stačila mu i bedna, no tento s tím očividně prostě spokojen není. Je v kleci jak na výstavě, nemá se kam schovat a každou chvíli ho jdeš pohladit. No to je prostě pro citlivější zvíře katastrofa. Takže ještě jednou - pořádná klec, ÚKRYT a NECHAT KRÁLÍKA NA POKOJI! Králík je společenské zvíře, takže přijde sám se pomazlit, AŽ BUDE CHTÍT. Ale MUSÍ mít možnost před Vámi někam zalézt, jinak bude POŘÁD VE STRESU a navíc když za ním každou chvíli chodíš jak píšeš. To prostě NIKDY klapat nebude. Případně králíka někomu daruj a pořiď si jiného, s flegmatickou povahou, kterému podmínky které máš budou vyhovovat. No tomuto konkrétnímu zvířeti prostě NEVYHOVUJÍ a nenaděláš s tím nic tím, že se budeš obhajovat na internetové poradně. On ten králík totiž neumí číst. PÍŠU TO SNAD SVAHILSKY?
Děkuji, budu se tím řídit. Ne, nepíšete ...
Právě mi králík leží v kleci,... to tak neudělám, rodiče by mě taky nevyměnili... (i když říkají že vymění)
Ono jako "domeček" stačí i papírová krabice s vyříznutým otvorem, nebo přehodit něco přes klec aby tam byl schovaný. Pak bych ho nechala být a počkala, až sám vyleze na průzkum. Případněmu dej poblíž klece něco k snědku, co má rád. Prodávají se různé pamlsky pro hlodavce. No postupně mu to co má rád můžeš dávat z ruky, když vyleze z klece a pak až ho postupně začít hladit, až získá důvěru. Na žrádlo se dá získat skoro jakékoli zvíře Ale prostě musí mít bezpodmínečně místo, kde má klid, nech ho, ať kontakt s tebou sám vyhledává.
Dobře, děkuji moc za radu. Zkusím mu vystřihnout tu krabici, nebo přes tu klec hodit prostěradlo nebo něco ...
BTW- přes celou klec a večer, ráno nebo kdy?
Nemáte doma nepotřebný větší květináč? Jestli takový najdeš, vydrbej ho kartáčem a dej ho králíčkovi do klece. Někdy stačí, že si tam jen strčí hlavu a má pocit, že je v bezpečí, v domečku. Myslím si, že krabici sežere. Někdo má prostě povahu mazlivou a někdo se nerad mazlía je samotář. S tím nic neuděláš. Je to tak.
To chození po bytě, to je sice hezké, ale může se stát, že okouše všecičko. Veškeré elektrické káblíky, koberce, gauč.
Vlastní zkušenost.
Děkuji za odpověď pohledám ...
No jo, ta elektrika, to ne, já ji vždy hlídám a sleduji, navíc, nikdy jsem si nevšimla, že by chodila ke kablům ... To ona si jen po koberci hopská a někdy když je v cizí kůži, tak i zadníma odkopává ... a běhá jak strhaná, te´d ji chystám vzít i ven až bude hezky, už zítra má být 28 stupňů tak uvidíme ...
To nebude nevhodným ubytováním nebo nedostatkem soukromí. Bude to opravdu povahou. Některé králičice bývají velice vztahovačné, co se týká jejich soukromí (pelech, klec, celý pokoj...) a dávají to najevo. Někdo tu psal v jiné linii, že pomůže změna majitele. Nemohu posoudit, já si svého Carlose (Karlinu) nechala a byla pořád útočná. Domečkem nic nezkazíš, ale moc nadějí na zlepšení nedávám. Ale kdo ví? Mona
Děkuji za odpověď a radu. Já si nejprve myslela že je to povahou, ale pak, mi psali, že to je i tím ubytováním atd...
No, buď se to zlepší, nebo ne, každopádně pryč ji nedám... Mám ji ráda, a budu jí brát takovou, jaká je
Kdybych přemýšlela tak jak přmýšlím jen trochu :D tak bych se řídila tím, že i když jsem podle rodičů to nejhorší dítě na světě, stejně mě pryč nedali, a to že mohly :D
Pořídila jsem video, abyste věděli (viděli) co dělá, sice se budu řídit tím, co jste poradili, ale kdyby jste měli podobné zkušenosti s tímto, můžete napsat jak jste to řešili vy
Je roztomilej Tak do na něj zepředu takhle nesahej, zkus ho krmit z té ruky, protože vyplašeně zrovna nevypadá, spíš dominantně
Dát mu něco okusovat z jedné ruky a druhou opatrně sahat na hlavičku.
Tvoje králíčka je podobná našemu Karlíkovi. kralici.cz/... Proklikej a dozvíš se, že králíčci obecně nemají rádi, když se na ně sahá shora. Taky nemají rádi, když se zvedají. Sedni si na zem a v klidu počkej, až ti do klína vleze sama. Myslím si, že když ji vezmeš ven, budeš ji hodně stresovat. Bude nešťastná a zdivočelá ze zvuků, pachů a toho co je ji neznámé. Raději ji nechej v klidu domova.
Ten je roztomilý
Dobře děkuji
Pokusím se, no jo, asi to bude tím že každý králík má jiné vlastnosti, tomu minulému nevadilo když na něj kdokoliv jakkoliv sahal, byl to rodinný mazel... S tou to bude těžší, ale těmi vašimi radami nemůžeme nic zkazit, jen vylepšit ... Takže děkuji. Myslím, že ty 2 měsíce, mi budou celkově stačit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.