Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potkan kouše

Od: lola* odpovědí: 8 změna:
Potřebovala bych poradit koupila jsem si potkana ze zverymexu
Mam ho 3 dny je to holka .Snažim se ji hladit ale vzdy me začne kousat az dvakrát se ji to povedlo .Ani vyndat z klece se mi nepovedlo.Nevym jak dal.Necha se vůbec ochocit? Proc kouše? Prosim poraďte mi .

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

1x
Proste se boji. Musis ho k sobe prilakat a ne se po nem sapat. Musi prijit sam a presvedcit se, ze mu u tebe nic nehrozi.

hodnocení

0x

Zverimex ji odkoupil od množitele. Není zvyklá na lidskou ruku. Musíš ji naučit, že ruka, to je příjemnost. Musíš si ji vymazlit.

tarantel*
hodnocení

0x

Potkan se nemá chovat jako jednotlivec, zásadně minimálně dva stejného pohlaví. Takhle kousat bude, protože je ve stresu.

doplněno 28.06.15 20:45:

čtěte zde: al-gabal.webnode.cz/...

angee*
hodnocení

0x

Ochočování může trvat i několik týdnu. První týden nechte potkana zvyknout na svojí klec a až potom ho začínejte ochočovat. A musíte postupně a trpělivě.

darcy*
hodnocení

0x

Musíš ji nechat chvíli si zvyknout na nové prostředí, je to všechno por ni nové a po cestě ze zverimexu byla určitě vystresovaná.

Zkus ji nalákat na nějakou dobrůtku (kousíček sýra, po něm by se utloukly) taky si musí zvyknout nejdřív na tvůj pach. (potkani mají strašně dobrý čich a silné vůně jim mohou vadit, např. voňavka)

U potkana záleží na mnoha aspektech, klec, na jakém místě ji máš, zda na ni nesvítí sluníčko, nebo není úplně ve tmě

Rozhodně nedoporučuji ji krmit přes klec.

Záleží taky na stáří potkana, bohužel nedovedu nějak líp poradit, jelikož nevím víc otom, kde ji máš, a tak, takže nedokážu odhadnout co by jí mohl vadit.

Rozhodně si k ní už nepořizuj dalšího potkana, jelikož by to nedělalo dobrotu a druhého potkana, co by sis donesla by brala jako vetřelce a kousala by ji.

Pokud, tak hned dva ze startu si donést domů, ale pak musíš počítat s tím, že je moc nevychováš na povely a tak.

doplněno 03.07.15 16:16:

Taky záleží i na povaze potkana.

tarantel*

Rozhodně si k ní už nepořizuj dalšího potkana, jelikož by to nedělalo dobrotu a druhého potkana, co by sis donesla by brala jako vetřelce a kousala by ji. HLOUPOST

Pokud, tak hned dva ze startu si donést domů, ale pak musíš počítat s tím, že je moc nevychováš na povely a tak. Další HLOUPOST

doplněno 13.07.15 00:45:

Já chovala potkany hodně let, momentálně si tedy dávám pauzu, protože u nás doma bylo jeden čas už krapet přepotkanováno. Ale to co říkám, Vám potvrdí jakákoli solidní chovatelská stanice s letitými zkušenostmi i odborná literatura.

darcy*

Kolik potkanů si vychovala? Smím-li vědět

utafi
hodnocení

0x

Potkan kouše, že se buď hrozně moc bojí a tedy útočí, protože chce přežít.To bude na 99% i pískat. A nebo kouše, že se mu něco nelíbí a chce ukázat, kdo je tu pánem.

Já jsem např. přišel k cca 2leté samici, která mě vždy kousla. Ihned jsem jí poté vzal, položil na záda a držel jí tak dlouho, dokuď mě napadala. Za cca 3dny si se mnou hrála a již nikdy nekousla.

Za pár týdnů mi klidně usla i v ruce. Bohužel se jí pak udělal nádor na hlavě a ten postupně vyrostl, jako by měla hlavy dvě. Operovat to nešlo. Pak bylo krásně vidět, že je ráda, že někoho má. Dával jsem jí do jídla léky na bolest a vždy když jsem jí hladil a mluvil k ní, tak se uklidnila. Bylo vidět, že jí je lépe. Prakticky mi úplně v klidu umřela v náručí.

Potkani jsou hrozně moc inteligentní. Bohužel mám na ně alergii. :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]