Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ještěrčí vajíčka se zkroutily - proč?

Od: miniu* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

v písku jsme našli ještěečí vajíčka a protože byly nevhodně uloženy, opatrně jsme je přenesli i s pískem do velké 5-ti litrové sklenice. Ráno, pozdější odpoledne, večer a noc byly ve stínku. Někdy byly ale i na slunci.*slunce* Když jsme byli na vajíčka zvědaví, opatrně jsme je vyhrabali, ale některá vajíčka byla celá zkroucená.:( Další byla měkká, ale velká. Co to znamená? Bude z toho něco? Klubou se snad? Prosím o rychlou radu! *bzum* *zed*

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

3x

Proč myslíte, že byly nevhodně uloženy?! Ještěrky velice pečlivě vybírají místa, která jsou pro ně vhodná. Nemělo smysl s nimi něco dělat, nosit to domů. Takhle to máte 50 na 50. Vždy je lepší ponechat to na přírodě. Vy nemůžete vytvořit podmínky, které jsou stejné, jako na onom "nevhodném" místě. Teď je každá rada drahá... Mona

sebod*

miniu. Ať si mě třeba admin smaže, ale potřeboval(a) bys dostat pár přes zadel... Díky Tobě je část zárodků ve vajíčku mrtvá a zbytek to čeká *bzum* . Laskavě ty vajíčka přenes tam, kde byla (jestli to je někde dál, tak pochopitelně vajíčka přenášej v písku). A příště, až budeš mít podobné nápady, tak jdi za roh a tam si dej přes dr...žku

horis*
hodnocení

0x

Vajíčka vyžadují určitou vlhkost a stálost prostředí, jeslti byly chvíli na slunci, chvíli ve stínu, tak to nemuselo svědčit vajíčkům, seschlá určitě nebudou k vylíhnutí a ty větší třeba ano. Jednou jsem našel vajíčko ještěrky na kraji silnice, udržoval jsem ho spíše ve stínu a ve vlhkém teplém písku až do vylíhnutí. RAdí Vám dobře, lepší vrátit na původní nebo jemu podobné místo (pokud byly vajíčka přesunuta z vážných důvodů).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]