Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

První březost u morčete

Od: vlastar odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, prosím Vás mám dotaz, přes inzerát jsem si vzala roční samičku hladkosrstého morčátka od jedné mladé slečny, která ji prej již údajně mít nemohla, prej kvůli tomu, že chce pejska. Morčátka se mi zželelo a tak je u nás doma. Jenže mám velké podezření, že je v očekávání. Kámen úrazu je v tom, že slečna mi říkala, že nikdy malé morčátka neměla. Ze slečny jsem dostala, že u kamarádky morčátko přišlo do styku se samcem, tudíž se teď opravdu bojím, že březí je a pokud ještě neměla morčátka, že ani nepřežije porod. Je tu prosím tedy někdo, kdo s tímto má zkušenosti, nebo poradí co dělat? Moc vám děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

1x

Jen klid, nejspíš půjdete večer spát a ráno už bude na světě přírůstek. Komplikace nebývají.;) Mona

hodnocení

0x

Toto, čeho se obáváte, se u hlodavců vůbec nestává. Ale pro vaše uklidnění: Mějte po ruce telefon na veterináře a když bude zle, volejte. On vám řekne, co máte dělat nebo jestli máte přijet.

tarantel*
hodnocení

0x

Pokud je opravdu jen roční, a není jí třeba dva a více let, tak se nic nestane. V opačném případě mohou nastat komplikace. Cituji: Samičky, které mají první mladé teprve, když jim je více než jeden rok, mohou mít velké porodní bolesti. U morčat tohoto stáří nejsou už pánevní kosti tak pružné jako u mladších morčat, což může bránit průchodu relativně velkých mláďat. Samozřejmě, že ne vždy u starších prvorodiček nastanou problémy s porodem, ale je lépe s touto alternativou počítat a starší samičky už nepřipouštět.
Více zde: morcatadalmatin.webnode.c/...

hodnocení

0x

Napište pak, jak to dopadlo. Jestli a jak se něco narodilo. Prosííím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]