Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Máme 5ti letýho pejska - kluka, křížence čivavy s yorkšírem, je vykastrovaný.
Z ničeho nic nám nyní v poslední době neustále loužičkuje - čůrá do postele. Každý den, jako by to dělal naschvál. Včera to už dovršil tím, že jak mě, tak manželce počůral polštář.
Je za to trestaný, je mu hubováno a ví, že to dělá špatně.
Ale toto nepomáhá.
Neví někdo, proč?
Děkuji.
Z dotazu není úplně jasné, jestli si do postele odskočí jen tak během dne, nebo jestli v posteli i spává a loužičku objevíte až ráno.
S druhým problémem mám jisté zkušenosti. Můj pes (15 let) se mnou v posteli spává. Odnaučit ho to na stará kolena nejde. Na případné názory, že je to vrcholně nehygienické, nebudu reagovat. Nehygienické ano, ale pro mě po ty roky i velmi zdravotně prospěšné. Zbavil mě migrény a ulevuje od bolestí v zádech. Prostě domácí canisterapie.
Ale k problému. Zatímco před pár měsíci mě i 3x v noci budil, že chce ven, v posledních týdech jsem několikrát našla v posteli loužičku. I jinak byl schlíplý, bez nálady, špatně žral. Šla jsem se domluvit s veterinářkou, že ho přijde uspat. Dozvěděla jsem se, že to může být buď od zánětu ledvin, nebo od cukrovky. A zkusila ještě na zánět nasadit antibiotika. A je to dobré. Čurá venku, je zase veselý, žere.
Může se jednat o zdravotní problém, vezměte psa co nejdříve k veterináři a až pak řešte výchovné problémy. Z ničeho nic je to vážně divné, to nebude jen zlozvyk.
doplněno 26.06.15 14:18:Nejdříve je potřeba psa nechat VYŠETŘIT, jestli je zdravý. Potom můžeme řešit výchovu, dominanci etc. Určitě se dostaneme i ke srolovaným novinám jak je zde zvykem.
Dobrý den, nepíšete, jestli se v domácnosti něco nezměnilo - mohla by to být i reakce na tuto změnu. Pejsek může žárlit např. na nové dítě nebo kočičku či kanárka. Možná je doma sám a takto dává svou nespokojenost pocítit. Zdravím!
Poklikejte v archivu. Do modrého vyhledávacího okénka zadejte: pes, čurání do postele. Je tam spoustu názorů a zkušeností.
doplněno 26.06.15 06:42:Moje minulá, zdravá pes, se asi v 5ti letech začala počurávat. Byli jsme vyčurat po televizi nějak po 22.hodině a ráno, před 6.byla louže v kuchyni, v předsíni, v koupelně. Na cvičáku jsem dostala radu: Uvázat k pelechu. Žádný normální pes se do pelechu a jeho blízkosti nevyčurá. Asi 1m vlny na pletení a sicherkou k pelechu. Po 3 nocích "uvázaná" na pelechu ji pomohlo si vzpomenout, že se tohle nedělá. Jenže, to byla pes, kníračka malá, která nikdy v posteli nebyla. Nepíšete, jaký váš pes je v povaze. Je možné, že je dominantní a vaši postel nepovažuje za své spaní. Třeba šéfuje natolik, že vám dává najevo svou nadřazenost. Za něco vás trestá, prosazuje se. A to už je naprosto o něčem jiném.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.