Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám pejska čivavy, který je dlouhosrstý.Aby mu nebylo smutno pořídila jsem mu ještě kamaráda.Také čivavu,ale krátkosrstého.Nikdy jsem si nedovedla představit,že by krátkosrstý pejsek tak hodně línal.Líná strašně moc.Každý den zametu na plnou hrst chlupů.Samozřejmě,že jej vyčesávám.Nic to nepomáhá.Nemocný není.
Také jsem si musela pořídit červenou rukavici na úklid chlupů ze sedačky,oděvů apod.Slyšela jsem ,že existuje přípravek na zmírnění línání.Včera jsem byla u veterinářky a ta nic moc nevěděla.Poradíte?
Je to normální, teď mění srst. Ale nevíme, jesli na zimní nebo na letní. S ústředním topením a teplem v zimních měsících a chladem v letních, to kožíšky mají hodně popletené. Dají se koupit takové jako hrabičky, furminátor se to jemnuje. bestdarky.cz/... Když je nekoupíte, vyzkoušejte pilku na železo. Tedy jen plátek. Ostřím, bez tlačení, přejeďte po kožíšku. Ten plátek nebo furminátor by měl vytáhat chlupy, které vypadnou až zítra.
Myslím,že je to úplně normální.Nemám pejska,ale dvě kočky a je to běs,hlavně teď.Jsou období kdy v poho a pak zase divočinaMám aku vysavač a denně přejedu za 10min.podlahy a gauč a každé ráno češem.Kočky to moc nemusí,ale pomáhá to.Kdybych je nečesala,tak z nich lítají celé chuchvalce.Třeba ze závěsů a jiných textilů jdou chlupy nejlépe vlhkou houbou.O přípravku jsem neuvažovala ani neslyšela.Prostě vydržte,bude zas líp.Sice dělají drahoty,ale jsou rády,že se jim věnuju,takže mi to česání a uklízení ani nevadí.
Tady hodně lidí si myslí,že jiní psi nelínají.Jedině naháči...Každý pes líná i pudl ,kazždý kdo umí číst si to přečte..Nebudu nikomu "nalhávat" že nelíná.Je mi líto
Pokud jde o čivavy ,,krátkosrsté- ty chlupy se těžko dostávají z gauče a vůbec. Zabodávají se a nejdou vytáhnout. Je to velice složité. Měla jsem čivu a už bych si nekoupila. Také jsem si to myslela..že je to snadnější.
Dobrý den,
jak jsem psala dlouosrstá čivavka je v pohodě,vůbec mě nenapadlo,že to bude s krátkosrstou takový problém. Zkouším vše.Je to sice hodně práce, ale nikdy bych je nedala.Mám čivavky ráda.Říká se ,že jsou uštěkané,ale ani jeden nadměrně neštěká.Akorát když někdo zazvoní a já to neslyším.Je pravda,že pro někoho,kdo není zvyklý na pejsky,by je nemohl mít.Stále se jen uklízí.Ale stojí to za to.
Já je také miluji,,jsou tak chytré komunikativní ,nejsou s něma starosti,,Ano,,štěkají jen když mají proč. A jsou přítulní mrňousci. Chovala jsem čivy 8 let,,tak o nich něco vím..Je to nenáročné plemeno ,,málo spotřebuje papání ..Neumím si představit,jak někdo může mít v paneláku velkého psa. Jak se otřepe tak má vymalováno..Nebo jak třeba má průjem to musí být hrůza.
Já nemusím po ní uklízet ,,nemám co. Pozná jak se jde ven ,veškeré stavy jak mi není dobře a pod..Nikdy bych si nekoupila jinou rasu..Ale nikomu, ji pochopitelně nevnucuji,ale nedám na ně dopustit.
Mám fr.buldočku,líná také,ale není to nic, než jak líná britský, bílý kocour.To jsou kupy chlupů,zabodané všude možně i daleko hůř se vysávají.Češu furminátorem,nebo vyčesávám tupírákem.S furminátorem bych mohla česat stále a pořád by se chlupy řezaly.Jednou jsem česala tak dlouho,až na hřbetě zůstala jen ta delší srst,podsada byla úplně pryč,ale na bocích už nedržel,tam se mu česání nelíbí.Mám ještě ragdolla a mainského mývalího kocoura a řekla bych,že ragdoll je na údržbu nejméně náročný.Líná také,ale málo,pročísnu,nic se necuckuje.Mainˇák,ten má chlupy někde dlouhé až 10cm,ty se rádi cuckují,ale také se dobře vysávají.Měla jsem basseta bikolora a ten také línal celý rok a chlupy držely na dece,nebo koberci jak přišité.Také mě to občas vadí,ale s tím se musí počítat,když už si je vezmu domů,že bude práce navíc.Komu vadí chlupy,nikdy by si neměl zvíře pořizovat.Jak žijí zvířata v bytě,tak prostě línají stále,ať je zima,nebo léto.U nás je nejvytíženější vysavač.Bez něho si každé ráno ani neumím představit.Vlastně ty kočky a pejsek se starají o moji tělesnou schránku,abych se po noci rozhýbala a měla den krásnější.Děkuji Ti
Mám fr.buldočku,líná také,ale není to nic, než jak líná britský, bílý kocour.To jsou kupy chlupů,zabodané všude možně i daleko hůř se vysávají.Češu furminátorem,nebo vyčesávám tupírákem.S furminátorem bych mohla česat stále a pořád by se chlupy řezaly.Jednou jsem česala tak dlouho,až na hřbetě zůstala jen ta delší srst,podsada byla úplně pryč,ale na bocích už nedržel,tam se mu česání nelíbí.Mám ještě ragdolla a mainského mývalího kocoura a řekla bych,že ragdoll je na údržbu nejméně náročný.Líná také,ale málo,pročísnu,nic se necuckuje.Mainˇák,ten má chlupy někde dlouhé až 10cm,ty se rádi cuckují,ale také se dobře vysávají.Měla jsem basseta bikolora a ten také línal celý rok a chlupy držely na dece,nebo koberci jak přišité.Také mě to občas vadí,ale s tím se musí počítat,když už si je vezmu domů,že bude práce navíc.Komu vadí chlupy,nikdy by si neměl zvíře pořizovat.Jak žijí zvířata v bytě,tak prostě línají stále,ať je zima,nebo léto.U nás je nejvytíženější vysavač.Bez něho si každé ráno ani neumím představit.Vlastně ty kočky a pejsek se starají o moji tělesnou schránku,abych se po noci rozhýbala a měla den krásnější.Děkuji Ti Elinko,
doplněno 23.06.15 16:26:,ElinkoLeonku,Damiánku a Matýsku,zato,že jste.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.