Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotě nebo starší kočičku?

Od: limoska® odpovědí: 8 změna:

Zdravím, opět mám otázku pro kočkomily :) Mám roční kočičku, a ráda bych ji pořídila kamarádku. V neděli chci jít na umísťovací výstavu kočiček, a event. si nějakou přinést. Nevím ale, zda je lepší kotě, nebo stejně starou... Moje kočička je společenská, mazlivá, bezproblémová. Myslíte, že lépe "ve svém teritoriu" přijme kotě nebo stejně starou slečnu? Díky za názory! :)

doplněno 17.10.15 19:56:

Díky za všechny odpovědi, nakonec jsem si vzala dvě koťátka z útulku, sestřičky, které byly nalezeny opuštěné v nějaké šachtě, dělají mi velkou radost, jen chci všem říci, že život má občas happy-end :)

Kotě nebo starší kočičku?
Kotě nebo starší kočičku? #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Za mě bych volil kotě.Z vlastní zkušenosti.Kočka ji prováděla po zahradě,ukazovala teritorium,capart za ní poskakoval,no úžasný pohled.

remisak*
hodnocení

2x

Zdravím, spíše bych doporučoval kotě jelikož ta kočka co máte tak považuje to kde bydlí za svoje teritorium a snaží se tam nikoho jiného nepustit, znám to od souseda také si pořídil ještě jednu aby nebyla sama když je mimo domov ovšem za čtrnáct dní ji musel vrátit jelikož ji vůbec nechtěla příjmout (nepadli si do oka). Zda je to rasou to nevím.

Takže přeji dobrou volbu.

wanesa*
hodnocení

2x

Kotě,to je jasný :)Každá kočka je bezproblémová a mazlivá(tedy většinou)ale uvidíte,až přivezere kotě domů,jaká se z ní stane saň:)

Takhle to bylo u nás.Viděla kotě a vrčela na nás,syčela na prcka,byla neuvěřitelně zlá ale trvalo to 12 dní a malého přijala za svého i když nikdy koťata neměla,dávala mu i napít a starala se o něj jako jeho pravá máma.

Tadyje video když po 12 ti dnech kotě přijala za své ale těch 12 dní to byl očistec pro celou rodinu.Bála jsem se o toho prcka,že ho snad zabije...Dneska jsou spolu 5 let,mají se rádi,hrajou si,perou se,myjí se navzájem, spinkají spolu...

miciny.cz/...

Waneso, moc děkuji za video. :) Limoško, to jsou krááásná koťátka. Vyhrála život. Přeji jim i vám hodně krásných společných roků. *pusa*

lucie*
hodnocení

0x

Určitě menší,mladší kočičku,kotě.Přece jenom ta rivalita je u všech a vaše kočička se potřebuje cítit doma pořád ta první.Takže mladší kamarádku lépe příjme.Náš kocour mladší kámošku naučil vše bohužel i vykutálenosti:)někdy jí plácne facku,ale opravdu jen výchovnou a někdy blbnou jak koťata oba.

tarantel*
hodnocení

0x

Zdravím. Asi budu proti proudu, ale já po svých zkušenostech bych si do bytu už kotě plemene "pouliční směska" nepořídila. Ony tyhle kočky bývají poněkud divočejší a temperamentnější, do věku dvou tří let je to demoliční četa. Takže hlasuji pro klidnou již dospělou kočku nebo kocourka. Zvyknou si na sebe tak jako tak.

doplněno 19.06.15 13:50:

waneso, siamáka i orientálku si umím živě představit, to jsou hodně temperamentní kočky. No můj kocourek by jim troufám si říct směle konkuroval. Ten se prostě nezastaví, pořád ho mám za zadkem a když si ho nevšímám tak něco vyvede. Schazování věcí, drápání všeho, kočkolit vyhazuje z KRYTÉHO záchůdku přes půl pokoje, leze všude - i kam nemá. Prostě méně trpělivý člověk než jsem já už by ho asi rozčtvrtil:)

Kotě nebo starší kočičku? #3
hodnocení

Waneso - nádherné video! :) :) :) Díky moc!

wanesa*

Pro tarantel: tak to jste ještě neměla kotě siamáka:)To je dílo:)Ten řádil asi do roku a půl ale mě se líbí akční kočky..A dnes je mu pět a je stejně temperamentní jako když byl kotě.Je pravda,že tedy už víc spí ale když začně řádit,tak to se musím smát:)A druhá kočka (Ocicat)ta je taky až moc živá,no prostě orientálci:)

doplněno 23.06.15 09:50:

Tak to Samíček řádí ale jinak je vyloženě čistotný ukázkový kocour.On jen když ho chytne"rapl"tak řádí po celým bytě ale už nic neshazuje,nedrápe,chodí pouze na škrabadlo.Za to kočka ,potvora,ta si brousí drápy jen o koberec,když jí,tak jsou granule všude okolo,protože i ty nejmenší krásně rozkouše...rozkousala mi molitan na židlích,že jsem 2 židle musela vyhodit...jak vidí molitan,tak začně ničit...ale nedala bych jí za nic na světě:)

doplněno 23.06.15 09:50:

P.S:krásný raplík:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]