Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Možná je moje otázka banální, ale mám čtyřměsíční štěňátko křížence německého ovčáka, a na zadních tlapkách, uprostřed chodidla má pátý drápek.
U dospělých psů jsem toto nikdy neviděl. Je to jen takový výrůstek s drápkem v kůži, který není nikterak spojen ke kosti nebo svalu.
Chtěl bych se zeptat zda je toto u štěňátek normální
Moc nerozumím tomu "uprostřed chodidla". Tyto výrůstky s drápky, s kostním nebo bez kostního podkladu, se vyskytují u některých plemen na vnitřní straně zadní nohy těsně nad tlapkou. Je to vlastně první prst ( = správně pojmenováno ), něco jako vy máte palec na ruce. Na předních nohách se vyskytuje také, ale tam pravidelně u každého psa každého plemene. U některých plemen, např. beauceron, je tento první prstík na zadní noze dokonce vyžadován standardem. U jiných plemen, např. německých ovčáků, jorkšírů, se vyskytuje jen občas. Rozhodně není pravda to, co psala macka80, že se musí do dvou týdnů odstranit. Ano, odstranění se doporučuje, aby nedošlo k úrazu např. zatržením, ale určitě pro to není žádný věkový limit. Pokud Váš pejsek nemá kostní podklad, má výhodu, protože zákrok je jednodušší. Ale i s kostním podkladem si veterinární lékař poradí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.