Nejste přihlášen/a.
Ahoj, před rokem jsme se přestěhovali do 3 roky neobývaného domu. Za ty 3 roky, co byl opuštěný, zde našlo domov až příliš zvířat s invazí mravenců a slimáků jsme si poradili a s čím ještě ne, tak počty alespoň viditelně klesají, kromě jednoho druhu - pavouků. Nevím už co s nimi, jsou stále a všude. Vyskytují se tu vskutku obří druhy, takže běžné prostředky na ně vůbec nezabírají (Raid, Biolit apod. ač jsou určené přímo na pavouky). Mám tak trochu arachnofobii, takže sem tam protne ticho vesnice můj zoufalý řev, když opět někde po domě narazím na tarantuli
Nemáte nějaký ověřený recept, jak se jich zbavit a maximálně je zregulovat? Na dvorku a zahradě neustále lítám s nějakým postřikem a hledám místa, kde by mohli mít schovaná vajíčka a když je najdu, okamžitě ničím, ale pořád to k ničemu nevede. Problémem ještě je, že mám pejska, kocoura a králíčka, kteří se pohybují volně po domě, takže to musí být něco, co mohu třeba zastrčit pod koberec / lino / parkety / prahy nebo čím vystříkat lemy podlah apod. tak, aby se k tomu moje zvířectvo nedostalo. Prosím poraďte. Vím, že jsou pavouci užiteční, ale čeho je moc... Ke všemu živému se snažím chovat s úctou, ale tady už mi dochází nervy. Díky, Nikol
to prejde... arachnofobii nemam, ale stitim se notne, nedano jsem si sam na sobe vecer vsiml, ze jsem cetl na telefonu nake clanky a zpoza polstaru vybehl pavouk (postel) a ja nic...
budme radi, ze jsme, kde jsme, nasi pavouci jsou jen "8minozi chrobaci", takova americka Brown recluse a je po srande, nekroza a dira do tkane jak do prd*le
doplněno 13.06.15 14:27:jinak oni maji radi vlhko, takze si muzete udelat lapac z misky s vodou a oni se prijdou sami utopit dobrovolne
Ahoj. Taky mám hrůzu z pavouků a když se u nás objeví na záchodě, hlavně v noci, a to pěkně tučný, tak i když nerada, musím vzbudit manžela, aby ho šel zlikvidovat. Pavouci si najdou i tu sebemenší škvíru, kterou se dostanou dovnitř. Od té doby, co máme nová okna, tak pavouků u nás ubylo.
Ahoj, moc Vám děkuji, ta stránka zní každopádně zajímavě (zaujaly mě např. kaštany). Naši pavouci jsou ale velmi odolní, tak uvidím Například s octem totiž pracuji při úklidu běžně - je to přírodní desinfekce, vzhledem ke zvířectvu nechci moc používat agresivní chemii, a zdá se, že to stejně pavoukům nevadí
Je mi jasné, že by to bylo lepší, kdyby se dal dům utěsnit, jenže to asi není v našem případě možné Přes den máme stále otevřeno na dvorek a dvě podlahy v domě stojí "na hlíně" tzn. rošt a OSB desky, takže kraje jsou otevřené, aby podlaha dýchala.
Ale stránka je fajn, ještě to jednou pročtu a zkusím nějak vymyslet
Tak hodně zdaru naší arachnofobii
Mimochodem - ten křemelinový prášek vypadá dobře, pokud je neškodný pro jiná zvířata
S podmínkami, které popisujete, se bohužel pavouků nezbavíte nikdy. Navíc když budete jedovat, časem se pavouci vůči různým biolitům stanou rezistentní. Nehledě ma vliv těchto přípravků na lidské zdraví - dlouhodobě to dýchat nic zdravého není a to platí i o těch zásuvkových hubičích komárů. Doma to podle mě může používat jen blázen.
Však sem nikde nepsala, že bych to používala doma. Psala jsem, že mám psa, kocoura a králíka a minimálně používám chemické prostředky... Proto mě zaujal ocet nebo jako odpuzení kaštany...
doplněno 13.06.15 15:09:Z domu je potřebuji hlavně vypudit, na venkovní prostory se snad něco najde, třeba dá ještě někdo dobrý tip
Napadá mě jedině dát sítě do oken, utěsnit prahy, nenechávat otevřené ty dveře nebo tam udělat ještě jedny se sítí. Ale ta podlaha jak jste jí popsala, to je bohužel ideální prostředí pro pavouky a pod ní budou asi i nadále.
Sítě jsou dobrý nápad, ty budu muset zvážit. Utěsnění bude taky potřeba, jen ty dveře neprojdou Máme z toho dvorku takový další obývák, naše zvířectvo taky, kdykoliv tak chtějí, mohou jít ven a nic se jim tam nestane, protože dvorek máme ozděný. Ta podlaha je mi jasná no :-/ Zkusím nějaký ten odpuzovač a uvidíme, zda se pavoučí populace alespoň trochu odstěhuje. Bohužel peníze jsou teď potřeba na jiné věci, než vylití podlah... Každopádně Vám moc děkuji za odpověď
Já mám nový dům, máme sítě v oknech, plastová okna, všude ve větračkách mám síťky proti hmyzu a pavouk se nám dostane do domu tak jednou do roka a to z toho důvodu, že přes léto bývají otevřené vchodové dveře. Pavouků se také štítím. Jde o to mít dům, co nejlépe utěsněný, pak není problém. Pokud je v domě máte nastěhované ve velkém množství, je na zvážení, zda nepozvat profi firmu, aby to vyhubili a pak utěsnit pořádně dům a budete mít pokoj.
Doma musíte neustále vysávat, rohy, u stropu aby neměli možnost si postavit pavučiny, je třeba je pořád rušit.
Možná byste měla zvážit panelák místo domu. Protože venku se jich nikdy nezbavíte, buď si zvyknete nebo se odstěhujte. Biolit a podobné jsou určené pro domácnost, NE VEN! Snažíte se chovat ke všemu živému s úctou? To je po přečtení vašeho příspěvku výsměch! Nemáte úctu, protože byste měla, tak takové svinstvo nikdy venku nepoužijete. Pavouci jsou užiteční a rozhodně Vám nic neudělají, ano bojíte se, to chápu, nechápu ale proč sama se sebou něco neděláte? Vy se bojíte, to je Váš problém, ničením veškerého hmyzu kolem, ničeho poravdu ničeho nedocílíte! Ba co víc, nadělate jen škodu.
Zkuste to pro začátek tady: arachnofobie.webnode.cz/... Držím Vám palce.
Tak za a) vysávám každý den, protože mám doma zvířata, které často pelichají, za b) v paneláku jsem bydlela 30 let a přestěhovala se do domu, za c) jasně sem napsala, že biolitem ničím kokony s vajíčky, myslíte, že pobíhám po trávnících a šplíchám tam biolitem, nebo co? za d) úctu mám, to mi věřte, za e) sklidněte se se svými poučkami, když se nezeptáte na detaily, tahle reakce mě vážně fascinuje...
Zdravím .) mám stejný problém .))vše jsem pročetla a zajímalo by mě, zda jste uspěla s Křemelinou?
A je to ta samá Křemelina, která se prodává jako doplněk stravy?
hledala jsem všude, a našla ji jako doplněk stravy a dle Wikipedie se z ní mj. dělají i lehčené tvárnice.
Jen se nemůžu dobrat toho, zda je to stále ta jedna Křemelina, nebo jsou různé druhy podle uplatnění.
Vím, že je to otázka postaršího data, a venku nechávám pavouky na pokoji. Ale v baráku je opravdu nechci (((
přeji hezký den .))
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.