Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké kvalitní granule pro psa

Od: kanera odpovědí: 14 změna:

Dobrej,chtěl bych se zeptat jaké granule pro pejska.Máte někdo zkušenosti,třeba granule Acana.Děkuji všem za radu.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bilavlcice
hodnocení

2x

Acanou krmím, spokojená jsem já i můj pes. Hlavně ta bezobilná řada nemá chybu.

Cena se možná zdá být vysoká, ale odpovídá kvalitě složení, což o některých značkách říct nelze. (Například Royal Canin, Pedigree apod. Tam je kvalitní jen reklama)

Krmiva je ale dobré střídat, protože žádné nejsou univerzální nej. Kvalitní je například i Annamet, Wolfsblut, Nutra Gold Grain Free, nebo Canidae. Máte-li nežravce pak zkuste Platinum.

Dřív jsem Acanu kupoval, bohužel ale není vhodná pro starší psy, i odlehčená verze obsahuje příliš mnoho tuku.

nakobyl*
hodnocení

0x

Má vlastní zkušenost říká, že tohle si rozhodne pan pes. Co já už toho vyzkoušel.To raději nebude 2 dny žrát a pak se vrhne na granule kočičáka.

kanera
hodnocení

Děkuji za příspěvek,nicméně granule koupit nebo objednat musím zase jenom já.

hodnocení

0x

Jak někdo může poradit, když neví, jakou rasu psa máte, jak je veliký, jak je starý, jaký má pohyb, jestli má sklony tloustnout. Atd. . . *zed* Pro štěně čivavy asi budou vhodné jiné granule, než pro seniora leonbergra nebo jiné velké plemeno

doplněno 09.06.15 15:56:

muj-pes.cz/...

doplněno 09.06.15 16:00:

blog.doktorkaromana.cz/...

Jaké kvalitní granule pro psa
kanera
hodnocení

Děkuji za Váš příspěvek.Skoro každý výrobce má granule pro malé psi,dospělé,pro velké rasy od štěňat až po seniory.Jde mi především o kvalitu.Máme 3 měsíční štěně rotvailera.

bilavlcice

A čím byl dosud krmen? Špičkové krmivo pro štěně v růstu je Orien, nebo ta Acana. Přecházet z toho na co je zvyklý se ale musí opatrně, zvlášť jestli zatím dostával jen obilné kuličky. :)

bilavlcice

Proč měnit granule se dozvíte tady: granule.cz/...

A jestli si vyberete kteroukoliv značku z těch které tam nabízejí, neuděláte chybu, protože tady nekvalitní vůbec nenabízejí.

A jsou tam i jiné zajímavé články pro začínající chovatele.

Na vašem místě bych se spojila s chovatelem, protože on bude mít opradu velké zkušenosti s kvalitou granulí. A když mu nevěříte, vyklikejte si jiného, renomovaného a zeptejte se tam. ;) Dejte fotku, prosíím.

bilavlcice

Kvalitní granule nepotřebují rozlišení v různých obalech podle velikosti a rasy psa. I toto je jen reklamní trik výrobců.

Kvalitní granule jsou vhodné pro všechny rasy i věk psů a různé je u nich jen dávkování. Liší se podle věku, váhy a aktivity psa. To naleznete rozepsané na obalu krmiva.

Ona totiž ta Čivava je stejný masožravec jako třeba Bernardýn. :)

Důležité je, aby v nich bylo opravdu maso, ne jenom vedlejší produkty, ovoněné obiloviny, kukuřice, soja a podobně s chemickými konzervanty.

Opravdový chovatel bude kvalitní granule znát, množitel psů bez PP většinou krmí jen levným balastem. Ani veterinář není odborník přes výživu a bohužel je i dost takových, kteří vám doporučí a prodají to z čeho mají provizi.

milan23*
hodnocení

0x
Z mé zkušenosti mohu tvrdit, že pes stejného plemene, pohlaví a stejných rodičů na stejných granulích prospívá KAŽDÝ jinak.Jeden je vyzáblý, jiný obézní...
Takže bych začal na tom, čím byl krmen po odstavu až do odběru a sami uvidíte jestli mu to svědčí, nebo strádá oproti svým vrstevníkům.Třeba zjistíte, že není potřeba nic měnit.
Já osobně krmím od začátku Acanou.

hodnocení

0x

Podívejte se na granule Optimo. Jsou psí i kočičí. Já je objevila cca před 2 roky,když naše kočka často začala zvracet a od té doby,co jsem jí je začala kupovat nezvrací,jen občas smotek chlupů,ale to je normální. Je jí skoro 13 let,tak jsem ráda,že je v pohodě.

Ružo, já věděla, proč sem nesmím dát konkrétní název granulí. Jen tak jsem klikla na vámi doporučované Otima. montasek.cz/... Vám se to složení opravddu líbí?

Pro mně je směrodatné,že kočka mi už nezvrací,jak po těch barevných před tím. Nedostává jen granule,ale i masové kapsičky,libovou šunku,sýry,kočičí mléko,vitamínové doplňky,různé masové tyčinky a pokuď by jí něco nechutnalo,tak se toho ani nedotkne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]