Nejste přihlášen/a.
Některé rasy psů, jsou k tomuto rezavému zbarvení okolo očí náchylné. Třeba hodně bišonci. Způsobuje to výtok z očí. Není to tím, že by byl pejsek nemocný, ale oči mu více slzí - zhoršuje to strava nebo zakouřené prostředí, tráva nebo skst kolem očí atd. Spousta majitelů to řeší tím, že pejskům oči otírá borovou vodou. Ale nemoc to není.
Dobrý den, myslím, že má "kukuč" normální. Co se Vám nezdá? Zdravím!
doplněno 09.06.15 09:59:luvk - jako dítě jsem měl maltézáčka a mě stejný kukuč, resp. pod očima to zbarvení.
Je to dáno rasou a tím sekretem z očí, ale choroba to není.
doplněno 09.06.15 10:11:Maltézáček měl PP (a docela pěkný), byl pod veterinární kontrolou 14 let a slzel. Prostředí nekuřácké a strava masitá (granule ještě neexistovaly). A pak si vyberte.
Souhlasím s coklit, ale jestli chcete mít opravdu jistotu, tak ať se na něj mrkne vet. Tihle malí pejskové prostě na tohle trpí, jsou prostě malí, blízko špinavé, zaprášené země..., takže jim trochu více z očiček teče. Ve velkých městech se i lidem více špiní oči. Pár dní jsem pracovala v Českém ráji u koní (seno, kydání...prach), a přesto se mi oči téměř nešpinily, narozdíl od města.
Krásný tibeťákTihle pejsani mají tzv. samočistící srst a také právě oči. Proto je u nich často vidět právě tohle slzení. Je běžné, ale občas se opravdu v tomto plemeni může projevit nějaká vada (právě ty řasy), nebo se rozjede zánět z nadměrného prachu, pylu... Pokud má bělmo pěkně bílé, nic mu není. Jestli červené, jděte k veterináři. Mona
Zdravý pes má oči bez výtoku, slzení rozhodně v pořádku není. Může to být nevhodnou stravou nebo pobytem v nevhodném prostředí, nebo také vrozená oční vada, kterou často psi bez PP a řádného očního vyšetření předávají dál svým štěňátkům.
Zdravé oko neslzí.
Pejsci a kočky mají červené slzy. Odtud to tmavé zabarvení srsti kolem očí. Malí pejsci jsou při zemi, kde se více práší, z trávy lítá pyl a oči se brání slzením. Kupte Optal a oči klidně 2x denně, tamponkem čistěte. Kdyby z očí teklo něco hustého, pak je nejlepší Opthalmoseptonex. V lékárně, bez předpisu.
Také když má pes kousací hračku nebo kost, slzí mu oči, protože žvýkací svaly dráždí slzné žlázy. Je potřeba kousání včas přerušit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.