Nejste přihlášen/a.
Potkala jsem je včera na cestě. Oba velikosti sršně a dost nervní, že je fotím-hned jsem utekla. Nic podobného jsem ještě neviděla. Poznáte je? Mona
MÁM TO! Paličatka březová.
doplněno 07.06.15 22:57: Tato bylinná vosa je dlouhá 15-30 mm, má dlouhá, oranžová tykadla. Sameček má černý zadeček, samička červený, oba s bílým proužkem. Rozpětí předních křídel je až 55 mm. Je rozšířená v celé Evropě, místy je hojná.
Vajíčka klade na březové lístky, kde se rodí "housenice” vyžírající březové listy. Při nebezpečí vypouští z končetin hemolymfu až do vzdálenosti 20 cm.
Že by... A kdepak najdu její foto na potvrzení?Vyhledávám, ale nenacházím Bohužel jsem s sebou neměla nic na porovnání velikosti (krabičku zápalek, metr apod.), jen druhou osobu, která jejich velikost potvrzuje. Ten kamínek vedle nich na první fotce měl cca 0.5 cm.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.