Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,
dlouho jsem přemýšlela a po zralé úvaze bych si chtěla pořídit kočičku.
Bohužel nevím jaké plemeno. Dost se mi zalíbila siamská nebo birmanská kočka - ale nevím.
Měla by být mazlivá, zvyklá na nás a být společenská. Nejlíp aby zvládla i cestovat. Také by bylo dobré, kdyby byla vhodná i pro začátečníky. Lepší menší plemeno - né např. mainská mývalí.
Děkuji.
H.
Máte alespoň trošku představu o ceně téhle kočky? Když jste kočku ještě nikdy neměla, nebojíte se, že kočka nedostane to, co potřebuje? Že takhle vyšlechtěná, drahá kočka, bude mít jiné nároky, než odolný mourek? Samozřejmě, že tím neříkám, že mourek je něco nebo něco. Ale díky křížením silných jedinců, kteří přežili, jsou morci velmi odolní. Vyšlechtěné, mnohdy přešlechtěné kočky chtějí a potřebují opravdovou péči. Kdybych měla porovnat, pak rozdíl mezi kopretinou a orchideou. Obě jsou nádherné, ale aby krásně kvetly, potřebuje každá něco jiného. Uvědomujete si to?
"Drahá kočka" nemá jiné nároky, než ten obyčejný mourek. Akorát se musí dobře vybrat chovatelská stanice. Ono se hodně šlechtilo na exteriér a nedbalo se na genetické nemoci. V současnosti slušné chovatelské stanice dělají zdravotní genetické testy takže vybrat si zdravé "nepřešlechtěné" zvíře je možné. Ovšem něco to stojí, chovateli se musí alespoň část nákladů vrátit, jinak by to mohl zabalit. U britských koček si pohlídejte HCM, genetickou nemoc srdíčka. Jinak je dobré brát koťátko čilé, nejméně ve dvanácti týdnech věku, musí mít čisté oči, uši, nos, být očkované a odčervené. Onemocnět Vám může kočka šlechtěná i obyčejná. Mám roky obojí, jak britky tak mourky a nedělám mezi nimi rozdíly v péči. Není to potřeba.
Ahojky, já bych bral modrou britskou.. taky ji máme, sice se nemazlí ale tyhle kočky to mají prý v povaze .. kamarád má taky britku a ta by se mazlila pořád.. bude taková jak ji vychováte.. pokud vím žádná kočka nemá rádá změnu prostředí.. modrykocour.cz/... stresují se... ale podle mě ti každej nabídne plemeno které měl nebo má ..
I náš veterinář nechápe co lidi vidí na protivných britkách,kterých je většina.Siamku měli známí a teď mají siam.kocourka.Byla supr,milovala hlavně jednoho člena rodiny ,skoro žádné chlupy a líbil se jim ten "orientální"vzhled.Každý má rád jiný kočičí designTaky prý rády chodí ven a ta jejich to fakt vyžadovala.
Přečtěme si tuhle otázku: poradte.cz/... Nechci být falešný prorok, ale není tahle tazatelka jeden osoba? Příjde mi to jako jeden člověk. Předvčerem se zeptá jaké zvíře a druhý den má vybranou rasu kočky, ale musí zjistit, co to vlastně chce poradte.cz/... . Kdo je tazatelka? Dítě, které sní nebo někdo, kdo má dlouhou chvíli? Řekla bych, že je to smutný příběh.
...jo,taky jsem si toho všimla.Pokud jde o "dítě"kterému rodiče koupí cokoli na co na výstavě ukáže,tak to chápu já a myslím,že jsou veškeré rady marné.Už v prvních odpovědích jí doporučují britku(na kterou se vůbec neptala)a odvěděla,že nad britkou přemýšlí...takže já to vidím jako rozmar aby mohla potom přidávát fota na face jakou má krásnou kočku o nic víc nejde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.