Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké domácí zvíře?

Od: t odpovědí: 6 změna:

Dobrý den :),

hledám domácího mazlíčka *frajer*, mám o zvířatech hodně vědomostí a jsem schopná mu zařídit vše potřebné (finance nejsou problém), mám omezený prostor - klec by měla být kratší než 100cm (lépe menší a skladnější, ale není to podmínkou), pes ani kočka nepřipadá v úvahu, často také cestuji cca jednou za dva měsíce na víkend (cesta trvá 2 a půl až 3 hodiny) - buďto by měl vydržet nebo být schopný cestovat s námi.

Už jsem chovala morče a chtěla bych změnu. Mazlíček by měl být aspoň trochu přítulný ;) (lépe víc než míň, ale opět to není podmínkou), celkem inteligentní, savec, můžu mu věnovat 2 hod. a víc denně, měl by na mě být zvyklý a měl by být HRAVÝ A VESELÝ *smich*. Potkanům a myším žíkám spíše ne.

Děkuji za všechny rady T.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alesek22*
hodnocení

0x

Jedině mě napadá morče jestli chcete malýho savce :D Nebo si doma chovejte Roddodendron nebo já nevím :D

iv®
hodnocení

0x
Zdravim. Zkuste zakrsleho kralika. Nemam osobni zkusenost, ale kolegyne z prace jej chove a nemuze si ho vynachvalit. Je pritulny. Da se ochocit, tak pokud nechcete morce ci krecka tak zkuste kralicka.

Mně se zakrslý králík také zamlouvá, ale ty chlupy, to fakt není pro každého. Pokaždé, když jdu ke známým hlídat, odcházím "ochlupená". A to vysávají denně. Je fakt tedy, že s malým blbnu po zemi, ale stejně. A nesmí mít nic na zemi (kabely apod.), a tak králík okusuje "jen" nábytek a zeď.

A co jednoduše kočka? Když se vymazlí, dokáže to být mazel i hračička. Nebo jsem něco přehlédla a kočku nechcete?

doplněno 05.06.15 17:02:

Jojo, není to špatné zvíře pro toho, kdo se nechce moc vázat - však ona se taky neváže :) když koupíte dvě, můžete je nechat i dva dny samotné doma, vystačí si. Sestry kočky, když je přijdu po dni zkontrolovat, se o mne otřou, a jdou si svou cestu. Jo, jsou rády, že tam někoho mají po tom dni, ale vystačí si. Je fakt, že když je jedna, dokáže vyžadovat pozornost člověka docela urputně a tu bych samotnou nenechávala. Ale nemusíte ji venčit (proto do budoucna váhám se psem, chodit ráno na hodinu se mi nechce), jen uklidit záchůdek. Dost naspí. Na mazlení to chce mít ji od kotěte a mazlit, mazlit, mazlit. A i tak počítat s tím, že se jí někdy chtít fakt nebude. A že čím méně ji budete "otravovat", tím více půjde ona za Vámi, takový protipól psa.

doplněno 05.06.15 17:04:

Jo, tu hravost chce taky podporovat už od malička. Máme kočku, která prvního půl roku vyrůstala ve sklepě bez lidí, a ta si nikdy nehrála a nehraje. Myši honí, to jo, a nezabíjí, ale po hračce nejde.

t
hodnocení

Začala jsem prohlížet weby apod. a i přes můj prvotní nesouhlas s kočkou, o ní začínám též uvažovat.

isteron
hodnocení

0x

Objednajte si robotického psa alebo mačku z Japonska.

mp*
hodnocení

0x

Hlavně si vždy uvědomte, jak které zvíře se dožívá jakého věku. Po celou dobu jeho života za něj nesete odpovědnost. Příklad - moje dcera si v 19 letech pořídila dvě kočky. Tenkrát již samostatně žijící, studentka, s přítelem. Tak to šlo 5 let. Po škole, novém zaměstnání a odstěhování se do jiného města, šly kočky s ní. Tím jsem se s nimi dostal i více do styku. Nejsem nějaký příznivec zvířat, ale stali se z nás přátelé. Takové plácnutí packou, a pusinka od kočky potěší i tvrďáka. Dcera změnila zájmy, kočky už v jejím životě nehrají takovou roli. Dá se říci, že je trochu opustila. Není čas, kariéra. Tak asi nějak dožijeme. Ale nikdy si neberte víc, než se dá stačit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]