Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soužití psa s kotětem

Od: honza939 odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,
Dřív jsem si vždycky přál kočku, ale nechctěl jsem ji do bytu, tak jsme se rozhodli že si koupíme malého psa (boloňský psík). Jenže teď se budeme stěhovat do baráku a mě napadlo že bych si splnil sen a koupil si kočku. Proto bych byl rád kdyby jste mi odpověděli na pár následujících otázek:
1.mám si vůbec kupovat kočku když mám doma 5ti letého psa
2. Mám si kočku koupit hned po nastěhování nebo až po delší době,nechci aby to bylo příliš stresu na našeho pejska nebo naopak nebude pro něj lepší si na ni zvyknout v novém prostředí?
3. Jak starou kočku si mám koupit aby si na ní pejskek co nejlépe zvykl a ona zároveň na něj
4. Je lepší si koupit samičku nebo samečka a nechat vykastrovat nebo ne
Pokud budete mít ještě nějaké rady pro soužití psa s koťetem tak budu jedině rád, předem děkuji za odpovědi

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

2x

1. Ano, nevidím důvod proč ne, když ji chcete. Nebo můžete počkat třeba 10let než Vám pejsem umře.

2. Podle mého názoru si pes zvykne za všech okolností, asi bych kočku koupil po přestěhování, pes si najednou musí zvyknout na nové prostředí a nové obyvatele.

3.Zvyknou si bez ohledu na věk, pokud tedy nekupujete důchodce. (platí to na obou stranách, starý pes si těžko zvyká, ale tady to není žádný věk)

4. Těžko říct. Kočka i kocour mají něco jiného. Nedokážu poradit. Kočka když se vykastruje bude trávit čas doma, nebude mít koťata takže je to plus. Kocour bude pravidelně utíkat za okolníma kočkama.

honza939
hodnocení

Děkuji za odpovědi, u té 3. Jsme myslel jestli koupit úplně malé nebo radši rok staré...

honzo, kupte malé kotě, to si bude chtít hrát, tak se se psem spíš skamarádí, velká kočka by na něj nejspíš prskala... a určitě bych kotě kolem roku vykastrovala, ať už to bude kočička nebo kocourek...

Podle mě je lepší si pořídit malé kotě než větší kočku. Větší kočka by si také zvykla, ale u kotěte je větší pravděpodobnost - alespoň z mé zkušenosti.
Jestli kočka nebo kocourek je asi jedno. Každopádně vykastrovat tak či tak. Kočička jako prevence nemocí a nechtěných koťat a kocourek se nebude toulat a vracet se potrhaný od rvaček s ostatními kocoury a nebude značkovat okolí.

honzmalatny*
hodnocení

1x

Hm těžko radit, my jsme měli kocoura co spával s našim psem v boudě a byli kamarádi.další kočka po psovi vyjela pokaždé když se potkali.

honza939
hodnocení

Děkuji, nemáte ještě nějaké rady a typy třeba z vlastních zkušeností apod.

Já mám zkušenosti takové: Kočky se vždycky psovi vyhýbaly, spíše měl navrch pes, ale když se pes zkoušel "kamarádit", tak kočka zježila chlupy a dala jasně najevo, že nemá stejné úmysly. Jedině ségry kočka (kotě) se s naší německou ovčandou kamarádí, obě jsou hravé a zvídavé. Jinak se kočky cítí moc nóbl na to, aby se kamarádily se psem. Takže ignorovat se možná budou, ale nic horšího - nějak se snesou, jeden kvůli druhému neuteče. Kdybych si kupovala druhou kočku, tak bych se bála víc (že ta první to neunese).

majsterjoe*

Náš kocour jako malé opuštěné kotě si chtělo s naším psem neustále hrát. Pes ale na to nebyl, tak si hrál každý sám. Náš pes ho pak ignoroval. Postupem času spolu dokonce usínali na jednom místě a respektovali se při krmení. Pokud dostal kocour žrádlo, pes věděl čí to je a nechal to napokoji. Každopádně kotě bude vyžadovat pozornost, tak si sním co nejvíce hrejte, kupte mu hračky a něco, kde může brousit své drápky. Ono rozdrápaná sedečka nevypadá nijak extra.

hodnocení

0x

wimp.com/... :-D

doplněno 01.06.15 07:40:

Psi mají opačné signály, než kočky. Kočka zuří a pes se směje, když vrtí ocasem. A ještě pár takových drobností. Aź se naučí číst řeč jeden druhého, rozumět tomu, co druhý "říká", budou si rozumět. Myslím si, že s odrostlým kotětem by to mohlo být snadnější.

wanesa*
hodnocení

0x

Jíá co jsem viděla na youtube psi s kočkama,tak zrovna ti největší psi se tak krásně starali o koťátka,jako by jim dělali mámu.Bylo to až dojemný.Ale určitěby bylo lepší koťátko a oni si na sebe zvyknou a jednou spolu budou spát v klubku.Můj kolega má Jorkšíra a britku kocoura,ten je starší ale hrajou si spolu,lítají po bytě a chrápou spolu.Někdy se rvou o hračku nebo o jídlo ale to je asi normální.Já být vámi,tak do toho jdu :)

hodnocení

0x

myslím, že je to hodně o povaze toho kterého zvířete - k nám přišel jako nový odrostlý pes k dospělé kočce - ta se ho bála, protože minulý pes ji honil - utíkala, jak ho viděla, tudíž i tenhle běhal za ní... ;) pak přišly dvě koťata - kocourek se psem v sobě hned nalezli zalíbení, pes ho olizoval, přenášel... jak koťata vyrůstala, psa se vůbec nebála, i když je občas "z legrace" prožene taky... kocourek ho vysloveně vyhledává, leze po něm, někdy spolu spí... s kočičkou se pozdraví a jde si každý po svém... starší kočka mizí, jak ho vidí - ta už prostě názor nezmění...

honza939
hodnocení

Všem vám moc děkuji za vaše rady a názory, moc jste mi pomohly

Honzo, protože mezi odpovídajícími jsou i muži, pak . . . moc jste mi pomohli. Kdyby odpovídaly pouze ženy, pak by byl. . . pomohly.

Soužití psa s kotětem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]