Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štěkání vs pes sám doma

Od: atonsjo* odpovědí: 5 změna:

Prosím, poraďte mi. Náš pes kříženec německého včáka štěká vždy, když nejsme doma a svým štěkotem obtěžuje obyvatele našeho domu. Hrozí nám vyhazov z bytu. Jsme zoufalí, a proto prosíme o radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slajs*
hodnocení

2x

Mám také kříženečka německého ovčáka. Zkuste mu do pelíšku dát něco, co mu vás bude připomínat. Kus oblečení nebo tak. Určitě by měl mít nějakou hračku, kterou se může zabavit. Můžete zkusit i nechat zapnuté rádio nebo televizi aby neměl pocit že je sám. Pokud máte na pejska dost času, je možné ho učit aby byl chvilinku sám jen v jedné místnosti. Nechat ho tam, odejít, přijít, nevšímat si ho, aby si nemyslel že se něco děje, sednout si na křeslo, pohladit a odejít jako by se nic nestalo. Je to běh na dlouhou trať a chvilku to trvá, ale jsou to pejsci, kteří jsou učenliví a inteligentní takže zdar je reálný :) Já jsem mu dal jídlo, pití, utekl jsem z bytu a on na to musel přijít sám :) teď na čtyřech měsících stačí když řeknu kouzelné slůvko "zůstaň" a mohu v klidu odejít. Určitě bych asi nedoporučoval protištěkací obojek. Je to něco jako by vás někdo vzal paralyzérem přes lýtko. Pokud je to už starší pes tak to bude trvat déle. Přeji hodně zdaru a štěstí při cvičení

borax*
hodnocení

1x

Zanedbali jste to. Pes se musí na samotu připravovat, už se o tom psalo tolik...zvykat ho postupně, odejít počkat na schodišti. Pokud začne vyvádět okamžitě se vrátit a psa potrestat. Pokud bude v klidu odměnit a pochválit. čas prodlužovat.jenže je to běh na dlouhou trať. Pokud je to štěně, ještě to pujde s dospělým psem to bude horší. zkuste pak protištěkací obojek, nemám sním zkušenosti, ale možná pomůže.

claire*
hodnocení

0x

To je těžká situace. Zkuste se přesvědčit, zda psovi nevadí nějaký zvuk nebo jestli mu necháváte dost vody a něco k snědku. Jestli se to tímhle nevyřeší (jakože asi ne *nevi* ) tak se domluvte s rodiči nebo známými, kteří mají zahradu, jestli byste tam nemohli psa ráno nechat a po práci ho vyzvednout. Držím palce.

martina30*
hodnocení

0x

Už se tu o tom mluvilo několikrát,ale bohužel pokud nemáte někoho kdo by psa pohlídal a nebo ho někam můžete dát a nebo nějaký soused důchodce zašel mrknout.Tak bohužel rada těžká,přestěhovat se a nebo baráček a zahradu a to nejhorší to se mi ani nechce psát a to dát ho někomu.

hmiskovska*
hodnocení

0x

Labrador co je u mych rodicu sterkal take celou dobu co jsme nebyli doma. Nevedeli jsme kudy kam. Jednoho dne jsem dostala od kamaradky stene krizence stredni velikosti. Od te doby nesteka jelikoz nema cas aby odbihal od hrani ke stekani:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]