Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemocná fena

Od: svedomi odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

mám kříženou fenku labradoky. Je vážně nemocná, má u zadní nohy bouly a špatně se ji chodí. problém je v tom, že operaci si nemůžeme dovolit, když měla fena od tety to stejné, platili přes 10 tis. a to mi rodiče nedovolí. Má to spousty důvodů, a te´d mi klidně nadávejte jak chcete! . Nemůžeme si dovolit zaplatit operaci. 2. Za psa rodiče nechtěli platit, tak jsme nechodili k veterináři 3. Kdybych s ní teď na veterinu zašla, mohli by zjistit, že za ní neplatíme ty daně za psy. + Bychom museli zaplatit ještě xxx krát vyšší částky, rodiče říkají, za blbého psa... Nevím co mám dělat, má na zadní noze tu bouly a posledních pár dní je to horší z její chůzí, je také slepá. Teď, mě asi odsoudíte ještě více, ale nevíte kde sehnat jed, který by ji bezbolestně usmrtil, ale nestál moc? Nevím, co ji dát, aby ji ta hnusná velká boule zmizla, nebo co ji dát aby ji to přestalo bolet. Děkuji za jakoukoliv odpověď, hlavně mi s ní pomozte, nikdy by mě nenapadlo, že to dojde tak daleko :(

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ver*
hodnocení

1x

Proboha, to se mi snad zdá. Zaprvé, veterinář vůbec nezkoumá, jestli platíte poplatek (žádné daně) za psa. Takže to je výmluva nebo nevědomost. Zadruhé, jedna boule nemusí znamenat co ta druhá. Může to být jen banalita, ale hodně bolestivá. Třeba to půjde vyřešit snadno a za málo peněz. Hlavně je třeba se dozvědět, co to je a pomoci! Pokud to bude něco vážného, veterinář ji může zbavit utrpení. Tobě nadávat nebudu, jsi zřejmě jen dítě. Ale rodiče by se měli sakra stydět, co fence dělají. Dojděte k vetrináři! Chápu, všichni nemají na operaci. Ale alespoň může doktor nějak ulevit nebo to opravdu ukočit, bezbolestně a rychle. Hlavně fence nedávej nic sama!

doplněno 27.05.15 14:18:

Kolik ti je? Já být tebou, tak fenku vezmu a dojdu k veterináři sama, pokud rodiče opravdu nic neudělají. Řekla bych jim jaká je situace a dobrý veterinář by se na fenku alespoń zdarma podíval, případně navrhnul řešení. Zkus pro ni něco udělat, pokud jsou rodiče takoví! Nebo popros prarodiče nebo někoho jiného z rodiny, aby ti pomohl alespon zaplatit vyšetření. Tohle je totiž týrání, co té fence děláte!

tarantel*
hodnocení

1x

Promiň, pro Tvoje rodiče bych stěží našla slušné pojmenování. Budiž to poučením pro všechny, kteří si doma na rodičích vydupou psa a pak se o něj nemá kdo postarat. K veterináři zajdi alespoň na konzultaci a popros o pomoc širokou rodinu. Nepíšeš kolik Ti je, ale co třeba letní brigáda? Popros třeba tetu, která píšeš že má také psa, aby Ti peníze půjčila a z brigády to můžeš splácet. Hlavně to nenechávej být!

doplněno 27.05.15 14:37:

Ještě mě napadlo oslovit nějaké ochránce psů, třeba nadační fond pes v nouzi apod. Třeba by uspořádali nějakou sbírku, nebo by fenu převzali do péče. A třeba by veřejná sbírka Tvoje rodiče donutila se alespoň zastydět.

doplněno 27.05.15 14:40:

Jo a veterinář poplatky za psa opravdu vůbec neřeší, to není jeho věc. Vlastní zkušenost.

svedomi
hodnocení

Je mi 10 let a teta taky nemá peníze, je na tom hůř, ale zaplatila to

charakter
hodnocení

0x

Vy nemáte doma žádné svědomí, nebo si děláš legraci, otrávit psa jedem? Proč jste si pořizovali psa? Takoví bezcharakterní lidé, nezodpovědní si nemají pořizovat zvíře.

Domluv se s veterinářem na splátkách, aby to nebylo najednou velké vydání. Jinak ti poradili ostatní. Já nemám slov.

paw*
hodnocení

0x
Vem ji k veterinari, da ji injekci a bude to mit za sebou. Bezbolestne. Jedem by ses nechtela ani sama otravit. Stat to bude kolem 500, kdyz si ji vezkete a zakopes na zahrade.

hodnocení

0x

*zed* Že já jsem to vůbec četla. *plac*Pomoc nejde, poradit je zbytečné! Bezmoc! Šílené! *plac*

achjojo
hodnocení

0x

Určitě jí nech uspat u veterináře, bude to rychlé a bezbolestné. Ceny za injekci jsou různé ale těch 500,- by mohlo stačit.

Peníze asi nemáš, tak vysvětli rodičům, že jestli vás někdo kdo vaši fenu viděl udá za týrání zvířete, budete platit pokutu mnohem vyšší, než by byla cena té operace. Snad ti na to uspání dají.

Týrání zvířat je trestný čin a za týrání se považuje i to, když nevezmeš nemocného psa k veterináři.

svedomi
hodnocení

My ji netýráme... má vždy co jíst, pít, čistý kotec, denní procházky a je snáma venlku, ráda se mazlí asi jako každý pes, jen za ni neplatíme ty poplatky a nebyla u veterináře ... :(

tarantel*

Nechat psa trpět bez léčby JE TÝRÁNÍ ZVÍŘAT!

webbiecz*
hodnocení

0x

1. poradit co s boulí se nedá, když ani nevíte, co to je. K tomu je potřeba navštívit veterináře a nechat fenku vyšetřit. Může to být řešitelné, ale taky ne. A pokud to řešitelné je, finanční náročnost se odvíjí od toho, co se s tím bude dát dělat.

2. pokud nemáte zájem se o zvíře starat, nepořizujte si ho. Mít doma psa bohužel znamená i to, že jsou výdaje za veterináře a ty výdaje nejsou právě malé.

3. pokusit se psa otrávit? A ještě navíc bezbolestně? to nemyslíte vážně, že ne? Pokud by stav toho zvířete byl na utracení, tak jedině vzít na veterinu a nechat ho utratit tam. Nestojí to tolik, že by vás to zrujnovalo a budete mít jistotu, že se nebude trápit. Když mu dáte doma nějaký jed, tak se zcela jistě trápit bude.

Doporučuji jediné - vezměte jí na veterinu a nechte vyšetřit. Bez toho je vše ostatní jen spekulace. Buď se dozvíte, že se to řešit dá a bude to stát tolik a tolik a nebo se dozvíte, že se to řešit nedá a řeknou vám nějakou prognózu - zda se to bude zhoršovat, nebo co máte očekávat.

jerrysek*
hodnocení

0x
Svedomi, jak to dopadlo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma uspání psa

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]