Nejste přihlášen/a.
Ahojte, mám problém s tím že náš kocour kašel/dáví se... je v pohodě žere,pije,hraje si... ale někdy prostě začne z ničeho nic jakoby kašlat, skoro až dávit se a po chvilce přestane.. nevíte co mu může být? je nutnost jít k veterináři? Děkuji za odpovědi
Vypadá to že se mu těžce polyká...
Toto dělá jedna z mých koček,když nemůže vyzvracet chuchvalec chlupů...bývá to takový velký špalíček...raději jí dávám pastu aby se jí ty chlupy nedržely v žaludku...
Určitě běžte k veterináři...
Pokud kašle dlouhodoběji, je u toho hrudí přitisknutá k zemi a natahuje krk, na konci vydá takový dávivý zvuk, může to být vážné.
Ač to bude některým znít hloupě, dlouhodobý kašel může značit nemoc srdce v pokročilém stádiu...tzn. s vodou na plicích.
Vím o čem mluvím, před 3 měsící našemu kocourovi diagnostikovali HCM. Nic mu nebylo, jen občas zakašlal.
Pak z ničeho nic nemohl dýchat a zvracel pěnu...
takže tak
Co můžete udělat doma, je se kouknout kočce do krku, jestli tam nemá nějaké cizí těleso. Dále odčervit, pokud pravidelně neodčetvujete. Kašlem se totiž projevuje začervení škrkavkami, kdy se larvy uvolnují z plic, následně jsou vykašlány a spolknuty, tak se dostanou do trávicí ho traktu. Pak už jedině veterinář, který kočku prohlédne a poslechne. Moc se to neví, ale kočky mohou mít astma. Projevuje se to kašlem, kdy kočka je přitisknutá k zemi a s nataženým krkem kašle.
jj, astma to taky může být...prostě plíce
Důležitá je i siruace, kdy kašle. Je to v klidu nebo po nějaké hře či běhání? To by spíš mohlo být to astma. Pokud v klidu a dlouhodobě a je pravidelně odčervovaná, tak klidně to srdce.
Vím že odčervovací tabletku jsme mu párkrát dali... on se třeba nažere, napije jde si někam najít místečko kde bude spát a najednou jakoby zakašle jakoby měl něco v krku... kocourovi jsem se do krku díval spíše jsem se snažil ale vypadá to že tam nic nemá... udělá to max 1x denně a někdy vůbec.. nemůže být nachlazený? byl jsem týden doma s rýmou,kašlem ,a bolestma hlavy a krku... a od té doby to děla.. včera to neudělal a dneska před chvílí.. ale už se tak dlouho nedávil.. lehl si nazem odpočíval a jednou jakoby zakuckal a těžce polknul... tak nevím
Zajděte na tu veterinu fakt...
My to podcenili a teď litujeme, měli jsme jít dřív...
Taky v klidu zakašlal a zadávil, pak jakoby přežvýknul a polknul.
A to už se snažli zbavit vody na plicích...tohle trvalo asi rok. Myslela jsem, že mu nejdou vyzvracet chlupy, tak jsem do něj cpala ty rozpouštěcí pasty.
V současné době bere každé ráno 3 různé léky...2 na snížení tlaku a ajeden na odvodnění.
Tahle nemoc je rozšířenější, než si lidi myslí...Hlavně u vznešených přešlechtěných koček. My máme kartouzáka.
Je mu teprve 5 let.
Pro Fakirka",chudinka,,tak to je mi fakt líto,kdby se mi takhle kocour dávil víc jak týden,ženu s ním k doktorovi,protože on i ten špalík chlupů může zůstat v žaludku nebo ve střevech a byl by velký problém.Ale tohle u tak mladý kočky...to mě mrzí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.