Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlídací / ostré plemena

Od: suzurti odpovědí: 20 změna:

Dobrý den, neznáte nějaké vysoké a ostré popř hlídací plemena psů? popřípadě jen velkých psů z kterých jde strach?
V kohoutku minimálně 65 cm. Děkuji za odpověď.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

4x

Musí mít výcvik, tudíž s ním budete chodit na cvičák. Pes má hlídat, ale musí Vás na slovo poslechnout. Dobře vycvičený pes je jako zbraň.

Československý vlčák, Rotvajler, Bullmastif, Brazilská fila, dogy, různí ovčáci apod. Podívejte se na atlas zvířat a na rozdělení psů. Vybírejte určené k hlídání a pracovní plemena. Povahy jsou u každého druhu jiné, vybírejte ty, které preferujete a který Vám padne do oka. Velké plemeno musí dostat kvalitní a dostatečnou dávku krmiva. Není to levná záležitost.

doplněno 25.05.15 12:48:

Vybíráte člena rodiny zde na poradně sama, ale předpokládám, že je v rodině i mužský prvek. Domluvte se, kdo bude alfa ve smečce. Kdo je u Vás pevnější, důslednější a dokáže psovi poručit, tedy, kdo má určitou razanci v hlase a má čas na výcvik a procházky. Není to o tom, že na psa budete nepříčetně řvát, ale ten pes musí ve Vás cítit vůdce smečky a poslechnout. Až se psem půjdete po ulici, musí jít po levé straně u stehna a při míjení s jinými psy se nesmí vzpínat a ohrožovat. Na veterině jej musíte přimět, aby si třeba vlezl na váhu apod. Auto musíte mít u takto velkého psa upravené na převoz - zadní část oddělená. Můj názor je že velký pes a silný má mít pevnou mužskou ruku, ale je plno žen, které nejsou žádné cukrové slečinky a velkému psu dokáží obětovat svůj čas. Opomíjený pes, který nemůže za svou smečkou, třebas do domu, nebo je stále v kotci, je frustrovaný pes a dokáže být i zlý, ale není to chyba povětšinou toho zvířete, ale majitele.

Pohanka:

Přesně to stejné jsem chtěl napsat..Pro člověka, který má prvního psa..a nemá čas na POŘÁDNÝ výcvik, je takový pes neštěstí (a pro jeho okolí taktéž).

Peníze jsou jedna věc (a že je to hodně o penězích je jasné), ale výcvik psa je v tomto případě daleko důležitější.

Zlá a neposlušná Čivava není to samé jako zlý a neposlušný Rotvajler..

suzurti
hodnocení

To nebude můj první pes, psů jsem měla již více

klarahahnova*
25.05.15 10:26
hodnocení

mmm

soma*

Dobrý den, nevím přesně, k jakému účelu takového psa chcete, ale pokud jej potřebujete na hlídání, ze své 25-leté zkušenosti Vám mohu doporučit kavkazského ovčáka. Na internetu najdete k tomuto nádhernému plemenu spoustu informací a rad k výchově. Měla jsem vždy feny, jsou mírnější a hlavně tolik "neškodí" při vyprazdňování, (pes mi "spálil" několik ozdobných stromků), ale na dvoře jsou stejně nekompromisní a 100% ohlídají. Mimo svůj rajón si nevšímaly lidí, psů, cyklistů ..., ale jakmile vkročily na svoje, bylo po kamarádství*cert*. Při výchově hlavně musíte být důslední, (samozřejmě i laskaví), aby pes věděl, kdo je pánem protože u 60-kilového sebevědomého kavkazáka těžko začnete s výchovou. Stačil jim základní výcvik poslušnosti (sedni, lehni, k noze, chůze na vodítku, náhubek, příp. jízda v autě pro příp. návštěvy veterináře - to ale moje neměly rády) a nikdy jsem s nimi neměla problémy. Takže za mne - 100%kavkazák, M.

csv

Dobrý den,

já si myslím, že kavkazák je dobrá volba pro někoho kdo už má nějaké zkušenosti, ale jinak je to výborný hlídač a také jednoho máme na zahradě :).

martinaa*
hodnocení

2x

Zdravím, zmínila jste kavkazana, jsem pro. Známá má křížence a nezvaný host možná za zahradu projde, ale určitě se nedostane zpátky. A to platí i v případě psa expřítele, křížence boxera a vlčáka. K rodině mazel, k ciziím pěkně ostrý.

suzurti
hodnocení

Děkuji za odpověď, beru v potaz, o křížencích už jsem také uvažovala, dbrý mix tedy boxer a vlčák. My měli jednou vlčáka, jeden pán ho našel na cestě, když ho srazilo auto, byl tenkrát štěně. Ale už je to nějaký ten rok co umřel.

janplinto*
hodnocení

1x

Už jednou jsem pro podobný případ doporučoval leonbergera. Je velice nedůvěřivý a neúplatný.

suzurti
hodnocení

Leonberger se mi vždy velice líbil, ale chtěla jsem spíše bojovější plemeno, ale ten by byl taktéž super, rodině se líbí i Kavkazský pastevecký pes

suzurti
hodnocení

Děkuji za odpověď. Teď hledám na netu Bandoga. Příjde mi jako skvělý pes. To že ti nebude žádná levná záležitost jsem si vědoma.
Opravdu moc děkuji, mrknu na ně ;)

hodnocení

0x

Suzurti, jen bych vám chtěla připomenout, velký pes žije nějakých 10-12 let. Dožije se u vás konce života? Se všemi změnami (děti atd) a také s tím, že ho nezvládnete a budete se ho bát? Budete muset s ním k veterináři atd.?

doplněno 25.05.15 11:39:

Navíc, když psa zkazíte, nikdo ho si už už nevezme. Bude příliš nebezpečný. Velký, silný, nebezpečný! *ee*

suzurti
hodnocení

Všeho si jsem vědoma. Zatím pejska mám, sice střední plemeno, klidný a hodný, ale později bych chtěla už něco takového většího ... Hmmm psů bych se nebála, myslím, že tak daleko to nedojde že bych pejska zkazila. Ale děkuji za radu a názor :)

25.05.15 16:26
hodnocení

0x

Tosa Inu.

marfusa*
hodnocení

0x

Nedá mi to,abych to nenapsala. U Německých ovčáků není záruka ostrosti. Četla jsem o jednom, který se s každým mazlil. To se nelíbilo jeho majiteli, potřeboval hlídače. Chtěl ho uvázat v lese, ale nejdřív ho dal prohlídnout kynologovi. Ten mu řekl, že jeho pejsek je nadaný na pachové stopy a že ho koupí armáda pro vyhledávání zbraní. Pán dostal několik desíte k tisíc. Ona se povaha snad dá poznat u štěněte, ale to já neznám.

72mona3*
hodnocení

0x

Kavkazan asi vede. A co třeba Beauceron? Mona

hodnocení

0x

Viděla jste někdy velkého, černého knírače? :-D obrazky.cz/...

doplněno 28.05.15 15:56:

Jednou na výstavě, seděl mladý muž na zemi, na travnatém valu a sledoval dění před sebou. Všimla jsem si, že se zezadu k němu blíží velký, černý knírač. Byl celý přikrčený a napjatý. Najednou skočil a zařval tak strašně, že jsem si ucrbla do kalhotek. Kluk se ani nepohnul, ale starší paní vedle nás to komentovala. Byl to její syn. Tohle si se psem dělávají jako velikou legraci, navzájem. :-D A středňáka jste někdy viděla?

bilavlcice
hodnocení

0x

Rumunský mioritský ovčák (Romanian Mioritic Shepherd Dog)

Výška v kohoutku 75cm váha 45kg. Skvělý společník i hlídač do rodiny. Miluje děti. Klidný, mírný, ale za svoji smečku (rodinu) bude bojovat třeba i s medvědem.

Hlídací / ostré plemena

angee*
hodnocení

0x

Achjo, žádná bojová plemena nejsou. Když si správně vychováte a vycvičíte bulíka, tak hned uvidíte, jaký je to mazel, jak má všechny rád. To, že někdo neumí vychovat psa, je už problém majitele. A taky je problém, že si psa pořizuje a vůbec neví, jak na výchovu. Víte, všichni psi můžou být agresivní. Znám labradora, který pokousal dítě... a zase znám bulteriéra, který kolem nás chodí na volno a vedle něj jdou 2 malé dětí (věk tak 4-5 let). To není chyba psů, ale lidí. A je už potom úplně hnusné, když ti lidi chtějí ty psy za takové chování utrácet. To je hnusné prostě.

Ale to jsem asi trochu odešla od tématu...

Každopádně, pokud chcete psa "ze kterého jde strach", tak se podívejte na mollosy... já nevím, např. i na boxery, popř. na Německého ovčáka... ten se hodně využívá na hlídání. Ale prosím Vás! Ať už budete mít jakéhokoliv psa, tak ho nezavírejte do kotce na celý svůj život... protože mnoho lidi co znám, si chtěli pořídit hlídacího psa.. prý na hlídání kolem baráku... a když se podívám teď? Všichni zavření v kotcích, nebo na řetězech... a pak když jdou s nimi po 3 letech na procházku... tak je to katastrofální. Pes absolutně neumí na vodítku, mění směry, plete se pod nohy, tahá jako urvanej ze řetězu (a taky, že je to pravda...). No prostě hrozné. :( Jeden chlap v naší vesnici má 2 křížence (tuším labradora s NO). Oba dva jsou celoživotně zavření v kotcích nebo jsou uvázání na řetězích... možná jsem je parkrát viděla běhat po zahradě, ale to už si ani nepamatuji kdy naposledy. A před 2 měsíci jim oba utekli... pravdopodobně se utrhli ze řetězů. Moje sestra šla s naším psem na procházku... a najednou prý uviděla jednoho toho psa, jak za ní běží. Začala utíkat a naštěstí tomu psovi utekla. Jsem tak ráda, že to dopadlo dobře. Chtěla jsem se jít na něj stěžovat, až s těmi psy něco udělá... nechá je alespoň trochu proběhnout nebo tak... ale jak ho znám, tak jsem raději za ním nešla.

Jinak pokud chcete ze svého psa udělat hlídače a obranáře.. doporučuji zajít na cvičák. Tam vám všechno ukážou. :)

bilavlcice

Angee, není to tak jednoduché. Pudy se nedají zcela potlačit a ani by to nebylo správné.

Například z loveckých plemen hlídače neuděláte. Psa je třeba vybírat podle povahových vlastností daného plemene a vhodné vlastnosti výcvikem podpořit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]