Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám doma 3- letého psa Badyho, který je narozen přesně 7.5. 2012. Když byl štěně, učila jsem ho různým základním povelům... takže teď ovládá (pouze na pamlsek, bez pamlsku jen někdy takové to sedni ,lehni, pac a místo) Štěkej, slalom, osmička, místo, sedni, lehni, pac, druhou, střídavě, panáčkuj a popros... Je to Labradorský retrívr, pes. Postupně času jsem se dozvěděla od zvěrolékařky, že si myslí, že není čistokrevný, taky že jsme ho nekoupili s papírama, pejsek jako pejsek, na co kupovat zbytečně drahého a přeci, na výstavy bychom nechodili, a každý pes dokáže být jedinečný, nebo ne? jediné, co s ním mám problém je, že s ním nemohu chodit na procházky. Venku je puštěný každý den hodiinu rádo a minimálně 2 hodiny když nejsme venku odpoledne, když venku jsme, tak je třeba od půl druhé do sedmy venku. Nemyslím si, že mu to vadí, létt může přes celou zahradu, která je dost široká asi kolem 10+ mtrů a dlouhá je přes dvě ulice. takže to taky je nějakých 100+ metrů. na procházky s ním nemůžu pro to, že moc tahá, když byl ještě štěně, nenaučil se na vodítku, vždy musel být napřed, s rodinou jsme chodili každý víkend ven někde do parku, ale vždy strašně tahal, když viděl kamarádčina psa tak jsem musela pustit voditko, jinak bych letěla za ním po chodníku. Kamarádka ho samozřejmě chytla. No a tak jsem přestala chodit na procházky, vždy létal po zahradě. Občas jsem s ním zašla třeba k tetě do druhého města kousek od nás ... nebo když jsme šly k veterináři, tak jsme to vzali delší cestou, ale i tak pořád tahal a nepomohlo nic. Na cvičák nemůžem, protože nevyhovuje časově. A poslední dobou si začínám všímat, že je agresivnější když jdou kolem cizí lidé, nebo i dávné kamarádky, se kterými si normálně hrával, jim jsem vždycky říkala, že asi vycítil jaké doopravdy jsou, ale teĎ je i na potulné psy agresivnější. Myslíte, že se jeho chování změnilo kvůli procházkám, nebo je to tím, že stárne? Popřípadě, jak ho naučit aby na vodítku netahal? Vždy mi vodítko přetrhl i když bylo třeba hrubé... Děkuji za odpovědi a rady.
Tato metoda je zarucena.pejskovi dejte pod pravou predni packu voditko. Pokud by zacal tahnout, sam by sel hlavou k zemi, coz mu bude neprijemne. Pokud je chytry, bude se chtit vysmeknout, takze musite voditko drzet kolmo nahoru. Metoda funguje jenom s obojkem. Jeste pomuze nejakej slabej proutek a pri kazdem zatahnuti svihnout. Nekdo odsuzuje tresty ale vzdy, kdyz jsem ucil psa, tak se tato metoda jevi jako nejefektivnejsi. Podobne jako s detma. Pote uz staci psa nauci povel K NOZE a VOLNO. Pokud prijde na zavolani tak treba piskot. V posledni dobe se mi zda vyborna metoda psa neucit na voditko vubec ale pouze na povely (hlavne pro stenata). My mame ohare ktery neumi na voditku, ale u nohy chodi perfektne. Jinak s tim jak je venku mi to prijde jako extrem. Labrador by mohl být venku 24 hodin 365 dni v roce. Hodne stesti
Droid odpovídá velice dobře. Pak je další možnost. A tou je ohlávka. psikralovstvi.cz/... Vidívám ji v praxi na několika psech v okolí. Také jsem ji kupovala divoké psině, kterou vodí stará paní. V obchodě zverimexu ji mívalí za něco málo přes 100 kč. Psovi neubližuje, jen mu zabraňuje v tahání a ve výpadech. Moc se mi líbí. Jestli ji pořídíte, nejprve doma, na zahradě, v klidu, bez rušení, vyzkoušej, nauč ho s ní chodit.
Váš pes není starý, takže naučit ho něco nového by nemělo být problémem. Jen si myslím, že tě jako svého šéfa neuznává. Proto odmítá cviky poslušnosti na povel, bez odměny. A to, že na několik tvorů v okolí je agresívnější, to by tomu nasvědčovalo. Brání tebe. Hlídá tě, protože si myslí, že jsi slabá a že obranu potřebuješ. On prostě šéfuje tobě. On vede tebe, ne ty jeho.
Jestli to chceš změnit, musíš s ním cvičit. Na zahradě, v klidu, bez rušivých momentů. To je jedna část. Druhá je v tom, že všude mu budeš dávat najevo, že tě musí respektovat, poslechnout. Ne tresty nebo řvaním. NE! Ale když dáš povel, příkaz, musí splnit! Musí vědět, že neustoupíš.
Ale já být tebou, tak to nechám tak. Máš kamaráda, který tě chrání. Nemusíš šéfovat. Na to je taťka a mamka. Ty buď jen kamarádka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.