Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naučit pejska mě ochránit

Od: emeralda odpovědí: 16 změna:

Ahoj,
chtěla bych se zeptat, jak naučit pejska ayz mě hlídal nebo třeba jen zpozorněl když řeknu určité slovo, třeba "hlídej" nebo "pozor". Protože abych až budu večer ve tmě chodit na procházky abych věděla že mě ochráni. Nechci aby na toho daného člověka skočil a pokousal ho, jen bych aby zpozorněl a popřípadě zavrčel nebo něco podobného.
Vím že to jde, už jsem to párkrát viděla, jen nevím jak, nebo jestli už to "mají v krvi".
předem děkuji za odpovědi :)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Emeraldoí, nejsi to ty, která má několik dotazů na border kolii? Které už několik rádců několikrát vysvětlovalo, že borderka nejspíš nebude to, co si představuješ? Borderka je úžasné plemeno, dokonce máme v rodině špičkovou chovatelskou stanici. Tam přesně pojali všechno okolo tak, co brder kolie vyžaduje. Mají ovce a drůbež a kolie tam dělají to, pro co byly vyšlechtěné. Pasou, shání stádo, hejno. Borderka nikdy vedle tebe nepůjde s hlavou vztyčenou, nebude tě bránit. Nikdy tohle nebude dělat. Vždycky půjdě jakoby v podřepu, pozorná, připravená pást. Ikdyby jen hejno vrabců. ;) Mám v okolí dvě borderky, které si lidé pořídili protože se jim líbily. Jedna je stále zalehlá vedle silnice a zvedne se jen proto, aby popoběhla a znovu zalehla. Druhá je velmi mladá a ta věčně leží u nohou mladé paní, které přinesla míček. A trpí, protože paní kecá se sousedkama a je jí zatěžko míček házet. Srdce se mi usedá. *plac* Také nesmíš zapomenout, že teď máš dost času. Jak to bude vYpadat za 5 10 let? Budeš mít čas a chuť? Nebude ona pak ležet s míčkem u tvých nohou? Nebo s rodiči, protože ty budeš někde ve světě?

doplněno 22.05.15 15:52:

Komu mám dát odkaz? Mikče nebo Emeraldě? Tohle na mě nepůsobí vůbec dobře! Mrzí mě i čas, který jsem odpovědi věnovala. Komu? Někomu, kdo se za sebe stydí? A pak si ani nepamatuje, kdo je?! Neblbni!*bum*

mikca
hodnocení

Můžu se zeptat jaké je jméno vaší chovatelské stanice? :)

mikca
hodnocení

Ano, mám druhé jméno a to jen proto, protože mi zrušili email na který jsem měla jméno Emeralda zaregistrované.
Toto téma jsem založila jen pro to abych zjistila jestli je toto možné naučit nebo to byla přirozená reakce toho pejska jak už jsem psala.
Nechtěla bych z pejska mít nějaké bojové plemeno které by ohrožovalo člověka na životě, to v žádném případě! Byla to jen otázka. Na tuto stránku jsem psala poprvé, takže ne, nepsala jsem sem několikrát. A samozřejmě chápu že mi nechcete dát jméno vaši Chovatelské stanice. A omlouvám se jestli jsem vypadala jako někdo kdo chce psa jen na ochranu.

mikca
hodnocení

A také se omlouvám za ten čas který jste tímto strávila

Dobrá, pohoda Zapomenuto. :) Kapku mě to nadzvedlo, ale asi, určitě zbytečně. Měj se hezky *pusa* Hezký víkend z Ostravy

mikca
hodnocení

Děkuji :)
Vám také :)

borax*
hodnocení

0x

Co je to za psa?

emeralda
hodnocení

No, já ho ještě nemám ale byla by to Border Kolie :)

Pravda..jestli se jedná o Čivavu nebo Pekingského palácového psíka, bude to poněkud větší oříšek :)
emeralda
hodnocení

Né to ne, byla by to Borderka :D

já malé psy nemám ráda :D

Tato rasa není hlídací resp.obranářský pes..Borderka má každého člověka snad od přírody ráda.
Jinak se tyto dovednosti nejlépe učí na psím cvičišti..s kynologem který to umí.
emeralda
hodnocení

No, babička mé kamarádky má borderku a jednou k majitelce borderky (k té babičce) přiběhl cizí pes, jen pro pohlazení a borderka po něm hned vyjela, to jsem vůbec nečekala, byl tam ještě zlatý retrívr oba se na tuláka vrhli a to bych to do nich vůbec neřekla

Je docela možné, že borderka nebránila babičku, ale bránila sebe. Zvláště pak, když vedle sebe měla kamaráda. Už byli smečka a ta se chová úplně jinak. ;)

repkin*
hodnocení

0x

Kamarádův děda měl salašnického, stačilo na někoho zvednout ruku (kohokoliv) a už cenil zuby, byl by schopnej toho člověka pak i zabít, pokud by ten člověk zaútočil

nutt*
hodnocení

0x
Zdravim,
lze celkem bez problémů naučit povel štěkej. Mám Bernského salašnického psa, mírumilovná a přátelská fena ale je naučená že na povel "štěkej" nebo zdvižený prostředníček (i bez povelu) štěká a vypadá "nebezpečně" ale jinak si myslím že je to o poutu psa a pána. Vím že pokud by na mě někdo zaútočil tak by mě pes bránil.
.
Pokud byste chtěla popíšu jak jsem to učil ale metod je samozřejmě spousta .
.
Hezký den NutT
Jak naučit pejska mě ochránit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]