Nejste přihlášen/a.
Zdravím a ptám se: setkali jste se už s tím, že by se vrabčáci chovali jako hejno ničitelů? Už druhým rokem buduji zahradu, lákám ptáčky do krmítka a těším se krásnému výhledu. V poslední době jsem zjistila, že různé drobné skalničky mají olámané květy. Zůstávají poházené kolem. Dneska jsem takhle přišla o 4 květy orlíčku (nízký, květy jako skládané lampionky) a už jsem se naštvala Proč si je ten Aštar nenechal
Nic s nimi provádět nechci, maximálně pořídím nějaký větrník. Mohl by mi prosím někdo vysvětlit, proč to dělají? Do hnízda to nenosí, nežerou to... Mona
Tak jim dejte bokem kousek rozmočeného starého chleba a plytkou misku s vodou a dají pokoj. Odzkoušené. Hledají kromě jiného v salátu vodu a i ten kus žvance. Vždycky když něco zbyde od jídla, tak jim to mrsknu, doleju misku s vodou , udělám kafíčko, sednu na terásku a jenom je pozoruji. Jak zjistí , že mají pravidelněji toto, tak na salát kašlou.
Dobrý den, škoda, že zde asi neodpovídá na dotazy také pan Louka z filmu Kolja. Ten by to věděl zcela přesně - když věděl zcela přesně, proč si holub brousí zobák. Jinak, ano, toto ptactvo dělá. Já si zase lámu hlavu, proč si kosák nemůže třešeň sežrat na stromě a musí ji uštípnout a přenést tam, kde je dlažba a chodníček. Tam ji ožere a pecku nechá - na tu potom šlápnu a přilepím si ji na podrážku u boty. Zkrátka, příroda je někdy drzá. Zdravím!
Ano, letos jsem u přítele nasázela sadbu salátu a kadeřábku a ti vrabčáci, jak byly křehké listy se na něj vrhli a začali oždibovat. Natáhla jsem igelit a vlající provázky. Pak jsem zjistila, že jim též velmi chutnaly? mladé výhonky listopádků, ale kousky tam na zemi též zůstávaly!
Nevím, proč to dělají, ale je možné, že se tím živí, kousek se jim dostane do zobáku, ten spolknou, ale větší kus spadne na zem.
Všem moc děkuji za odpovědi. Podle mne není řešení ptáky přikrmovat, obzvlášť v období, kdy mají potravy dostatek. S nástupem podzimu, zimy je to něco jiného. Kytky likvidují jen na jediném místě, mají tam i prašné "koupaliště", tak je prostě nechám vyřádit. Ještě jednou díky za odpověd. Mona
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.