Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Morče ráno píská

Od: hinagiku* odpovědí: 9 změna:

Potřebuju poradit, moje morče začlo teď každý ráno pískat, ať vstávam kdy chci tak ječí. Já když se probudim, tak se třeba trochu pohnu a on začne pískat, ale když spim, tak je potichu. Jak ta potvora pozná, že jsem vzhůru a co mam dělat aby nepištěl? Mam třeba hodit deku na klec? Přestane když dostane snídani ale pak třeba zas na chvíli začne, ale to už neječí dlouho, já mu řeknu pššš a nechá toho, když je najezenej.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cybermagefroll*
hodnocení

2x

Kvíkání : Zní jako pískání varné konvice a znamená žadonění o jídlo
Pískání nebo žalostné kvíkání : Projevují se jím mláďata, která se zaběhla a nevidí matku ani sourozence nebo se vyděsila nějakým zvukem. Pokud takto pískají jednotlivě chovaná morčata, usilují tak o naši pozornost.

vseomorcatkach.blog.cz/...

Hlasité pískání, hlasité kvíkání - např. přijdete domů nebo zašustíte pytlíkem, otevřete lednici nebo skříň, kde je uloženo krmení - znamená, že si morče tyto zvuky pamatuje a že vás volá a žadoní o jídlo. Pískání v podstatě znamená "Jsem tady a mám hlad!"

Ostatní pokvikávání až kňourání na 99% znamená, že je morče s něčím nespokojené. Morče nemá v povaze útočnost, takže když se mu něco nelíbí, tak většinou kňourá nebo v různých formách pokvikává.

odjaji.wz.cz/...

claire*
hodnocení

Já chovám jedno morče a ráno taky píská, a jak bylo řečeno výše, znamená to žádost o jídlo, což se mi potvrdilo, protože jak dostane najíst, je v klidu :)

frogi*

já mám morčata 3 a jedno z nich píská snad stále a v kuse .. jediná doba kdy nepíská je doba kdy mu tam do klece strčím něco k jídlu.. což do 10 minut hezky spapká a jede dál .. začne znova řvát.. a dokonce mám v noci to co vy ráno.. jen se na posteli pohnu a už zase píská.. třeba je v pubertě *smich* co já vím...*nevi*

frogi*

jsem přemýšlela, že by se mohl vymyslet dávkovač žrádla pro morčata a dát jim to do klece .. něco takového co existuje i pro psy.. cvaknou po tom ťapkou a už mají žrádlo zase v misce.. tím pádem by možná furt neřvali *smich*

lidka*
hodnocení

0x

Pískání znamená, že má hlad a chce snídani. Možná by pomohlo, aby měl něco na zub, než vstanete. Takovou železnou reservu. Taky to může být bolest, jako když vy říkáte au. Ale když to přestane po krmení, tak asi to nebude od bolesti. Také ještě malé morčátko volá svou mamku. A nebo se mu stýská po společnosti a je tak mazané, že ví, že to dlouho nevydržíte a dosáhne svého. Tohle mi dělala andulka a neopomohla žádná deka. Oni zvířátka prostě nejsou hloupí. *bum*A teror na ně neplatí. ;) Nemůžete ho na noc přestěhovat tam, kde si může pískat jak chce?

Myslím, že to tak není. Měli jsme doma morčat několik (vždy samostatně) a všechna se projevovala stejně. Před pár lety jsem to zde již popisoval, ale ta diskuze už není k nalezení. Morčata takto projevují radost a hlavně se snaží na sebe upoutat pozornost. Jsou schopna během krátkého času přečíst své majitele a tímto způsobem je pak už jen dirigují. Ponechat večer potravu v kleci či výběhu nemá smysl, morče jí většinou seno, nějakou tu tyčinku a na starší mrkvičku od večera kašle, protože ví, že vaše první cesta ráno vede do ledničky, kde se tyto šťavnaté lahůdky nacházejí. Naučí se velice bystře rozpoznávat jednotlivé zvuky domu i jeho obyvatel a podle toho na sebe upozorňuje. Stejně tak dá při mazlení najevo potřebu pustit bobky, v případě čůrání je pak už velmi neklidné... Bylo by to dlouhé povídání...

cmuk
hodnocení

0x

... Si stěžuj:), já mám 2 morčecí kluky, ale co, tobě aspoň piska, to ten 1 můj si vyskočí z boxu a naférovku si pro mě přiběhne k postleli a nepřestane dokut nevstanu (je jak hodinky, každé ráno v 8hod.):)

biscuitgirl*
hodnocení

0x

To mi připomíná mého králíka :) Celou noc je potichu, ale jak vstanu nebo začnu dělat v posteli něco s telefonem, prostě když dám najevo, že žiju, tak začne kousat do klece. No a to je pro mě signál, že chce ven :) Však oni to jsou chytrá zvířátka a poznají, že když spíte, tak je nikdo nepustí nebo nedostanou najíst. Ale když se probudíte, tak nedají pokoj :)

seuss*
hodnocení

0x

tedka me pobavil jeden clanek na hobby.idnes.cz/...

a koukam, ze i morcata jsou takhle vycurany.. :) vlastne morceti se v prekladu rika Guineajske prase :)

urcite tu vycuranost maji spolecnou, jak vidim :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]