Nejste přihlášen/a.
Zdravím, naše tříroční vykastrovaná Britka se nechce mazlit... někdy sám od sebe dojde do postele začně si vrnět na chvilku si lehne, já ho drbu na hlavě a po chvilce si odejde lehnout na židli... chovat se nenechá a když ho položím do postele tak okamžitě vystartuje pryč... ale někdy si třeba vleze pod peřinu jen když neležím v posteli a spinká tam... jdu si opatrně lehnout za něm a hned jde zase jinam... nění nějaké normálně dostupné koření v obchodě které by mohlo kocourka přitahovat? nebo jak ho mám přilákat k sobě aby se mazlil? Děkuji za odpovědi
Asi to bude povahou Vašeho kocourka. Některé kočky jsou takové, že vůbec nevyžadují pozornost lidí a ten Váš je radši někde sám v klidu než by se mazlil. Já měla dvě kočky, o té starší jsem celé dny nevěděla, pořád někde sama polehávala, když jsem ji vzala do náručí, tak se vzpírala a nebo jen ležela a čekala na vhodnou dobu jak zdrhnout. Ale občas se přišla sama od sebe pomazlit za mnou na gauč, kde si mi stoupla na břicho a hrudník, předníma tlapkama přešlapovala a zatínala drápky a vrněla zatímco jsem jí hladila. Ta mladší byla závislačka, nemohla jsem udělat krok, abych jí neměla za zadkem. I když jsem seděla na gauči a byla jsem předkloněná nad počítačem, tak se stejně pokoušela se nějak procpat, aby si mohla lehnout na ten klín a pomazlit se. Když se jí to nepodařilo, tak si alespoň lehla vedle mě, ale musela se nějakým kousíčkem svého těla mě dotýkat, aby veděla, že jsem u ní. Určitě svého kocourka do mazlení nenuťte, snad přijdete na to, co ho přitahuje a co se mu líbí a bude za Vámi chodit sám, třeba i kdyby jen občas.
Jak si je vychováte,takové budou.Já když jsem si koupila Ocicatku v pěti měsících,tak ta neznala vůbec mazlení,hlazení,pusinku...Trvalo to cca 10 dní,stále jsem si s ní hrála,tahala provázky,klečela jsem u ní a až po týdnu poprvé zapnula motor a předla.Je pravda,že hned od první noci se mnou ležela v celou noc v posteli.Dneska je na mě vyloženě závislá a kocour ten je o rok mladší,ten ukazoval svou lásku od malička,neskutečně se mazlil a to mu zůstalo dodnes.Stačí,když si k nim kleknu na zem a už se o mě otírají,předou a mazlí se,Vzali mě do smečky a jakmile si jdu lehnout,celou noc leží u mě.Zkuste kočičku kartáčovat,to milují a předou u toho a i se mazlí...za mnou moje kočky chodí jako pejskové.Toto je foto,když si sednu doma do křesla a chci se dívat na televizi.Už sedí u mě
Jé to máte ale pěkné čičiny koupili jsme něco podobného mall.cz/... ale fialového a kocourek se nechá rád česat vrní si převaluje se ale po chvilce nějak přepne čichne k tomu vyčesávači kousne do něho naježí se a jde po tom kartáči tak i po mě... nikdy jsme s tím nic jiného nedělali... tak nevím no... jinak co to je za plemeno?
jsou moc pěkné
Žádné zvíře ani člověk nejsou stejní. Co tvor, to osobnost a jiné chování, chuťe a potřeby. Ta Vaše ho nemusí tolik vyžadovat.
Většinou se nenechají dlouho mazlit kočky, které jsou k mazlení uháněné a přemlouvané a neustále pronásledované. Jídlem, pamlsky a jinak rozmazlované.. prostě zhýčkané.
Moje kočky mají doma trošku vojnu.. rozhodně nesmí lézt kam se jim zachce, nedostávají jídlo od stolu ani z linky při přípravě jídla atd.. Mazlily by se jako o život.
Kočky všeobecně nejsou chovací zvířata. Mazlit se a hladit, sednout si na klín, to jo, ale nelze předpokládat, že kočka bude chtít nosit v náručí. To nemá hodně koček rádo a britky všeobecně nejsou zrovna chovací plemeno. Kočky přitahuje kozlík lékařský nebo šanta kočičí. Nebo taky "vůně" hodně jetých ponožek, odobně voní i ten kozlík, který lze za asi 30Kč koupit v lékárně. Ale pozor na to, měla jsem kočku, co po kozlíku byla víc agresivní.
doplněno 14.05.15 12:15:coklit u mně kočky nijak uzurpované nejsou, můžou všude, jen do ložnice je většinou nepouštím. Mazlí se i s návštěvou, i když je v domě několik cizích dětí, nechají se mazlit a jsou šťastné. Zvlášť kocour si mazlení vynucuje, nemůžu si sednout lehnout, abych na sobě neměla kocoura, až je to nepříjemné. Mazlí se tak, že by mi zuby vyrazil. Kdo se chce pomazlit dosytosti s kočkou může přijít na návštěvu.
Asi každá rasa je jiná a navíc, každý jedinec je jiný. Někdo se prostě nerad mazlí, nemá rád doteky. Ale přesto si myslím, že když si člověk se zvířátkem často hraje, zvíře k němu mnohem více přilne a o dotek, pohlazení si řekne. Chce to vyzkoušet. Proutek s provázkem, na konci peříčko, hračky pro pohyb - kuličky, míčky, pohyb světýlka(laser) na podlaze. Naši kluci milují kyselé bonbony v celofánu. Dovedou je aportovat do úmoru. I jiné hračky. Když je někdo na wc, kocour mu určitě nacpe pod dveře králíčka nebo myšku. Tu myšku nosí často a také ji koupe v misce s vodou. I kočky potřebují dostatek impulzů. Má ta vaše třeba prolézačku se škrabadlem? Nejlépe u okna, aby mohla pozorovat, co se venku děje. Nebo jen utlumeně, z nudy pospává?
Živočišné teplo na problémové páteři krku.
Krásný kočičák, jen co je pravda. Říkám naši kocouři, ale jsou to dcery. Ten za krkem a úplně dole, s kulatou hlavičkou, to je devon rex. A ti dva, to jsou siamáci. Kapku se povahou podobají psům, velmi rádi komunikují, jsou i ukecaní. A všichni tři velmi málo línají. Ještě k nim přibyl krátkosrstý orientálek se zelenýma očima.
No úplné dvojče naší 13-leté Máši-britky. Je to prostě ,,nemazlivé,,plemeno,vystačí si převážně samy,na klín nebo do náruče? Neexistuje! A když,tak jen na pár vteřin. Lehnout si vedle,dát si hlavu nebo packy na stehno,přitulit se bok po boku a hladit ji,drbat,šimrat po bříšku,masírovat bříška na packách,to miluje a přede tak hlasitě,že mi ruší i televizi,ale to jen tehdy,když sama chce.A to ani za dobrůtku. Hold,je to osobnost.
Já jsem si vybírala kočku podle povahy...a vyšlo to. Jsem zavalená kočičí láskou a oddaností. Chiquita se mnou tráví skoro celý den - pokud teda nejsem v práci.Mám ji pořád na klíně nebo v posteli a když příjdu domů vždy mě vítá jako první. Je to velký závislák - dokonce větší než pes.
Devoni jsou úžasní, klidně bych si pořídila ještě jednoho / nechápu jak ten váš může být "autista"/. Nebo aspoň nějakou nahatku. A vůbec nelínají na rozdíl od psa... ty jeho světlé chlupy mám všude. Posílám ještě jedno společné foto.
Jo, Amis autista je. Když jde některý z "kluků" okolo a vůbec si ho nevšímá, syčí jako had. Vyděsil by i kobru. Možná, že by mu prospělo, kdyby byl sám, se svou paní a nemusel se s nikým dělit. Čím je starší, tím je samotářštější.
No to je fakt - některé kočky se nechtějí o své páničky dělit. Doufám, že ta moje k ním nepatří. Se psem se sice cca po měsíci sžila ale nemá problém se po něm ohnat packou. Syčet a vrčet umí taky. A že by spolu spali v jednom pelechu je zatím sci-fi. Moji přítomnost vyhledává skoro pořád ale taky není extra mazlicí. Pouze ji stačí, že sedí blízko mě, nebo na klíně. Někdy ke mě příjde a dívá se mi upřeně do očí z 10 cm vzdálenosti. Jako by mi četla myšlenky. Dostala jsem ji loni už jako pětiletou a nevím, co všechno má za sebou. Takže na ni netlačím a nenutím k mazlení jen se ji snažím poskytnout útulný domov. Oni si zvířátka sami řeknou co chtějí.
Jak je starý váš Amis?
Amisek bude mít 6 let. Celé dny je v zastlané posteli. A když vyleze, tak dělá hada. Občas příjde, když si nevšímáme, vyleze na klín, posedí a zase zaleze. Nemá cenu ho o čemkoliv přesvědčovat.
Tak to bude s Čikitou stejný ročník /2009/ - vy ale na rozdíl od nás určitě víte který měsíc se narodil a z které CHS pochází. Já jsem loni pátrala marně po jejím původu ale už jsem to vzdala. Hlavní je že je zdravá a povahu má taky výbornou, jestli má papíry už není důležité.
Váš devonek je taky pěkný ale tváří se na každé fotce smutně. Asi by chtěl být jedinou kočkou v domácnosti
Vzpomněla jsem si, co to upřené koukání do očí je. Je to zkoumavý pohled, na který se má odpovědět také koukáním s občasným zamžouráním, přivřením víček. Je to přátelské gesto, vyjadřující lásku. Ale nevím, jak to mají devonci, kteří mají očička vytřeštěné. Asi mrkají, ale nevím jestli mžourají. Siamáci ano. To vyzkoušené mám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.