Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes na ulici

Od: mmq* odpovědí: 4 změna:
Zdarec :)
Vždy když chodim se svým pejskem ven tak jsou stejnou trasu a občas se stává ( někdy i víc krát do týdne ) že potkan na ulici pejska vypadá roztomile :) ale dost mi vadí že majitele se nesteraji... Jednou jsem tam v zimě stál u toho pejska v podvečer a okolo šel takový příjemný pán s pejskem a tak jsem se ho ptal jak je to tady s tím hafanem a prý už to zkoušel zjišťovat a prý patří majiteli v jednom dome ( on před jedním vždy sedí ten mel na mysli ) no a tak jsem to do ted nějak neřešil i když mě to trápí... Každopádně dneska jsem šel opět okolo daného domu a pejsek tam zase posedaval před branou ( mimochodem nevypadá že by byl hladový nepo tyrany nebo tak neco) no a tak jsem šel dal a pak mi v hlavě něco bliklo a říkám si a dost ať si mě ten čurák co v tom domě bydlí nepřeje! :D tak jsem se otočil na patě a šel jsem k domu, vzhledem k tomu ze můj pejsek je strašně upišteny a pořad kňučí tak jsem se zastavil a on začal kňučet a než jsem stihl zazvonit tak se otevřely vrata a stal tam na pohled takový na pohled nevinné vypadající člověk a zařval na toho pejska jméno a pak mazej a ukázal do zahrádky pak se na mě pofidérně pousmál a zavřel... Šel jsem domu ..
Jen by mě zajimal váš názor nebo co mám třeba dělat až ho potkan znova nebo tak něco ... A prosím rady tipu obrať se na rodiče si nechte kdybych se chtěl obrátit na rodiče tak nepíšu sem ;) jinak díky za všechny rady :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, rada první - nepoužívejte, prosím, slovo č...k (tady se to zrovna nehodí). Ale, jinak se zdá, že je to spokojený pejsek-útěkář. Jeho pán to asi ví a tak ho zase zahnal do domu. Zřejmě se to snažil řešit, ale pejsek vždy zdrhne. Pokud se toho pána slušně zeptáte, tak Vám snad řekne více. Zdravím!

doplněno 12.05.15 19:41:

No, on může pejsek proběhnout třeba, když někdo špatně zavře dveře nebo vrátka. Píšete, že je pejsek v pořádku, majitel vypadal normálně, tak těžko říci. Úmyslně asi pejska ven nevyhání.

Ale, jestli se s ním potkáte, tak se ho slušně zeptejte nebo vyslovte obavu o toho pejska. Když nebudete drzý nebo sprostý, tak si o tom popovídáte.

doplněno 12.05.15 19:45:

Jo, normálně: "Dobrý den, to je Váš pejsek? Já ho často potkávám na ulici. To on asi utíká, že?

A nebojíte se, že ho něco přejede?" No, a uvidíte, jaká bude odpověď. Snad také slušná .

mmq*
hodnocení

Omlouvam se za ten výraz jenže já toho mám dost ... A ještě tohle me také napadlo ale po vzhledem k tomu že dům je obehnán 2 metrovým plotemze všech stran a podkopaný není mám pocit že zrovna asi neutíka sám :)
doplněno 12.05.15 19:42: Tak samozřejmě drzý nebudu to byl prostě jen záchvat vzteku když jsem toho pejska viděl opet venku... Tak díky jestli ho potkam tak si s nim promluvim
Je hezké, že Vám není lhostejný osud jiných zvířátek, ale v tomto případě, pokud pejsek nevypadá zanedbaně, neběhá po silnici mezi auty nebo není agresivní na lidi, není důvod k Vaší naštvanosti a plýtvání Vaší energií.
V jedné vesnici vedle, je pejsek, který majitelům pravidelně utíká přes vysokou zídku. Ale on se přes ní dokáže dostat i zpátky domů. Jednou jsem pozorovala jeho techniku. Vždy se rozběhne šikmo proti zídce a skočí cca uprostřed a dopadne zpět na zem. Takto skáče jako hopik třeba 8x dokola, než se mu podaří se dostatečně odrazit a od zídky se odrazit a skočit na ni. Už je tam od něj patrný vyskákaný flek :)
Babička také měla kdysi pejska, který vystihl vteřinu, kdy byla otevřená branka a běžel se sám vyvenčit. Oběhl vesnici a zase se vrátil. Nešlo to uhlídat.. Jindy vyhrabal někde pod plotem díru a byl opět pryč. Případně skočil přes hromadu cihel, vyskladanych blízko plotu.
Pokud by mi někdo zazvonil na branku, že mi za ní sedí pes, pak pěkně poděkuji. Pokud by mi chtěl promlouvat do výchovy, pak bych mu asi vysvětlila, že by se měl starat o své.
Vypadá to, že ten pejsek je prostě pravý sebevědomý opak té Vaší ukňučené hromádky neštěstí. Každý pes, jiná ves..

eivlis*
hodnocení

2x

Taky mi prijde rozumne se slusne zeptat a budu s vama doufat v slusnou odpoved.. Nicmene tezko soudit.. Nedavno jsme si adoptovali opusteneho pejska teriera, ale ma divokou povahu a odmita si ode me nechat vytahnout klistaka a hned na me ceni zuby jak vidi pinzetu, takze jsem nasla zpusob jak z nej klistaka dostat. Venku se hned zklidni, nasadim mu nahubek na tu chvili a snazim se z nej venku rychle tu potvurku dostat.Tocila jsem se s nim venku dokola jak blazen na miste, protoze se mi snazil dostat z nahubku a vsimla jsem si, ze me z dalky pozoruje pani s pejskem a divala se na me tak, ze pejska nejak trapim a mucim, ale pritom je opak pravdou. Chci tim rict, ze to nemusi byt ve vasem pripade jak to treba vypada a pejsek je opravdu utekar.Nicmene za zeptani nic jak se rika..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]