Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny kočkařky a kočkaře a prosím o názor, popř. radu - Máme asi 5-letou kočku, bydlí v domě, ale chodí i ven, jak chce - je kastrovaná. Loni v létě jsme se ujali dvou koťat, kočičky a kocourka - nejdřív bydleli venku na zahradě, protože byli moc plaší, ale v zimě šli na kastraci, tak jsem je vzala domů a už tam zůstaly, i když chodí ven, jak se jim zachce. A teď k problému - starší kočka z koťat nebyla vůbec nadšená, i když jsem se je snažila skamarádit a hravá koťata by se taky kamarádila, ona ne - je to takový "morous", chce svůj klid. Zpočátku na ně syčela a oháněla se packou, když zjistila, že je nevyžene, vzdala to a jakmile se některé kotě přiblíželo, znechuceně odcházela. Teď je koťatům pomalu rok a situace se otočila. Mladá začíná tu starší "dusit", např. jí leze do pelíšku a trhá ho, když se potkají ve vchodu, neuhne a výhružně na tu starší kouká, ať uhne ona... včera se potkaly u polštářů, kde obě rády leží a mladá po ní se syčením skočila - starší dostala drápem do oka a vyklidila pole... cestou po mě vyčítavě koukala...
Každá kočička má jinou povahu,ale zpravidla si brání svoje území,zejména když má na něj nějakou úzkou vazbu.. Soused má dvě kočičky,které jsou mezi sebou v pohodě. Ale nesmí se přiblížit k našemu plotu, kde kraluje moje kočička,j invalida bez jedné nožičky.. Ona tady má zřejmě pocit absolutního bezpečí a to si chrání. Ale jak varuje ty ostatní, na to jsem ještě nepřišel. Nemňouká, neprská, jen se rozběhne svým zvláštním třínohým způsobem a možný vetřelec zdrhne. Jestli se jí leknou, nebo jestli z ní něco vyzařuje, prostě nějak se ty zvířátka mezi sebou domluví a respektují se. A to my,jejich páníčkové, neumíme a nepochopíme. Kočičky jsou prostě osobnosti.
fakt těm kočkám nerozumím... zase jsem pozorovala ty naše dvě "rivalky" - velká kočka se zašila do komory, aby měla od malé pokoj, večer vylezla, jenže malá byla zrovna doma na krmení - tak velká znechuceně odešla oknem do přírody, a představte si to - malá všeho nechala a vyběhla za velkou, ale hned se přikrčila u země a pozorovala, kam velká půjde - ta přeskočila plot a zůstala stát, dlouho se rozhlížela, asi něco tušila... malá číhala, ani se nepohnula... velká se rozeběhla pryč a malá vyrazila za ní... co se dělo pak, netuším...
tak to holt byva... to uz se nezmeni... snaha o kamaradstvi 2 fen u nas skoncila krvavou smrti jedne z nich... bohuzel te moji a vubec nepomohlo, ze to byl velky silny vlcak
Kočky jsou jak lidi, taky si každý s každým nesedne a je to zábava je pozorovat - kočky, jak jsou mazané, mám chuť
napsat přemýšlivé. Asi je nepředěláte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.