Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dokáží vycítit nebezpečí?

Od: alexandr* odpovědí: 6 změna:

Zdravím, myslíte že kočky dokáží vycítit nebezpečí? Dneska jsem se s bráchem ze srandy pral a náš kocour jak ležel tak z ničeho nic vstal, nejdřív začal pořádně mňančet a pochodovat okolo nás a pak furt šel za bratrem a snažil se ho drápnout. Uklidnil se až když jsem ho vzal do náruče. Myslíte že kočky dokážou vycítit nebezpečí a hlavně postavit se za někoho?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, u psa je to jisté - u kočky snad. Ale, četl jsem nějaký článek, kde se psalo o situaci, kdy kocour ubránil malé dítě před útokem psa (podrobnosti si už nepamatuji).

A pes údajně dokáže avízovat infarkt svého pána, protože slyší změnu tlukotu jeho srdce.

Problém je, že páníček včas nerozpozná, proč je ten pes neklidný a co mu chce sdělit. Zdravím!

meow
hodnocení

1x

ano, kočky jsou chytré.

hodnocení

1x

Náš pes, byl úplně rozhozený na velikonoce. Přišlo mu úplně šílené, že jeho pán mlátí všechny jeho paničky v domácnosti a ony ječí, jako by je na nože bral. Dlouho trvalo, než jsme ho uklidnili. A stejně pána obcházel, s nedůvěřivým pohledem, velkým obloukem. ;) Za poslední rok mě moje fenka několikrát táhala ven. I v noci. Když jsme vyšly, nechtělo se jí čurat, ale domů nechtěla. Musela jsem ji odnést. A za chvíli mě volala, ať jdem ven. Opakovalo se to několikrát za noc. Když jsem už znovu nešla, ona si lehla ve studené koupelně, do koutka. Necítila jsem plyn, všechno bylo vypnuté a zastavené, tedy mělo by to být bezpečné. Ale ona se v bezpečí necítila. Bylo to velmi nepříjemné a já měla kapku strach, ikdyž se nic nestalo.

wanesa*
hodnocení

1x

Určitě.Bydlím kousek od Nového Kostela,kde bývá jednou za čas zemětřesení.Moje kočky se vyvalovaly na balkoně a zničeho nic vystartovaly z balkonu a lítaly po bytě a zalezly spolu pod postel.A za chvíli se začalo všechno třást...Věděly to o chvíli dřív,že přijde zemětřesení...

astik
hodnocení

0x

Určitě! Stačí jen jeden příklad, který byl na YT. Pes napadl malého kluka, přiřítila se kočka a psa hnala doslova svinským (pardon) krokem. Doslova se přiřítila toho kluka chránit. Těch případů jsou tisíce. Zvíře vycítí nebezpečí, takže i kočka.

figurek*
hodnocení

0x

Dobrý dotaz. Vidím že ti ještě nikdo neřekl, že kočky nemají pána. Pro vašeho kocoura jsi buď invetář nebo obslužný personál. No a vy se mu v jeho revíru rvete a děláte mu tam randál. To kocouři nesnáší.

No a k dotazu, zda kočky vycítí nebezpečí. Nemají žádné nadpřirozené instinkty. Mají jen mnohem lepší smysly, než my. Takže agresivního člověka nebo přicházející zemětřesení poznají docela obyčejně svým kočičím sluchem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]