Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakého psa?

Od: mon* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, poraďte mi plemeno.
Mé požadavky: velmi hodný k dětem a lidem všeobecně, snášenlivost se psy(nebo aspoň ignorace), celkem ovladatelný, hodný a absolutně neagresivní, vhodný na sporty a tak (takže žádné krátké čumáky, krátké nohy apod., prostě normální stavba těla), srst krátká nebo lehce delší (ne naháč a srst až na zem), péče o srst nijak náročná (trimování nevadí), hmotnost nejméně 5 kg.
Požadavky, které nejsou příliš nutné: láska k vodě a aportování, vynikající na psí sporty (jakékoli), příliš neuštěkaný, vhodný na canisterapii.
Mohu nabídnout: Mám zkušenost se psy (mám teriéry), pes bude mít několikrát denně procházky + min. 2-3 h denně dlouhá procházka, výcvik, sport, který ho bude bavit. Pokud na to bude vhodný, tak bych chtěla zkusit i canisterapii.Děkuji za odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

za mě zlatý retriever nebo labrador...

alice306*

Souhlasím s Vámi. Máme doma labradora a nemůžu si ho vynachválit navíc splňuje výše uvedené požadavky.

loveanimals*
hodnocení

0x

Dobrý den, budeme si pořizovat bernského salašnického psa a máme podobné požadavky.Je to nejůžasnější pes co znám. Tak za mě určitě berňák ;) !

pb®

Až na to, že umírají kolem pěti šesti let věku. To je tak velké negativum, proč dát od tohoto plemene ruce pryč. Sousedi chovali dlouhá léta vlkodavy. Snad každý jim umřel kolem těch pěti let na osteosarkom. U chrtů sice zůstali, ale vlkodava už nechtějí, to trápení za to nestojí. Zkrátka není nad to, mít doma zdravé zvíře a já po osobních velice smutných zkušenostech už bych nikdy nepořídila plemeno, o kterém se ví, že většina jedinců umírá v nízkém věku.

72mona3*
hodnocení

0x

Jo jo, pěkně naplánované to máte. Trochu mi to připomíná dar nedar, oblečená neoblečená... *smich* Snášenlivost se psy se přeci nedá dopředu naplánovat, hodně také zmůže výchova. A povaha se dá jen tipnout při výběru štěněte. Píšete, že máte teriéry. Co border teriér?

joudic*
hodnocení

0x

za prve FENKA! a za druhe pokud chcete chytreho a hodneho vdecneho psa, ktery umi desitky povelu, posunku a ruznych kousku, tak jednoznacne vlcak. Samozrejme vlcakovi se casem uz nechce tolik behat, narozdil od ras typu "srna", ale ty zas jsou divocejsi a nevhodne pro canis (staford atd ty slachovite rasy, co pustite z voditka a jsou do par sekund na druhe strane nekolikahektaroveho pole :) a stejne rychle se vrati a vubec neni zadychany :-D :-D )

bagar*
hodnocení

0x

Já jsem pro labradora nebo border kolii :)

No s těma berňákama nevím nevím, rodiče od spolužáka mají chovnou stanici a přibližně před půl rokem jim zemřela fenka ve 12 letech. Teda jestli jsem to pochopil, že to patří k těm berňákůn.

labrador
hodnocení

0x
Vaším podmínkám kompletně odpovidá labrador.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]